Ogród Magdy M
Re: Ogród Magdy M
Magdziu ,o ogrodzie tak dużym to tylko mogę pomarzyć.Masz najpiękniejszy twórczy okres.Pytasz jak wyeksponować róże,co posadzić-to bardzo indywidualna sprawa.Myślę,że pomocą (oprócz ogrodów naszych koleżanek) będą właśnie te linki,które dajemy w swoich wątkach.Z pewnością tło jest niezbędne a potem już tylko piękne byliny,które podkreślą urodę róż.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, trafiłam dziś na taka stronkę. Myślę, że ci się przyda. Różne ładne zestawienia tam są http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266/
- Magda M
- 100p
- Od: 6 sty 2011, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu ciachnij ale .. po kwitnieniu, mnie zawsze ręka drży, ale tym razem nie było wyjścia. Dobrze, że się uzbroiłam w cierpliwość, bo z początku chciałam ten szpaler w try miga wykopać.megi1402 pisze:M łatał dziury w murze, a trzeba nam było zostawić ruinę i kwiatki posadzić![]()
Ciachnę migdałkowi 2/3 gałęzi... jak mi ręka nie zadrży.
Sasanki rzeczywiście ładny kolor. Dostałam w jesieni korzenie w bryle ziemi, ale nie wiem jakie będą. Mają 5 kiełków, mam nadzieję że nie zmarzną.

Pa,pa
- Magda M
- 100p
Agatko,
Czy Ty w tej Szkocji już forever, odwiedzasz Polskę? Zapraszam w nasze strony!!! Chociaż Anglia jest piękna, te rośliny... . Kupiłam sobie małą kamelię Dr King - to taka namiastka kameliowych angielskich żywopłotów!!! Zdobi parapet na razie ...
Całuski,
Czy Ty w tej Szkocji już forever, odwiedzasz Polskę? Zapraszam w nasze strony!!! Chociaż Anglia jest piękna, te rośliny... . Kupiłam sobie małą kamelię Dr King - to taka namiastka kameliowych angielskich żywopłotów!!! Zdobi parapet na razie ...
Całuski,
- Magda M
- 100p
Katiku/Kasiu
Wprawiasz mnie w nerwowy stan. Byłam u Ciebie w wątku a tam ... wiosenne zakupy na całego!!!
Czy rzucili coś w Krakowie??? Ktoś coś wie? Bo kto pierwszy ten lepszy...
Ludzie dajcie znać, lelije poszukuję, orientalne najlepiej ...
Pozdrowionka,
Wprawiasz mnie w nerwowy stan. Byłam u Ciebie w wątku a tam ... wiosenne zakupy na całego!!!

Czy rzucili coś w Krakowie??? Ktoś coś wie? Bo kto pierwszy ten lepszy...

Ludzie dajcie znać, lelije poszukuję, orientalne najlepiej ...
Pozdrowionka,
- Magda M
- 100p
Dorotko,dodad pisze:Madziu, trafiłam dziś na taka stronkę. Myślę, że ci się przyda. Różne ładne zestawienia tam są http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266/
Stronka super, przeglądnęłam wstępnie. Polecam Wszystkim, zwłaszcza różano zakręconym. Wiem, że nic nie wiem, to stan mojej wiedzy, po skonsultowaniu jej z ogromem informacji ogrodniczych. Postaram się podstawowe zasady wcielić w życie

Pa, pa
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu
ależ oczywiście że Polskę odwiedzam
I Szkocja nie jest dla mnie forever
W Polsce mamy prawie całą naszą rodzinę
Mamy kogo odwiedzać ! I niestety często brakuje nam czasu na zwiedzaine, bo każdy chce żeby wpaść w odwiedzinki 
Ale i do zwiedzania powoli się przymierzam - zwłaszcza że chciałabym Polske pokazać swoim synom
Do tej pory młodszy osesek był za mały - wystarczały mi atrakcje związane z lotem i dojazdami do rodziny 
A kamelii teraz pełno tu w sklepach w sprzedaży

ależ oczywiście że Polskę odwiedzam

I Szkocja nie jest dla mnie forever

Ale i do zwiedzania powoli się przymierzam - zwłaszcza że chciałabym Polske pokazać swoim synom

A kamelii teraz pełno tu w sklepach w sprzedaży

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAGDZIU może tu zamów sobie http://swiatcebul.pl/ tam mają piękne lilie
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj Magdo.
Podziwiam Twój ogród.
Zapowiada się niesamowicie.
Jestem pod wrażeniem różanki. W tak krótkim czasie zgromadziłaś niezłą ilość róż.
Mam pytanie co do strumyczka, bo strasznie mi się podoba. Czy woda jest w obiegu?
Podziwiam Twój ogród.
Zapowiada się niesamowicie.
Jestem pod wrażeniem różanki. W tak krótkim czasie zgromadziłaś niezłą ilość róż.
Mam pytanie co do strumyczka, bo strasznie mi się podoba. Czy woda jest w obiegu?
- Magda M
- 100p
Moje drogie dziewczyny.
Muszę nadrobić zaległości w korespondencji, mam nadzieję, że mi wybaczycie, że nie odpisuję od razu. Dzień nie chce się rozciągać w nieskończoność, a jak nadejdzie wiosna, to już sobie tego nie wyobrażam ... . Podziwiam forumków piszących na okrągło i jeszcze chodzących do pracy
. To tyle gwoli wytłumaczenia.
Glorio
Twoja obecność i porady w kwestii róż są nieocenione, ale nie będę się powtarzać. Postanowiłam zamówione angielki skomponować z bylinami, których mam całą kolekcję, koło setki. Skorzystałam z koła barw, ze stronki, którą podała mi Dorotka, i na razie komponuję na papierze byliny + róże.
Alicjo, Georginio,
Widzę, że też jesteś miłośniczką róż, masz piękne okazy, byłam u Ciebie
. dziękuję za podpowiedź odnośnie Hanny i Kalinki. Ta moja pseudo Bonica ma drobne kwiaty, ciemno zielone, błyszczące liście, wygląda trochę jak powiększona miniaturka - ale jest b. ładna i zdrowa. Nie wiem jaka ma być Bonica oryginalna, może mi podpowiesz?
Cieszę się, że Hanne jest tą która kupowałam
.
Alu, jeszcze pytanie - w jaki sposób zamówić katalog róż Rosen Tantau i inne - czy jest dostępny tylko dla wtajemniczonych? Bardzo jestem ciekawa . ...
Jadziu
Dziękuję za komplementy, ale jak przeglądam Wasze wątki, to stwierdzam, że mój ogród jest do niczego
.
Dlatego w tym roku będę mocno reorganizować co poniektóre nasadzenia. Najbardziej jestem wkurzona na rododendrony, bo chucham na nie i dmucham a one jak zaklęte stoją w miejscu i jeszcze podmarzają. Wrzosy to samo. Chyba nie mam serca i ręki do tych kwaśnych roślin
. Bardzo mnie zainteresowała stronka sklepu Świat Cebul - kupowałaś tam? Ja bym mogła wykupić pół sklepu, ceny przystępne, a jak z jakością? Kupowałaś może byliny u nich? Lilie oczywiście zamówię.
Czy ja w moim klimacie mogę sadzić orientalne czy będą tylko jednoroczne? Myślę, że i tym razem będę mogła liczyć na Wasze porady. Jakie lilie się najlepiej sprawdzają? Azjatyckie mnie nie kręcą, przepraszam z góry, trąbkowe też. Już je mam.
Margo
Strumyczek niestety nie szemrze... ale będzie!!! Jestem mocno zdecydowana na gruntowną przebudowę po wizycie u Dorotki - dodad. U mnie na razie nie ma żadnej pompy, ale jak trochę pogłębię i poszerzę koryto, to zainstaluję. Muszę się zrujnować na folię z prawdziwego zdarzenia, bo ta budowlana przecieka. Muszę tylko znaleźć ochotnika do pomocy ...
Pozdrawiam,
Muszę nadrobić zaległości w korespondencji, mam nadzieję, że mi wybaczycie, że nie odpisuję od razu. Dzień nie chce się rozciągać w nieskończoność, a jak nadejdzie wiosna, to już sobie tego nie wyobrażam ... . Podziwiam forumków piszących na okrągło i jeszcze chodzących do pracy

Glorio
Twoja obecność i porady w kwestii róż są nieocenione, ale nie będę się powtarzać. Postanowiłam zamówione angielki skomponować z bylinami, których mam całą kolekcję, koło setki. Skorzystałam z koła barw, ze stronki, którą podała mi Dorotka, i na razie komponuję na papierze byliny + róże.
Alicjo, Georginio,
Widzę, że też jesteś miłośniczką róż, masz piękne okazy, byłam u Ciebie

Cieszę się, że Hanne jest tą która kupowałam

Alu, jeszcze pytanie - w jaki sposób zamówić katalog róż Rosen Tantau i inne - czy jest dostępny tylko dla wtajemniczonych? Bardzo jestem ciekawa . ...
Jadziu
Dziękuję za komplementy, ale jak przeglądam Wasze wątki, to stwierdzam, że mój ogród jest do niczego

Dlatego w tym roku będę mocno reorganizować co poniektóre nasadzenia. Najbardziej jestem wkurzona na rododendrony, bo chucham na nie i dmucham a one jak zaklęte stoją w miejscu i jeszcze podmarzają. Wrzosy to samo. Chyba nie mam serca i ręki do tych kwaśnych roślin

Czy ja w moim klimacie mogę sadzić orientalne czy będą tylko jednoroczne? Myślę, że i tym razem będę mogła liczyć na Wasze porady. Jakie lilie się najlepiej sprawdzają? Azjatyckie mnie nie kręcą, przepraszam z góry, trąbkowe też. Już je mam.
Margo
Strumyczek niestety nie szemrze... ale będzie!!! Jestem mocno zdecydowana na gruntowną przebudowę po wizycie u Dorotki - dodad. U mnie na razie nie ma żadnej pompy, ale jak trochę pogłębię i poszerzę koryto, to zainstaluję. Muszę się zrujnować na folię z prawdziwego zdarzenia, bo ta budowlana przecieka. Muszę tylko znaleźć ochotnika do pomocy ...
Pozdrawiam,
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Madzi o katalogu napisałam Ci na PW a o Bonice napiszę na swojej różanej stronie , wkleję zdjęcia bo nie chcę Ci zaśmiecać strony swoimi zdjęciami.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja kupowałam w Świecie Cebul tylko cebulki i to co mi przysłali nie odbiegało od normy, posadziłam jesienią i jak na razie jeszcze nic nie widać. Teraz jeszcze raz kupowała cebulki lilii i inne wiosenne jeszcze w styczniu i cierpliwie czekam na przesyłkę. 

-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Magdo ,częstym u Ciebie gościem będę ... ogród masz piękny i z takimi możliwościami...z bzu czarnego to fajna nalewka jest
(z kwiatków znaczy się).Piękne liliowe kupuję u cebul.pl i nie tylko zresztą liliowce ,doświadczenia mam z nimi pozytywne wiec polecam .Piękne kamienie narzutowe znajdziesz jadąc od Piły w kierunku Kołobrzegu okolice Szczecinka ,Bobolic itp.
no to aby do wiosny jak te wszystkie zamówienia roślinkowe zaczną schodzić.
....

no to aby do wiosny jak te wszystkie zamówienia roślinkowe zaczną schodzić.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie wiem jak inni, ale ja bym nie zmieniała tego strumyka. Jest bardzo oryginalny. Dlatego zwrócił moją uwagę. Zastanawiałam się tylko, czy woda stojąca w nim nie zakwita. Stąd pytanie o pompę, bo obieg eliminuje glony.