Ogródek Mony74

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Re: Ogródek Mony74

Post »

Witaj Mona! Zrobiliście kawał dobrej roboty i to w krótkim czasie! Moje gratulacje! ;:138
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mona ;:7
Jak sobie przypomnę chwilę, gdy przeprowadziłem się do bloku, to kojarzy mi się tylko wszechobecne błoto, kałuże, ogólny bałagan, który dopiero po kilku latach przemienił się w koślawe chodniki i ogródki z marchewką i pietruszką, ewentualnie otoczone żywopłotem z ligustru. Dopiero w ostatnich latach zaczęły one nieśmiało przemieniać się w trawniki i kwiatki :roll: A u Ciebie? ;:180 Fantastyczna praca i jej owoce. Po prostu oaza piękna :uszy Książkowa wręcz ilustracja powiedzenia - "Małe jest piękne" :D Serce się raduje patrząc na Wasz ogródek :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Matko Boska, co za dzieło sztuki!!!!!!!! Normalnie Ci zazdroszczę, że mieszkasz w bloku :wink: Nie wiem, jakich słów użyć, żeby wyrazić mój zachwyt, więc tylko ;:180 ;:180 ;:180 ;:63 ;:63 ;:63

Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon w Twoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

zajrzałam z ciekawości na forum, bo pewna byłam, że wszyscy, tak jak i ja i mój ogródek, pogrążeni są w śnie zimowym! :oops:

a tu taka niespodzianka -dziękuję Wam za wizytę i ciepłe słowa. na razie wszystko zasypane po uszy, nie widać gdzie kończy się rabatka, a zaczyna trawnik. zachodzę w głowę ile roślin przeżyje tą zimę - niby taka pokrywa śniegowa powinna zakonserwować, ale strach jest. bambusy puszczone na żywioł - albo się uda, albo się nie uda.

idę rozejrzeć się po gościnnych wątkach.
magdala

Post »

A nie ,nie ... na forum gorący czas poszukiwania nasion ,wysiewania tychże, nowych
ogrodowych planów itp :D Przecież na ten śnieg nie da się już patrzeć...
A my w dodatku rozpoczęliśmy dopiero ferie :| - to niby powinniśmy się cieszyć z zimy ...
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

chcesz powiedzieć, że mam tyły, bo siedzę i nic nie robię? o mamo, powinnam się porozglądać bo zostanę z niczym :D . my właśnie wróciliśmy z Zieleńca, jakże udany wyjazd. no, ale skoro na forum już tak wrze, to muszę się porozglądać koniecznie! (i wysiać w końcu werbenę patagońską, której nasiona dostałam w zeszłym roku od andowan. nie chcę jej zawieść, że się zmarnowały :wink: )
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

a poza tym miałam taką wizję: poczekam, aż śniegi puszczą i zobaczę, co się ostało. a potem zaplanuję :heja , no, ale ja jestem zielona i naiwna w tej kwestii ;:31
magdala

Post »

Wiesz , Mona- te śniegi to mogą puścić i w kwietniu..
Nieco mnie to smuci :( .
Pamiętam jak jednego roku już w marcu można było wkroczyć na działkę (zero śniegu)
przygotować grządki -a teraz -zanim to stopnieje - to maj będzie!!
Ciekawe jak tam nasze kokornaki przetrwały ?
Twój to jeszcze był duży ,ale ten mój maluch ???
Latem w ogrodnictwie widziałam dorodną sztukę i już wcale nie taką drogą :D
Myślę ,że się skuszę....
A to wysiewanie nasion to trochę jak terapia :wink: Takie to przyjemne codziennie
wyglądać kiełkowania ;:138
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

a poza tym miałam taką wizję: poczekam, aż śniegi puszczą i zobaczę, co się ostało. a potem zaplanuję :heja ,
Witaj Mona :heja Moja, podobna do twojej, wizja legła w gruzach! Ja nie mam już siły ani na czekanie ani na odśnieżanie!
Przynajmniej dobrze się bawiłaś w Zieleńcu, ja nie mogę wydostać się poza własna bramę! :twisted:
Bywałam u Ciebie latem, potem miałam trochę przerwy...obejrzałam fotki jesienne, zachwyty i rozczarowania...sporo tego.
A tylko rok w ogrodzie! Imponujące osiągnięcie, możesz być dumna!
Nie sądziłam, że werbenę patagońską można pozyskać z siewu. Też podoba mi się ta roślina, czy wszystkie nasiona wysiałaś już?
8-) Koniecznie, jak wreszcie ta wiosna nadejdzie, zdejmij rdest z hortensji, bo ją zwyczajnie zadusi.
Pozdrowionka :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

no witam ponownie!
rdest na razie hortensji nie zagraża, ale będę pamiętała. czy da się werbenę uzyskać z siewu jeszcze nie wiem, ale mnie Ania z Piaskowej przekonywała, że tak! więc spróbuję w tym roku. muszę tylko nabyć drogą kupna ziemię i trochę plastikowych doniczek i do dzieła!
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

zimowe pozdrowienia z ogródka :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

Pięknie to wszystko wygląda. na pewno dużo pracy to kosztowało ale ekekt jest piękny super mieć takie mieszkanie z wyjsciem na ogród. Pozdrawiam serdecznie Marcin
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mono śliczne widoki zimowe pokazałaś,ale już mogłaby zima ustąpić miejsce wiośnie :roll: :D
Śniegu masz zdecydowanie mniej niż ja w ogrodzie :wink: :wit
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mona taka ilość śniegu przynajmniej zabezpieczyła roslinki przed mrozami. No i zacznij siać już, bo wiesz...to przyspiesza wiosnę ;:138 ;:3 Pozdrawiam cieplutko...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

no i wiecie co? wzięliśmy się do pracy w weekend, tnąc, grabiąc i wyrzucając zeszłoroczny bałagan.

i nagle okazało się, że wiosna do nas przyszła! niepostrzeżenie! a na dodatek, na wczoraj obciętych trawach (żebym to ja pamiętała odmianę) mam 2 cm przyrosty! od wczoraj! nie mam zdjęcia, ale wrzucę jutro. na razie to co ukazało się naszym oczom po zagarnięciu zimowego bałaganu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawet na wiciokrzewie pojawiły się pąki, chociaż byłam pewna, że go kobea zaduśiła całkiem!

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”