Oto moje Storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
Mam jedno Dendrobium Phalaenopsis co dostałem bez kwiatów na praktykach w maju, jeszcze nie kwitło, bo ponoc na starych psb nie kwitnie. Teraz wypuszcza nową psb ma już prawie 30 cm wysokości i czekam na kwitnieniemarta83 pisze:u sprzedawcy o nicku koki77 za 32 zł takie co już przekwita?? jest jeszcze 1 podobne ale jaśniejsze oby 2 ładne i właśnie nad nimi się zastanawiam 1 z 2 i to byłaby nowość u mnie gatunkowa i na tym bym zakończyła bo parapetu brak ... i niestety ile to można zwłaszcza jak ma się małego szkraba.
a propo do poniedziałku mnie nie ma bo mam roczek syna urwanie głowy poradz coś odnośnie dendrobium Phal.??? kupować??
-
Orchideomaniak
- 500p

jeśli chodzi o storczyk w łazience to bym zaryzykował i go tam wstawił, ja niestety mam łazienkę bez okna i takiej możliwości nie mam. Jak go tam dasz to sama bedziesz widziała czy mu coś dolega.a-nia251 pisze:Witajcie:)
Już po radzie i powrót do pracy. Dziś więc popołudnie dla storczyków.
Dawid, szkoda, że mieszkasz tak daleko. Mas u siebie małą lecznicę dla storczyków.
U mnie dziś zimno a że mam wagonowe mieszkanie, chyba kwiatek dostał przeciągu....![]()
. Ale już nie mam gdzie postawić....
Co myślicie o storczyku w łazience? Była o tym mowa w innym wątku, ale nie mam pewności. Okno, a właściwie sama szyba, 70*25 cm. Starczy światła?
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam
-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

Witam:)
To jednak nie jest całkiem normalne, że się rano biega z wacikami zamiast spać
Na serio, kwiatki odwdzięczą się za taką pielęgnację. Ja dziś muszę podlać, znaczy wykąpać
, powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.
Pozdrawiam słonecznie
To jednak nie jest całkiem normalne, że się rano biega z wacikami zamiast spać
Na serio, kwiatki odwdzięczą się za taką pielęgnację. Ja dziś muszę podlać, znaczy wykąpać
Pozdrawiam słonecznie

Ania
-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p