Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Post »

witaj zależy z jakiej strony świata okno jest i jakie spadki temp. słyszałam o hodowaniu oncidium w łazience bo lubi większą wilgoć ale łazienka musi być odp. widna niech inni sie wyrażą, sprobuj tylko obserwuj pozdrawiam
martuś
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ładne storczyki. ja bardzo lubię Vandy i jakbym spotkała niebieską to raczej bym kupiła... ale Vandy są bardzo rzadkie, niestety. ale niestety mam daleko do obi (ale i tak jak byłam to nigdy Vand nie było), a wystawy są strasznie rzadko. a takiej niebieskiej Vandy szukam już 3 lata.
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Post »

Marta, dzięki za odpowiedź...
Kurcze, co to znaczy odpowiednio widna :? .
Muszę pomyśleć...Bambus i zamia rosną tam super...Tylko, że akurat te kwiaty nie potrzebują za dużo światła... uff...co chwile zagadki :D
Pozdrawiam :)
Ania
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

marta83 pisze:u sprzedawcy o nicku koki77 za 32 zł takie co już przekwita?? jest jeszcze 1 podobne ale jaśniejsze oby 2 ładne i właśnie nad nimi się zastanawiam 1 z 2 i to byłaby nowość u mnie gatunkowa i na tym bym zakończyła bo parapetu brak ... i niestety ile to można zwłaszcza jak ma się małego szkraba.
a propo do poniedziałku mnie nie ma bo mam roczek syna urwanie głowy poradz coś odnośnie dendrobium Phal.??? kupować??
Mam jedno Dendrobium Phalaenopsis co dostałem bez kwiatów na praktykach w maju, jeszcze nie kwitło, bo ponoc na starych psb nie kwitnie. Teraz wypuszcza nową psb ma już prawie 30 cm wysokości i czekam na kwitnienie :D a z kupnem Dendrobium Phalaenopsis się wstrzymuje bo nie wiem jaki kolor ma moje :D
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

a-nia251 pisze:Witajcie:)
Już po radzie i powrót do pracy. Dziś więc popołudnie dla storczyków.
Dawid, szkoda, że mieszkasz tak daleko. Mas u siebie małą lecznicę dla storczyków.
U mnie dziś zimno a że mam wagonowe mieszkanie, chyba kwiatek dostał przeciągu.... :cry: :cry: . Ale już nie mam gdzie postawić....:(
Co myślicie o storczyku w łazience? Była o tym mowa w innym wątku, ale nie mam pewności. Okno, a właściwie sama szyba, 70*25 cm. Starczy światła?
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam :D
jeśli chodzi o storczyk w łazience to bym zaryzykował i go tam wstawił, ja niestety mam łazienkę bez okna i takiej możliwości nie mam. Jak go tam dasz to sama bedziesz widziała czy mu coś dolega.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Orchideomaniak pisze: Mam jedno Dendrobium Phalaenopsis co dostałem bez kwiatów na praktykach w maju, jeszcze nie kwitło, bo ponoc na starych psb nie kwitnie. :D
Bywa, że kwitnie i ze starych ;:228 . W moim wątku dowód na to :D - z jednej starej psb dendrobium puściło aż 2 łodyżki....
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

madzik już do ciebie pędze :D
a-nia251
50p
50p

Post »

Hej
To zaryzykuje i wstawię do łazienki:)
A że doła mam to wędrówka w świat storczyków wskazana :D
Dawid, moje dendrobium phalenopsis też puściło pęd ze starego psb. Czekam aż pączki zamienią się w kwiatki...
Pozdrawiam :D
Ania
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

A gdzieś czytałem że tylko z nowych puszcza, widać że praktyka jest inna :D ja czekam aż moje zakwitnie, bo ma sliczną nową psb, tylko jeszcze za mała około25 cm.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Wstałem rano i biegam z wacikami wokół moich storczyków :lol: dziś czas na mycie listków, ale nie mogłem nie zrobić sobie przerwy na forum :D
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Wiesz, że to się juz kwalifikuje do uzależnienia od internetu ;:113 Ale nie przejmuj się - nie jesteś sam ;:80
a-nia251
50p
50p

Post »

Witam:)
To jednak nie jest całkiem normalne, że się rano biega z wacikami zamiast spać :D
Na serio, kwiatki odwdzięczą się za taką pielęgnację. Ja dziś muszę podlać, znaczy wykąpać :) , powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.
Pozdrawiam słonecznie ;:1
Ania
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jak byłbym sam to bym sie zaczął martwić, ale widzę że jest więcej takich jak ja ;:91 A bieganie z wacikami całkiem przyjemne, jak na razie odwdzięczają się listkami i korzonkami :D
a-nia251
50p
50p

Post »

Skoro Ty zadowolony i kwiaty szczęśliwe to jest ok.
A storczykomaniacy to pozytywnie zakręcona ekipa:))
Pozdrawiam
Ania
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Bardzo zakręcona - oczywiście pozytywnie. A listki wymyte od razu piękniej wyglądają :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”