Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja-a

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Ciebie nie było a w tym czasie po Twojej winnicy latały sarny, lisy i Jagna ;:138 Piękne masz widoki! Aaach! ;:167 Pomysł z winnicą rewelacyjny. I doskonale Cię rozumiem dlaczego nie posadzisz tam róż, nawet gdyby gleba była sprzyjająca. Ja mam dużo mniejszy kawałek ziemi (1200m kw) a jak coś rośnie bardziej z tyłu to już mi się nie bardzo chce tam chodzić i dbam najbardziej o te, które widzę z okien ;:131 To co dopiero jakbyś musiała się wspinać i iść pół dnia, żeby zobaczyć czy ta czy inna królewna rozkwitła, albo żeby jej urwać przekwitnięty kwiat. Ale tak sobie pójść i popatrzeć na widok z góry... mmm... cudo. Ale potem wracasz do domu i masz przecudne kolory Twoich róż. Bajka, zazdroszczę ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, dobrze, ze odpoczęłaś.
Praca w ogrodzie czeka, a my na foteczki ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, fajnie, że już jesteś :D Z niecierpliwością czekam na fotki, nie tylko z wyjazdu, ale też z Twojego ogrodu ;:65
Pociesz się, że gdybyś była na miejscu, i tak byś nie zapobiegła szkodom deszczowo-wichurowym ;:185 A roboty z przekwitłymi kwiatami miałabyś tyle samo z tą różnicą, że rozłożoną na raty ;:306
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, masz bliziutko do lasu , robisz poranne wypady na grzybki ;:65 Piękne różyczki, wpadła mi w oko różyczka NN w kolorze
różu z domieszką fioletu, śliczna - co ja pisze przecież masz wszystkie różyczki śliczne ;:333
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Troszkę mam mało czasu w związku z rozpoczęciem pracy, ale wczoraj i dzisiaj pobiegałam trochę po ogrodzie, obcięłam trochę przekwitłych róż - jakieś dwa wiadra, odchwaściłam ciut, ciut... Ale po prostu szok ile tego rośnie i narasta... I jak tu z tym walczyć? ;:134

Lucynko, Jadziu, Tolinko, Ewuniu, Marysiu ;:196 zdjęć z wypadu jeszcze nie zgrałam, bo sa na telefonie, muszę się ogarnąć, pewnie wedle w weekend ;:306

Mateuszu
, dziękuję ;:304 Działka górna jest piękna, żeby tam jeszcze ziemia była dobra, no ale cóż... jak isę nie ma co się lubi, to się... :D

Ewelinko
, masz rację. Ta pogoda dziwna, dobrze, że z wyjątkiem małych incydentów róże nawet zdrowe są (albo jeszcze im się dobrze nie przyjrzałam ;:306 )

Wandziu
, w sezonie grzybowym chodzimy do lasy, szczególnie mój tata lubi i jak tylko zaczną się to biega codziennie... ale w tym roku jeszcze cisza w tym temacie, przynajmniej u nas.

Mariolko, oto i foteczki ogrodowe... ;:304

Zakwitł Błękitny Anioł ;:167
Obrazek

oraz moja ulubiona lilia... szkoda że zapachu nie można zdjęciem przekazać ;:333
Obrazek

Polka ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malwy rosną na / przy samym... szambie i lubią to ;:209

Obrazek

Obrazek

Westerland
Obrazek

Obrazek

Jeżówki...
Obrazek

Obrazek

I czarnuszka, którą też uwielbiam... ;:167

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu jakie cudne malwy! to wieloletnie czy jednoroczne? i takie mają zdrowe liście ! moje niestety coś lubi i są jak koronki podziurkowane! Chyba jeszcze raz zaproszę tego Aniołka bo poprzedni znikł ;:222
Poczekamy na zdjęcia :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Basiu, na jednym ze zdjęć wkradł się mały błąd. To nie ostróżki, tylko jeżówki, ale równie piękne :)
Mam jeszcze pytanie o Polkę. To jej pierwszy sezon u Ciebie? Kwitnie zjawiskowo ;:215
Czekam z niecierpliwością na fotki ;:65 Jaka była pogoda? Miałam okazję kilka lat temu być w Złotych Piaskach. Byliśmy w lipcu i jakoś słabo trafiliśmy, bo codziennie padał deszcz. Okropnie wiało a na plaży siedziałam głównie okutana ręcznikiem :;230 M z synem mieli niezły ubaw ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu Anioł zachwyca ;:333 ...
;:131 muszę moje malwy posadzić w innym miejscu bo szybko liście im rdzewieją...
Jeżówki purpurowe też mam i wabią skrzydlate towarzystwo :D a czarnuszkę siałam i... nie mam ;:222
Róże masz fajne ... lubię takie kolorki ciepłe i wesołe ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, ale masz piękne malwy :)
U mnie nie chcą rosnąć za nic!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W tym roku jakoś nie mam czarnuszek a są takie piękne i te ich zwiewne sukienki w połączeniu z koperkowymi listkami.Na reszcie i u mnie w tym roku zakwitła Echinacea bo siałam ja tyle razy i nic .Jednak sadzonka od koleżanki czekała 2 lata ,żeby pokazać kwiatek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Bardzo spóźniona :oops: ale już jestem :D Różyczkomania to fajna choroba ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, wieloletnie malwy, tzn. one niby dwuletnie, ale ja mam wrażenie, że są od zawsze. Po kwitnieniu zostawiam badyle na ziemi, żeby nasiona się wysypały i one się nasiewają, a że jest to takie miejsce, nie ma tam ogrodzenia jeszcze to robią za busz :wink: Też je coś podjada. Ja chcesz, to pozbieram nasiona ich.

Dorotko, oczywiście, że jeżówki. Dziękuję, już skorygowałam ;:215 Polka posadzona wiosną 2016, w ub. roku kwitła 3-5 kwiatami, a potem ładnie budowała krzak, zdrowa, przezimowała bardzo ładnie. W tym roku jeszcze jedną dokupiłam... jestem zachwycona tą różą.
Nam pogoda nawet dopisała! Pojechałabym jeszcze raz do Bułgarii, ale do innej miejscowości - do Albeny... tam jest pięknie ;:136

Ewuniu, u mnie też dopada je rdza, ale to chyba taka ich uroda, a nie chce mi się bawić w opryski.
A z czarnuszką miałam taki motyw, że o mało jej nie wyplewiłam, bo myślałam, że to koperek mi w nadmiarze się wysiał ;:306

Mariola, może chcesz z moich nasion? One naprawdę rosną gdzie się je posieje... te zdjęcie to otoczenie szamba ;:224 To taka stara odmiana.

Jadziu, jakbyś mi się przypomniała o jeżówce wiosną, to odkopię Ci. Ona u mnie rozsiewa się dosyć i rośnie w różnych miejscach. ;:333

Aniu, ;:196 oj fajna... ;:306

Mój Lavender Ice :roll: Wiecie może co to za róża, bo raczej to nie będzie Lavender (kwiaty bardziej bordo niż na zdjęciu).
No i zastanawiam się co zrobić, napisać do szkółki że pomyłka? ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Basiu napisz do szkółki koniecznie ;:108
x-ja-a

Post »

To na pewno nie jest Lavender, aczkolwiek jest ładne, szczególnie jeżeli jeszcze bardziej bordo. Popieram: bez namysłu napisz, albo lepiej zadzwoń do szkółki. Miałam parę pomyłek i za każdym razem bez problemu reklamacja została uznana.
A czarnuszkę siałaś wprost do gruntu? Ja mam dwa opakowania i zapomniałam wysiać wiosną! ;:223
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu cudna i jaki ładny pokrój krzewu. ;:oj

Obrazek

Miło po urlopie wracać do ogrodu, choć chwasty czekają. ;:108 Straty bolą, ale są nieuniknione w ogrodzie. ;:174 Pachnące lilie uwielbiam, moja najwcześniej kwitnąca Muscadet rozsiewa wonie z 5 metrów. Niebieska czarnuszka prześliczna. Uśmiechnę się o parę nasion. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”