No co ty przymrozek był?Czy Ty mieszkasz w lubuskim? U mnie prawie góry, ale przymrozka jeszcze nie było.saaga pisze:Moje też są obsypane pąkami, ale zimno i deszcz. Mam nadzieję, że zaraz mróz nie przyjdzie i zdążą rozkwitnąć. Bo niestety lekki przymrozek u mnie już był nocą parę dni temu.
U Agnieszki
Priamie dzięki wielkie
Ja swoją szachownicę posadziłam właśnie w takim półcienistym zakątku, podsypałam jej trochę kompostu i mam nadzieję, że na wiosnę zakwitnie. A jak nie, to będę jej szukać nowego miejsca. Jakoś nie zawsze cebulki kwiatowe i nasiona, które dostaję od siostry z Anglii chcą rosnąć tak , jak powinny. Może to kwestia warunków klimatycznych.
Maakito Mieszkam w Lubelskim, a nie Lubuskim, przymrozek zdarzył się raz niewielki, ale na szczęście nic nie ucierpiało

Maakito Mieszkam w Lubelskim, a nie Lubuskim, przymrozek zdarzył się raz niewielki, ale na szczęście nic nie ucierpiało

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czasami tak bywa, ale częściej główną przyczyną jest nieodpowiednie podłoże, ale jak widzę Ty zrobiłaś coś pozytywnego w tym kierunkusaaga pisze:Priamie dzięki wielkieJa swoją szachownicę posadziłam właśnie w takim półcienistym zakątku, podsypałam jej trochę kompostu i mam nadzieję, że na wiosnę zakwitnie. A jak nie, to będę jej szukać nowego miejsca. Jakoś nie zawsze cebulki kwiatowe i nasiona, które dostaję od siostry z Anglii chcą rosnąć tak , jak powinny. Może to kwestia warunków klimatycznych.

Witaj Priamie, i ja mam nadzieję, że szachownica zakwitnie. Kiedyś jak ją posadziłam bez osłonek, to mi nornice zeżarły cebulki i przez to się do niej zniechęciłam. Teraz może się uda jej wyrosnąć, nauczona doświadczeniem z nornicami sadzę już wszystko w osłonkach
Wielkie dzięki, Ty wiesz za co

Wielkie dzięki, Ty wiesz za co

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Z siatki to dobry pomysł, u mnie kiedyś takie plastikowe udało im się przegryźć i dobrały się do cebulek. Na szczęście ostatnio przychodzi do mnie na działkę kotek z pobliskiego domu i poluje - kilkoma nornicami nawet mi się z dumą pochwalił 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aga 
wpadłam z zapowiedzianą rewizytą
Ty to Kochana masz dopiero pięknie
Dojrzały, piękny ogród. Bardzo fajnie tu u Ciebie. A owocki, malinki...mniam.
Jeśli chcesz kłącza dalii, daj znać na PW. U mnie już po pierwszych przymrozkach, więc chyba w weekend będę wykopywać.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka

wpadłam z zapowiedzianą rewizytą

Ty to Kochana masz dopiero pięknie

Jeśli chcesz kłącza dalii, daj znać na PW. U mnie już po pierwszych przymrozkach, więc chyba w weekend będę wykopywać.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka