Ciepło,coraz cieplej,weekend ma być słoneczny,trzeba się cieszyć każdą chwilą i złapać trochę słonka. Czekam na sobotę,bo prawdopodobnie zrobimy grilla rodzinnego
W środę odebrałam róże od firm kurierskich. Batsheba to bardzo ładnie rozgałęziony korzeń,5 pędów silnych i nieuszkodzonych. Nareszcie ją mam

. Zdaję sobie sprawę,że w tym roku mnie nie powali na kolana,ale poczekam na nią. Do teamu dołączyły jeszcze Princesse Anne moja imienniczka i Charles Darwin chwalony na forum przez miłośników. Co przyniesie to lato zobaczymy
Pomidory ładnie rosną,chyba z początkiem maja będę chciała je wysadzić na miejsca docelowe.
Kilka cynii wykiełkowało,ale spodziewałam się więcej. Jak na początek to i tak dobrze.
Na ryneczku lub na giełdzie sprzedają już zioła i pomidory. Planuję zakup tymianku,cząbru, oregano i majeranku. Zioła w mojej kuchni są na porządku dziennym
Dominika witaj:)
To miło,że moim wpisem Ty również wróciłaś pamięcią do wspomnień z dzieciństwa.
Zaparzona mięta w dzbanku to brzmi wspaniale i orzeźwiająco:)
Yellow Bird pięknie pachnie,ostatnio jeden kwiat się rozwinął,taka cytrynka.
Anetko magnolie w tym roku są królowymi kwietnia. Swoje wdzięki prezentują i czarują na maxa.
Warto mieć to drzewo u siebie w ogrodzie. Pamiętam ,kiedy czekałam na pierwszego pąka u najstarszej magnolii Galaxy i kiedy się pojawił to szczęście wypełniło me serce.
Zakupy różane jak zawsze obfocone,zawsze udokumentowane. Lubię po pewnym czasie wracać do wspomnień. Obornik muszę dokupić,jak nie zapiszę na kartce to z głowy ulatuje,oj ta moja pamięć
Wiolu mam nadzieję,że i u Ciebie popada,roślinki się cieszą z podlania. Trawa nareszcie się zazieleniła. Krzesełko zaraz pokażę,doczekało się przemalowania
Zupa rabarbarowa to u nas hit,chyba żadna zupa tak nie znika z garnka jak właśnie ta. Spróbuj,ciekawa jestem Twojej opinii. Młode ziemniaki z koperkiem i do tego fasolka szparagowa z przyrumienioną bułką tartą i sadzone jajo mniam...
Alexia oby maj nie zrobił nam psikusa w postaci przymrozków,liczę na ciepłe dni,ale różnie to bywa. Kiedyś wysiałam heliotropy,ale ani jeden mi nie wyszedł,a szkoda,bo zapach wanilii bardzo lubię
Róże miały swoją małą sesję,zaraz je pokażę...
Aniu-nena nawóz i deszcz to co najlepsze dla naszych roślinek. Róże dojechały całe i zdrowe,jestem ciekawa jak się spiszą w tym sezonie. Chociaż jednego kwiatka chciałabym ujrzeć i powąchać
Aniu-anabuko magnolie w tym roku dają pokaz i przyciągają uwagę naszą i ludzi obserwatorów
Nowe różyczki cieszą,oby tylko robale je ominęły,będę gonić to tałatajstwo.
Tolinko kluski z truskawkami i śmietaną pycha...a jeszcze z własnego ogródka to pełne szczęście
Woda w tym okresie potrzebna do wzrostu roślin,do tego słońce i wszystko pędzi jak szalone.
Iwonko kluski lane,rzucane prosto do zupy z mąki,jajka i odrobiny soli.O kluski jest zawsze największa bitwa

Bardzo Ci dziękuję za wskazówki jak prowadzić borówki

. To właśnie u Ciebie widziałam krzaki oblepione dosłownie owocami. W jednym z numerze Działkowca znalazłam artykuł i tam jest opisane,że w pierwszych latach nie skraca się gałązek.
Yellow Bird to moje cacuszko,cieszę się jak kwitnie i wkładam nos jak jestem na działce w kwiaty.
Krysiu istne lato mamy w kwietniu,rośliny się prześcigają,która pierwsza wybije z gruntu.Jedną dalię planuję dokupić,coś z fioletowych albo różu.
Czajnik stoi na ziemi koło klonika i Białoboka:)
Małgosiu tulipany botaniczne kupiła moja mama i to jest ich pierwszy rok,ale z tego co pamietam miałam kiedyś ten sam rodzaj i na drugi rok zaginęły w akcji.
Kolorów w ogrodzie coraz więcej,pelargonia zwisająca w planie do zakupienia do donicy.
Oto krzesło przytargane z giełdy,przemalowane ...
Przed
Imbryk upolowany za dyszkę
Podgrzewacz do czajnika
Mój tato przywiózł mi taki regał i też maznęłam go błękitem
Rosarium Uetersen pienna ładnie puszcza ....
Dopóki jeszcze krzaki nie zarosły elementy dekoracyjne chowam,by nikt mi nie wziął
Skórka od banana zawsze w cenie,wkopuję każdą pod powojniki z boku...potas lubią...
Galaxy w pełni kwitnienia
Paczucha z jedną dosłownie różą tą wymarzoną...
I dwie z Flo
Pomidorki się wygrzewają na balkonie
Miłego week