U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

saaga pisze:Moje też są obsypane pąkami, ale zimno i deszcz. Mam nadzieję, że zaraz mróz nie przyjdzie i zdążą rozkwitnąć. Bo niestety lekki przymrozek u mnie już był nocą parę dni temu.
No co ty przymrozek był?Czy Ty mieszkasz w lubuskim? U mnie prawie góry, ale przymrozka jeszcze nie było.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Priamie dzięki wielkie :!: Ja swoją szachownicę posadziłam właśnie w takim półcienistym zakątku, podsypałam jej trochę kompostu i mam nadzieję, że na wiosnę zakwitnie. A jak nie, to będę jej szukać nowego miejsca. Jakoś nie zawsze cebulki kwiatowe i nasiona, które dostaję od siostry z Anglii chcą rosnąć tak , jak powinny. Może to kwestia warunków klimatycznych.
Maakito Mieszkam w Lubelskim, a nie Lubuskim, przymrozek zdarzył się raz niewielki, ale na szczęście nic nie ucierpiało :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
saaga
500p
500p

Post »

Priamie ale ta woda deszczowa to mnie rozbawiła, nie bardzo wyobrażam sobie, jak miałabym to robić :shock:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, teraz wszystko jasne, nie wiem skąd mi się to lubuskie skojarzyło.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p

Post »

Madziu, u nas to tak czasami przywieje coś od wschodu :lol: Za to dla urozmaicenia wczoraj i dziś rano ulewa. A działka samotna przez to :cry:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też nie najfajniejsza pogoda :( A tu tyle roboty.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

saaga pisze:Priamie dzięki wielkie :!: Ja swoją szachownicę posadziłam właśnie w takim półcienistym zakątku, podsypałam jej trochę kompostu i mam nadzieję, że na wiosnę zakwitnie. A jak nie, to będę jej szukać nowego miejsca. Jakoś nie zawsze cebulki kwiatowe i nasiona, które dostaję od siostry z Anglii chcą rosnąć tak , jak powinny. Może to kwestia warunków klimatycznych.
Czasami tak bywa, ale częściej główną przyczyną jest nieodpowiednie podłoże, ale jak widzę Ty zrobiłaś coś pozytywnego w tym kierunku :) Mam nadzieję, że Ci sie uda i w przyszłym roku zobaczymy to kwitnące cudeńko ;)
saaga
500p
500p

Post »

Witaj Priamie, i ja mam nadzieję, że szachownica zakwitnie. Kiedyś jak ją posadziłam bez osłonek, to mi nornice zeżarły cebulki i przez to się do niej zniechęciłam. Teraz może się uda jej wyrosnąć, nauczona doświadczeniem z nornicami sadzę już wszystko w osłonkach :D
Wielkie dzięki, Ty wiesz za co :D
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Nie ma sprawy ;)
Jeśli chodzi o osłonki to nornice wszystkich chyba męczą. Kiedy późną wiosną zobaczyłem co zostało z moich roślin cebulowych byłem w szoku :shock: Teraz sadziłem cebulki w plastikowych koszyczkach i w koszyczkach robionych przez siebie z siatki :)
saaga
500p
500p

Post »

Z siatki to dobry pomysł, u mnie kiedyś takie plastikowe udało im się przegryźć i dobrały się do cebulek. Na szczęście ostatnio przychodzi do mnie na działkę kotek z pobliskiego domu i poluje - kilkoma nornicami nawet mi się z dumą pochwalił :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do nie przychodzą dwa kotki (i to ewidentnie tylko na polowanie) od sąsiadów i niestety obawiam się, że to jest tylko kropla w morzu potrzeb.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witaj Aga :)
wpadłam z zapowiedzianą rewizytą :)
Ty to Kochana masz dopiero pięknie :shock: Dojrzały, piękny ogród. Bardzo fajnie tu u Ciebie. A owocki, malinki...mniam.
Jeśli chcesz kłącza dalii, daj znać na PW. U mnie już po pierwszych przymrozkach, więc chyba w weekend będę wykopywać.

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
saaga
500p
500p

Post »

Oj kochana, ale mnie ucieszyłaś ;:48 ;:49 ;:50 A może coś byś chciała na wymianę??
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Nie ma sprawy Aguś :) Dzięki za propozycję, ale ciągle jeszcze sadzę to, co kupiłam. No i przed chwilą zaszalałam na all :) Będę się pozbywać cann i dalii, bo nie mam ich gdzie zimować. :(

Pozdrówka serdeczne
Mirka
saaga
500p
500p

Post »

Ja też mam problem z zimowaniem, bo mieszkam w bloku, ale jak na razie w piwnicy dobrze mi się wszystko przechowywało. Bardzo się cieszę i wielkie dzięki :!: :!: :!: :!: :!:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”