Zielone rastharsis
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Fidelis pisze:Oj, uzależnia i to jak. Mój M. zagląda wieczorem pod kołdrę i mówi: no mówiłem że ci korzonki rosną

chabermona pisze:Gloksynia .........wow śliczna
A dziękuję!

Super.Carla-pwd pisze:z wymiana kalaonchey nie ma problemy tylko musi mi podrosnąc bo mam malutkie szczepeczki:) ... a tą pełna co mialam w rym roku (kupiłam sobie już dorosła) ... to ogoliłam do zera prawie azeby puściła nowe pędy i puścila.. wiec musi jeszcze podrosnąć
co do kolorów to mam czerwoną, żółtą.. ostatnio dostałam jakieś dwie szczepki, ale nie wiem co to za kolor.... i jeszcze jakaś odmiane o takich kieliszkach zwisających

Dziękuję, treissi!treissi pisze:Sabinko ale zaszalałaśWszystkie kwiatuszki piękne
Biedronkowy krotonik bombowy
![]()
Odnośnie difci napisałam Ci troszkę u mnie to zajrzyj

Jeszcze trochę poczekaj.Carla-pwd pisze:a moje fiołęczki rosna, jakby chciały a nie mogły

Ciekawe dlaczego.fibius pisze:Piękna gloksynia, u mnie nie uchowała się niestety

Dziękuję!zuzia55 pisze:Bardzo wesoły ten kwiat gloxynii,ja kupiłam cebule i już puściła liscie.Wrzuc mi na pw Twój adres,bo po tej awarii,prawie nic mi nie pozostało w poczcie a w poniedziałek wyślę Ci obiecane ukorzenione koleusy.Widzę,ze masz zielonego,ale mój jest inny,mam dla Ciebie też 2 inne odmiany.

- rastharsis
- 200p
A teraz czas na moje roślinki, bo dawno nic nie wklejałam - najpierw kwitnące:
Hiacynt - w całym pokoju rodziców pachnie miodem:
Myślicie, że ta druga łodyżka, którą widać na zdjęciach też rozkwitnie? :P

Kalanchoe:

Syningia
z trzema otwartymi kwiatuchami:

a z tyłu czeka jeszcze tyle niespodzianek:

:P
Moja spóźniona gwiazda betlejemska:

Hiacynt - w całym pokoju rodziców pachnie miodem:
Myślicie, że ta druga łodyżka, którą widać na zdjęciach też rozkwitnie? :P

Kalanchoe:

Syningia
z trzema otwartymi kwiatuchami:

a z tyłu czeka jeszcze tyle niespodzianek:

:P
Moja spóźniona gwiazda betlejemska:

- rastharsis
- 200p
Fiołeczki zbierają swe siły, by zakwitnąć:

A oto listeczki fiołków, które dostałam od olaola915 - dziękuję Ci bardzo!

Tutaj już jako wspólni lokatorzy pojemnika po margarynie

I przy okazji, ogoliłam trochę swe sadzonki fiołeczków, by ładniej wyglądały i zostało mi 11 listeczków: 5 listków fiołka białego i 6 fioletowego. Piszcie, proszę, jeśli jesteście chętni:

A oto listeczki fiołków, które dostałam od olaola915 - dziękuję Ci bardzo!

Tutaj już jako wspólni lokatorzy pojemnika po margarynie

I przy okazji, ogoliłam trochę swe sadzonki fiołeczków, by ładniej wyglądały i zostało mi 11 listeczków: 5 listków fiołka białego i 6 fioletowego. Piszcie, proszę, jeśli jesteście chętni:

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p
- rastharsis
- 200p
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nowościu śliczne, koleusiki w ślicznych kolorkach ale begonia cuuuudna, nie moge sie na nią napatrzyc.
Pozdrawiam Sylwia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +domownicy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +domownicy
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zapach hiacynta czuję aż tutaj ( czego to imaginacja nie robi z człowiekiem ...)
A poważnie pan H. jest piękny. Jego druga łodyżka z pączkami kwiatowymi też będzie się rozwijać i w pełni rozkwitnie, co znacznie przedłuży czas kwitnienia. Po przekwitnięciu tej pierwszej wytnij ją nisko u nasady cebuli, by stworzyć drugiej lepsze warunki.
Kalanchoe w bardzo ładnym kolorze i o pełnych , podobnych do różyczek kwiatkach
Co do listków fiołków- wydaje mi się ,że źle je posadziłaś - za bardzo pionowo i za płytko. Listki sadzi się lekko skośnie, pod kątem ok. 45 St, i po samą blaszkę , zakopując w ziemi cały " ogonek" . Ale zobaczymy , może jakoś dadzą sobie radę.
Pozdrawiam , E.

Kalanchoe w bardzo ładnym kolorze i o pełnych , podobnych do różyczek kwiatkach

Co do listków fiołków- wydaje mi się ,że źle je posadziłaś - za bardzo pionowo i za płytko. Listki sadzi się lekko skośnie, pod kątem ok. 45 St, i po samą blaszkę , zakopując w ziemi cały " ogonek" . Ale zobaczymy , może jakoś dadzą sobie radę.
Pozdrawiam , E.
- Madzia0400
- 100p
- Od: 2 lis 2008, o 13:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nowe nabytki - śliczne
a begonia ahh.. 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."