Moje hobby - storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wcale się nie dziwię, że byłaś pod wrażeniem :D Dobrze, że jest już Twój ;:23
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Ale słodziutki maluszek :lol: świetny zakup,bardzo mi sie podoba.
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Storczykowa pisze:
elizabett-1977 pisze:A gdzie jest ta wystawa w lutym,jeśli moge zapytać?
Ja wiem o tej w kwietniu chyba w Sosnowcu?
tak, w Sosnowcu. ciekawe, co na niej będzie. jak dotąd byłam na wystawach 7 razy. są na niej głównie Phalaenopsisy, Paphiopedila, Cambriowate, Dendrobia, Miltonie, Cymbidia, kilka Vand, trochę małych storczyków... mam nadzieję, że będą moje wymarzone. chociaż 1 żeby był.
To ma być moja pierwsza wystawa,więc nie wiem czego się spodziewac,nawet nie wiem czy plany wypalą,będę wtedy juz w mocno zaawansowanej ciąży,więc...Wybieram się,ale czy dotrę?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

elizabett-1977 pisze:
Storczykowa pisze:
elizabett-1977 pisze:A gdzie jest ta wystawa w lutym,jeśli moge zapytać?
Ja wiem o tej w kwietniu chyba w Sosnowcu?
tak, w Sosnowcu. ciekawe, co na niej będzie. jak dotąd byłam na wystawach 7 razy. są na niej głównie Phalaenopsisy, Paphiopedila, Cambriowate, Dendrobia, Miltonie, Cymbidia, kilka Vand, trochę małych storczyków... mam nadzieję, że będą moje wymarzone. chociaż 1 żeby był.
To ma być moja pierwsza wystawa,więc nie wiem czego się spodziewac,nawet nie wiem czy plany wypalą,będę wtedy już w mocno zaawansowanej ciąży,więc...Wybieram się,ale czy dotrę?
na wystawach zwykle jest dużo Phalaenopsisów i innych, kilka Vand, trochę gatunkowych storczyków, ale nie dużo... mam nadzieję, że spełnię choć 1 swoje marzenie.

a miniaturek cudny. mam podobnego, ale mi teraz nie kwitnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Gelko ależ słodziutki maluszek :shock: :!:
też jeszcze nigdy takiego nie widziałam, bardzo ciekawe połączenie kolorków :wink:
Niech długo cieszy Twoje oczy :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gelko przepiękną drobinkę kupiłaś, jest naprawdę maleńki i ma piękne kolory :D Wcale się nie dziwię, że nie mogłaś przejść obok niego obojętnie :lol:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

Stan moich kwiatkow na dzien dzisiejszy wyglada nastepujaco:
ten co wypuscil odgalezienie ma juz jeden sliczny paczu i juz wupuszcza drugi, cytrynek ładnie kwintnie otwierajac koljne paczki, filetowy z biala warzka zaczyna przekwitac:( bialy przekwitniety rosnie mu listek ale powoli i kilka korzonkow i jeden listek najstarszy robi sie zolty:( inny przewkitniety nadal ma dwa zielone pedy i nic nie widac aby wyrastalo, bialy z malutkimi kwiatkami-traci paczki ale to pewnie na skutek aklimatyzacji-niestety, no i moja miniaturka powoli przewkita niestety- a dopiero co ja kupilam:( reszta wspaniale kwitnie i wypuszcza nowe korzonki
gelka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

A ile już masz wszystkich? :) Rzeczywiście miniaturki mamy takie same, moja też ma doniczkę 9cm :)

Elizabett, będziesz mamusią- gratulacje! To pierwsze Twoje maleństwo? :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
gelatynka
200p
200p

Post »

ja mam 16:) i to na razie koniec
gelka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No prosze, ja 15! :D
Ale kto wie, moze na dniach Cie dogonie- widzialam ostatnio w carrefourze takiego zdechlaczka, ostatni w calym sklepie, polamany bez kwiatow, chcialam go wziasc z samej litosci ;) ale mial cene 29,99zl i nie bylo szefostwa zeby mi go przecenili. Wiec jeśli bedzie tam jeszcze przy nastepnej mojej wizycie... ;)

Mój mąż też już ma trochę dosyć, lubi te kwiatki, ale miejsce nam się kończy i coraz częściej słyszę protesty, że przesada, że moze raz coś innego...
Pozdrawiam, Agnieszka
gelatynka
200p
200p

Post »

to chyba wiecej facetow ma takie same zdanie- jak kupilam tego maluszka to przez pare dni moj nie zauwazyl go, ale jako go spostrzegl to zrobil mi awanture wiec dlatego na razie nie moge nic nowego kupowac, a skupie sie na tych co mam :wink:
gelka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja awantur jeszcze nie doczekałam na szczęście, ale też czuję już powoli zwrot energii ku tym co mam "w posiadaniu", tym bardziej, że jest ich już tyle że coś się tam zawsze dzieje- właśnie doczekałam rozkwitnięcia pierwszych kwiatów z odbić od pędu które wyrosły u mnie, ze stanu całkiem zielonego :) No i obserwuję swój pierwszy całkiem nowy pęd...

Kupujemy teraz kwietnik, przenosimy kwiaty z parapetu na kwietnik i już nie będę chciała zastawić ponownie całego parapetu. I MAM NADZIEJĘ że mi się to uda!! :D
Pozdrawiam, Agnieszka
gelatynka
200p
200p

Post »

oj to niebezpieczne- bo jak parapet sie zwolni to na pewno sie skonczy na tym ze pojawia sie tam nowe nabytki :wink: ja jeszcze nie mam wlasnego pedu ale mam nadzieje ze keidys bedzie- jak na razie tylko mam to co wyszlo z uspionego oczka- i sie nie moge doczekac kiedy zakwitnie- gdyz nie znam koloru kwiatkow- bedzie niespodzianka:)
gelka
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

Agitko koniecznie chcę zobaczyć ten kwietnik. bardzo interesują mnie tego typu rozwiązania :D przyda się na przyszłość :D

a maleństwo przesłodkie. swoją drogą śmieszne są te miniaturki :D też bym się skusiła ale na dużego bo jakoś jestem niezbyt pozytywnie nastawiona do miniaturek...
gelatynka
200p
200p

Post »

moj cytrnek dzisiaj rozwinal ostatni paczek wyglada slicznie:) jak będę miala chwilke to wkleje zdjecia :)
gelka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”