Baryczkowe Doniczkowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Baryczkowe Doniczkowce

Post »

Kamilko....przesledziłam Twój wątek i jestem pełna zachwytu ;:1 Wszystkie roślinki zadbane i do każdej śmieją się oczka. Widać masz rękę do kwiatów ;:215
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jukom jak widac bardzo służą letnie wczasy w ogrodzie. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Baryczka pisze:Szkoda, że mieszkasz tak daleko ode mnie, chętnie bym Cię zaprosiła i poczęstowała takimi świeżymi orzechami, super sprawa.
O tak szkoda ale dziękuję ślicznie za zaproszenie :lol:
Baryczka pisze:nasz orzech włoski ma już wiele lat, ale pierwszy raz miał tak dużo orzechów. Poprzednimi laty to tylko po kilka.
U moich rodziców jest jeszcze mały i aż tak dużo orzechów jeszcze nie ma :?
Ale kiedyś tata od wujka przywoził dwa worki takich orzechów, a przy tym mieliśmy frajdę zrywając je z drzewa :lol:
Baryczka pisze:Ja najbardziej lubię te prosto z drzewa, bo łatwo zdjąć z orzechów tę gorzkawą skórkę. Tej zimy pierwszy raz będziemy jeść wyłącznie własne orzechy :)
Też takie lubię bo ta skórka rzeczywiście jest strasznie gorzka ale też i całkiem inaczej smakują takie niż już że tak powiem 'przeleżane' :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Też lubię ten widoczek :)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kamilo zauważyłam że masz chyba ogródek lub wyjście do ogrodu jeśli tak to przyjemnie
mieć gdzie wystawić latem kwiaty.Ja gdybym nie miała ogródka nie miała bym gdzie wystawiać
kwiaty które zimą muszą wracać do domu.Nie mam nawet balkonu.Dzisiaj podziwiałam twoje pozostałe
roślinki i było bardzo ciekawie.Myślę jednak że wśród kaktusów i storczyków będzie jeszcze przyjemniej.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Witaj Kamilo :wit
Właśnie znalazłam Twój wątek. Bardzo ładne masz roślinki. ;:138 Te domowe jak i w ogrodzie.
Będę do Ciebie zaglądać ;:108
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Witaj Kamilo! Obrazek
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochane, strasznie zaniedbałam ten wątek :) Dziękuję serdecznie za wizytę. Wkrótce kończymy remont i będę mogła zrobić fotki pozostałym moim roślinkom. Dotąd w domu mamy rozgardiasz, więc i z odpowiednim tłem do zdjęć jest ciężko. Na zewnątrz nie jest lepiej, bo i tam "się remontuje", wszystkie doniczkowce już schowane, ale kilka fotek stamtąd Wam pokażę :)

Kapusta ozdobna, Mama ją sieje w ogródku co roku i zawsze jesienią przesadzamy do donic. Nie mam zdjęć zeszłorocznych, a w tym wszystkie są różowe!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
danutab pisze:Kamilo zauważyłam że masz chyba ogródek lub wyjście do ogrodu [...]
Danusiu, dziękuję za miłe słowa! Mam ogród za domem, który chcemy wiosną doprowadzić do stanu "używalności". Przez lata sadziliśmy w nim wiele roślin byle gdzie, bez żadnego planu. Teraz ma się to zmienić.

Wokół domu mamy trawnik, taki naturalny ze stokrotkami, fiołkami i mniszkami, trochę tujek, drzewek owocowych i innych krzaczków. Jednym z nich jest ta róża, kwitnie na różowo niepełnymi kwiatkami. Teraz wygląda tak:
Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Świetnie wyglądają te kapusty. ;:138
Na wiosnę kupiłam i zasiałam. Wzeszły 3 sztuki. Kupiłam następną paczuszkę. Wyszło sporo, ale ziemiórki dokończyły robotę. Nic nie zostawiły nawet 1 sztuki. Małpiszony jedne ;:223
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

śliczne te kapusty :) słyszłam że potrafią zdobnć całą zimę miejsce nie narażone na bezpośrednie silne mrozy
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Piękne kapusty! zawsze bardzo mi się podobały, ale ze względu na brak ogrodu, na razie są w sferze marzeń ;) Zachwyciło mnie epiphyllum. Ciekawe kiedy moje będzie na tyle dojrzałe, żeby zakwitnąć.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kamilo no to dołącz do ogrodów dużo można zyskać, podpatrzyć i dowiedzieć się.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kamilo kapusta ozdobna pięknie się prezentuje :shock: Chyba będę sobie musiała sprawić takie cudo :wink:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Witaj Kamilo!
Nigdy bym nie przypuszczała,że kapusta ozdobna może się tak ładnie prezentować? Muszę przyznać że to niesamowity widok! :shock: :shock: :D
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochane, dziękuję za miłe słowa. Jak pisałam, kapusty zdobne są u nas od lat. Jesienią, jak teraz, bardzo fajnie wyglądają na podwórku, gdy wszystko dookoła jest już szaro-bure, i jedyną zieloność dają bukszpany.
danutab pisze:Kamilo no to dołącz do ogrodów dużo można zyskać, podpatrzyć i dowiedzieć się.
Danusiu, planuję założyć swój wątek w dziale ogrodowym, ale na wiosnę, bo wtedy chcemy przeprojektować ogród. Musimy też wymienić część ziemi na żyźniejszą, bo mamy strasznie lichy piaseczek. Jednak już w tym roku wiele się zmieniło, Tato położył alejkę wzdłuż ogrodu, wynalazł stare cegły, z których chcę zrobić węższe alejki. Na razie nasz ogród jest w stylu angielskim, większość rośnie na żywioł bez konkretnych planów.
Tak wyglądał w lipcu:

Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”