Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Post »

Witaj Kochana piękny ten Twój ogródeczek a jak pachnie że czuję i ja. Tez muszę sobie sprawić odrobinę przyjemności i kupić takie cudeńka. Na razie siedzę w domku i nie chce mi się nawet ruszać pogoda paskudna brrr. Może wyjdzie słoneczko i ochota przyjdzie na co nie co. Pozdrawiam życzę słoneczka ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko bardzo bogaty masz ten ogródeczek domowy , hiacyntami tam pachnie , i nie tylko , widzę piękną biała prymulę i na takich długich łodygach lubię takie delikatne kolory pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko dziękuję za wytłumaczenie różnic pierwiosnkowych! ;:196
Tulipanki i ogródeczek bardzo ożywiły wątek, bo tak mało wspomnień na FO ...sama też ich nie wstawiam :oops:
Pogoda i u mnie nieprzyjemna, bo cała noc w deszczu że rano brodziłam po wodzie, ale wiatr i nawet trochę słońca zrobiły swoje. Niestety wiatr wręcz mroźny nie pozwolił na dłuższy spacerek ;:65 i takie dni przed nami!
Zatem trzymaj się cieplutko i niech woda się uzupełnia pod przyszłe nasadzenia ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

LUCYNKO piękny wiosenny widoczek!!!
W sobotę w B.wypatrzyłam piękne cyklameny,ale ponieważ nie miałam jak kupić to pomyślałam,że kupię w poniedziałek,a dziś wiesz co zastałam? wszystkie chlapnięte,a w doniczkach sucho,popiół.Jak można zostawić na niedzielę bez podlewania.Myślę,że za takie zaniedbania ktoś powinien "beknąć".Teraz nadają się tylko do wyrzucenia,chyba ,że cebule ktoś weżmie.
Ciekawe czy u Ciebie pada? bo u mnie był mróz a teraz świeci piękne słońce.

Miłego dnia. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Za oknami słoneczko, w domku kolejne wysiewy.
Zasiałam po odrobinie różnych pierwiosnków i wystawiłam kuwetki na balkon, na którym aktualnie panuje idealna temperatura.
Wysiałam też mieszankę goryczek, passiflorę i trojeść białą oraz czerwoną z nasionek od Danusi.
Wyjęłam z przechowalni cebule begonii i zatopiłam je w roztworze nadmanganianu potasu. Jutro pójdą do doniczek. Maleńkie kiełeczki już się pokazały, powinny więc szybciutko zacząć rosnąć.
W planach mam jeszcze jutro posiać szałwię 'Plumosa' oraz szałwię 'White Bedder'. Po odrobinie. Na wypadek gdyby próba się nie powiodła, zostawiłam po troszeczku nasionek na późniejszy siew.
Mam ochotę dokupić cebulek begonii, jednak na razie jeszcze nie dowieźli. Cóż, poczekam. Najwyżej później zakwitną.
W kuwetkach z heliotropem i koleusami zieloniutko, a poza tym wydaje mi się, że wzeszły też pierwiosnki wysiane we wspólnej kuwetce z koleusami. Przy czym istnieje obawa, że to nasionka koleusów wpadły w nieprzeznaczone dla nich miejsce. Siewki podrosną, wszystko będzie wiadome.

Juleczko - dziękuję za miłe sercu słowa pochwały. ;:196
Mojej Miśki nie interesują już doniczki, kwiatki traktuje jak działkowe. Kręci się przy nich, zachowuje się, jakby je wąchała i zajmuje się czym innym, głównie spaniem.
Rozumiem, że nie wytrzymałaś i jednak będziesz, a może nawet już siejesz.... Będziesz miała dodatkowe zajęcie, ale to sama przyjemność. ;:333
Życzenie przyjmuję z wdzięcznością i z całego serca odwzajemniam. ;:167

Alu - domowy ogródeczek cieszy kwiatuszkami i aromatem :tan w czasie, gdy na działce puchy.
Dziękuję za ciepłe słowa pod jego adresem. ;:180
Twoje życzenie zostało spełnione i właśnie mam piękny słoneczny dzień, dziękuję ;:167 i Tobie również takiej pogody życzę. ;:196

inko52 - Tereniu, bardzo miło mi gościć Cię w moim wątku. Witaj :wit
Pięknie dziękuję za słowa pochwały dla mojego ogródeczka domowego ;:180 i pozdrawiam wzajemnie, życząc ;:3

Marysiu - ależ bardzo proszę i polecam się na przyszłość ;:11
Szczerze mówiąc to i ja niezbyt chętnie wspomnieniowe fotki wrzucam. Może dlatego, że praktycznie zimy nie ma i już chciałoby się takie obrazki na żywo oglądać. ;:108
Zdaje się, że dzisiaj natura pozwala wodzie wsiąknąć głęboko, bo dała słoneczny dzionek, a jutro znowu ma padać, tylko nie wiadomo: deszcz czy śnieg. ;:218
W domku ciepło, na zewnątrz wychodzić nie mam potrzeby, więc zgodnie z Twoim życzeniem trzymam się cieplutko, czego również Tobie życzę. Dziękuję. ;:196

Danusiu - dziękuję za cieplutkie pochwały. ;:180
W Biedrze w ogóle nie dbają o rośliny. ;:222 W mojej ciągle jeszcze leżą opakowania z cebulkami tulipanów i narcyzów od jesieni. Nigdy ich nie przecenili, a teraz to już prawdopodobnie susz się ostał. ;:oj
Nareszcie doczekałyśmy się takiej samej pogody :tan Tylko mrozu u mnie nie było.
Życzenie odwzajemniam z całego serca: miłego dnia. ;:167

Zrobiłam fotki moim sieweczkom.

ObrazekHeliotrop

ObrazekHibiskusy bylinowe

ObrazekKoleusy

ObrazekPrawdopodobnie pierwiosnki wyniosłe

Miłego popołudnia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Twoje siewki rosną w siłę Lucynko! ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie nareszcie dwa dni prawdziwie słoneczne :heja Co prawda nie mam możliwości wyściubić nawet nosa, ale wystarcza mi, że świat za oknem pławi się w jego blasku. Rano jak wracałam do domu, na chodnikach i ulicach była szklanka, ale udało mi się dotrzeć do domu w jednym kawałku :tan
Jak widzę, już masz się przy czym uwijać, a za chwilkę będziesz miała jeszcze więcej ;:63 Takie maleńkie, zielone kiełeczki, a radość, jakby drzewo urosłoObrazek Rosną jak na drożdżach i oby tak dalej.
O heliotropach sobie pogadałyśmy ;:196 , dzisiaj podejmę kolejną próbę w nowej ziemi ale i tamtej nie odpuszczę ;:108
CałuskiObrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam ponownie.
Nie będę się rozpisywała, tylko odpowiem Maryni i Iwonce1.

Maryniu - niech rosną, bo bez nich nudno byłoby w domu i trudniej znosiłoby się oczekiwanie na wiosnę. ;:306
Dziękuję, kochana. ;:196

Iwonko1 - ja też się dzisiaj słoneczkiem cieszyłam, jednak mrozu nie miałam. ;:108
Pierwsze sieweczki zawsze są uprzywilejowane, bo chodzę przy nich jak przy największym skarbie. ;:7
Później, gdy jest ich więcej, to już tylko robi się przy nich to, co niezbędne. ;:303
Za Twoje heliotropy trzymam kciuki. ;:215 Niech wreszcie pokażą się pierwsze kiełeczki i ucieszą Twoje serduszko. ;:196

Dobrej nocy, kolorowych snów. ;:41 ;:31

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko a u nas dzisiaj zima na całego. ;:202 Od rana śnieżyca, teraz szare niebo a ja właśnie wysiałam galtonię i do świeżej ziemi wsadziłam wybudzoną gloxynię. Na razie jedną bo ta druga jeszcze śpi a nie wolno przedwcześnie ich budzić. ;:108
Domowy ogródeczek nabiera rumieńców i robi się tłoczniej, dzięki Twoim wizytom w ogrodniczym. ;:65 ;:306 :;230
Las sieweczek coraz gęściejszy i dorodniejszy a tu luty figla spłatał i zamiast ;:3 ;:3 śnieżkiem obdarował. Z czego cieszą się działkowi podopieczni. :tan
Pozdrowienia zostawiam i gorące buziaki, choć w Twoim domku i tak bardzo cieplutko. ;:cm ;:cm ;:100
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko,Obrazek u mnie ani jednej siewki w domu nie uświadczysz ani jednego nasionka rzuconego w glebę ale daję radę! :D Mam kompletnego siewowego niechcieja :oops: Ale myślę,że taki dzień nadejdzie bo miałabym co wysiać...Obrazek Na razie lenię się ale się nie nudzę... :lol:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko u Ciebie wiosna, a u mnie biało za oknem od rana sypie i zrobiło się biało i tak zimowo :) pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Ten domowy wiosenny ogródeczek przeuroczy :D I do tego wszystko cudnie kiełkuje ;:108
Sezon pięknie otwarty i niech tak zawsze będzie ;:215 ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Kolejny słoneczny choć wietrzny dzień minął jak z bicza strzelił. Jednak smutno mi, bo właśnie dzisiaj po raz pierwszy moja mama mnie nie poznała. Wprawdzie później już skojarzyła, ale łezki mi pociekły po policzkach. Cóż, takie to życie niesprawiedliwe, ale kto powiedział, że ma być inaczej....
Na pocieszenie sieweczki stoją na baczność i nic nie tracą ze swej witalności.

Stasiu - u nas tylko w nocy lekkie przymrozki, dni jak w marcu. Śniegu zazdraszczam, bo lubię. ;:108
Wczoraj wsadziłam do doniczek cebulki begonii, po uprzednim wykąpaniu ich w roztworze nadmanganianu potasu. W zasadzie mogłam jeszcze poczekać, bo kłów nie wypuściły, tylko takie malutkie różowe kropeczki informowały o chęci do życia, jednak dałam im szansę na wcześniejsze kwitnienie. ;:303
Podmuchaj te śniegowe chmury w moje strony, bo mi tęskno za czyściutką bielą za oknem. ;:180
Pozdrowienia i gorące buziaczki odwzajemniam. ;:cm ;:cm

Maryniu - pożyjemy, zobaczymy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że nic nie posiejesz. ;:7
Najważniejsze, że się nie nudzisz. ;:33

Alu - podziel się ze mną tym sypiącym śniegiem, bo mi za nim bardzo tęskno, plissss.... ;:180
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196 ;:31

Iguniu - pięknie dziękuję za miłe słowa i dobre życzenia. ;:167 ;:79

Moje domowe hiacynty mają po dwa kwiatki.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko nie powiedziałam,że niczego nie posieję ;:173 ... wbrew przeciwnie,zbieram nasiona pomidorów i in.Czekam na odpowiednie dla mnie bodźce :oops: ;:7
Moje domowe hiacynty również mają po dwa pędy kwiatowe a narcyz już przekwita;:108 Widać taka ich uroda :)Czekam jeszcze na szafirki.Dzisiaj u mnie było chłodno,wietrznie i nieprzyjemnie... :wink:
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko jakie to miłe uczucie podglądać jak siewki rosną i coraz zieleniej w kuwetach. ;:215 Już sadzisz begonie. :shock:
Domowy ogródek przepięknie kolorowy. ;:oj Chyba też się złamię i kupię pierwiosnki. ;:173
U mnie jeszcze pusto na parapecie, bo dzieciaki buszują w domu, więc nie mam czasu na wysiewy. Niedługo Antoś pójdzie do żłobka, więc będę w tygodniu tylko pogotowiem w razie choroby wnuków. ;:108 Weekendy nadal będą dla nich. ;:167 Zabiorę się na prace ogrodowe i kuwetki pewnie pod koniec lutego. :tan
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”