Pati Amba jestem zaszczycona tak miłą wizytą. Cieszę się, że nie tylko nam się podoba skalniak (a może to tylko wzniesiona rabatka? ) Marylko też cieszyliśmy się z tych kamieni, ale już ich więcej nie potrzebujemy a one i tak są wszędzie. Taką mamy tu ziemię.
Witaj Lucy ! Cieszę się, że zaprosiłaś nas do swojego Zielonego Zakątka. To doskonały pomysł tworzyć ogród jeszcze w trakcie budowy domu. Na pewno to trochę uciążliwe, ale kiedy się przeprowadzisz - piękny ogród będzie czekał na Ciebie !
Widzę,że rosną kolekcje żurawek i host. Skalniak bardzo udany, ale w pełni pokaże swoją urodę z roślinami...!
Na jednym ze zdjęć pokazywałaś wiesiołka - czy jesteś z niego zadowolona? Czy długo kwitnie ?
Lusy i ja do ciebie trafiłam.Skalniaczek wyszedł super.Masz dużo pięknych roślinek a ile host i żurawek już nagromadziłaś Pozdrawiam cieplutko i będę tu częściej zaglądac
Igor to rzeczywiście hosta Stiletto.Jest malutka ale śliczniutka, bardzo ją lubię. MałaRybko- strzał w dziesiątkę. Tamaryszku, dla mnie budowa i zagospodarowywanie terenu jest bardzo trudne. Rośliny i inwestycje ogrodowe niestety przegrywaja współzawodnictwo z np. instalacją gazową, podbitką czy ogrodzeniem. Na dzień dzisiejszy mogę jedynie gromadzić i rozmnażać rośliny, wymyślać co i jak ma wyglądać.
Jeśli chodzi o wiesiołka to zauważyłam, że może rosnąć na bardzo ubogiej ziemi i mimo to ładnie się prezentować. Może rosnąć w oddali a i tak jego jaskrawy kolor tworzy ładną plamę. Już kwitnie ok. tygodnia a ma jeszcze wiele pąków. U mnie zostaje na pewno.
Zapraszam Tamaryszku częściej twoje rady będą mi bardzo pomocne. Fragola miło mi cię gościć, dziękuje za pochwały. Zawsze gorąco zapraszam.
Lucynko - ja dopiero dzisiaj zauważyłam ,że masz swój wątek ogrodowy .
Szybka jestem jak błyskawica
Czasu za mało na wszystko niestety
Dzisiaj pada to w domu siedzę ,a tak to bym w ogrodzie tyrała
Kochana pięknie Ci czerpatka kwitnie ,a u mnie ma pąki dopiero .
Roślinka o czerwonych kwiatkach ,to pięciornik nepalski .
Liścia ma jak truskawka i się płoży ,ale ma wdzięczne kwiatki .
Sporo roślin już nagromadziłaś w swoim zakątku
Ha, ha, ale miło Babopielka- Bożenka u mnie.
A ja właśnie chodziłam u ciebie i się zachwycałam bujna roślinnościa, zastanawiałam się nawet jak w tym roku z fuksjami, czy już kwitną, jak przezimowały? Nawet się zastanawiałam nad hortensjami i żylistkiem ale nie mam nic na wymianę.
Cieszę się, że do mnie trafiłaś.
Pewnie gdyby mogła to czmychnęłaby od razu ale jej nie wypuszczamy bez kontroli. Ale i tak jak na szynszylkę jest łagodnego usposobienia i raczej towarzyska.
Witaj Lucy! Tak to jest, że są pewne priorytety i wykończenie domu na pewno do nich należy... Ale jeśli pracujesz w tym czasie nad koncepcją i gromadzisz rośliny - to już bardzo dużo.
Muszę postarać się o wiesiołka !