Oto moje Storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
Mam jedno Dendrobium Phalaenopsis co dostałem bez kwiatów na praktykach w maju, jeszcze nie kwitło, bo ponoc na starych psb nie kwitnie. Teraz wypuszcza nową psb ma już prawie 30 cm wysokości i czekam na kwitnieniemarta83 pisze:u sprzedawcy o nicku koki77 za 32 zł takie co już przekwita?? jest jeszcze 1 podobne ale jaśniejsze oby 2 ładne i właśnie nad nimi się zastanawiam 1 z 2 i to byłaby nowość u mnie gatunkowa i na tym bym zakończyła bo parapetu brak ... i niestety ile to można zwłaszcza jak ma się małego szkraba.
a propo do poniedziałku mnie nie ma bo mam roczek syna urwanie głowy poradz coś odnośnie dendrobium Phal.??? kupować??
 a z kupnem Dendrobium Phalaenopsis się wstrzymuje bo nie wiem jaki kolor ma moje
 a z kupnem Dendrobium Phalaenopsis się wstrzymuje bo nie wiem jaki kolor ma moje 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
jeśli chodzi o storczyk w łazience to bym zaryzykował i go tam wstawił, ja niestety mam łazienkę bez okna i takiej możliwości nie mam. Jak go tam dasz to sama bedziesz widziała czy mu coś dolega.a-nia251 pisze:Witajcie:)
Już po radzie i powrót do pracy. Dziś więc popołudnie dla storczyków.
Dawid, szkoda, że mieszkasz tak daleko. Mas u siebie małą lecznicę dla storczyków.
U mnie dziś zimno a że mam wagonowe mieszkanie, chyba kwiatek dostał przeciągu....
. Ale już nie mam gdzie postawić....
Co myślicie o storczyku w łazience? Była o tym mowa w innym wątku, ale nie mam pewności. Okno, a właściwie sama szyba, 70*25 cm. Starczy światła?
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 
Witam:)
To jednak nie jest całkiem normalne, że się rano biega z wacikami zamiast spać 

Na serio, kwiatki odwdzięczą się za taką pielęgnację. Ja dziś muszę podlać, znaczy wykąpać , powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.
 , powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.
Pozdrawiam słonecznie

To jednak nie jest całkiem normalne, że się rano biega z wacikami zamiast spać

Na serio, kwiatki odwdzięczą się za taką pielęgnację. Ja dziś muszę podlać, znaczy wykąpać
 , powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.
 , powycierać i zmienić keramzytową wodę:) czyli wykąpać keramzyt co by żadne robale się nie zadomowiły.Pozdrawiam słonecznie

Ania

- 
				Orchideomaniak
- 500p 
- 
				Orchideomaniak
- 500p 

.