Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017/2018

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2017

Post »

Dorotko, ileż mnie ominęło! Nie wiem gdzie oczy podziać, Twój Boscobel to czar w czystej postaci, ale cudnych okazów masz tyle, ze nie ma sensu ich wymieniać ;:173 Ja też zaryzykowałam niezbyt znaną She loves you, jednak moja jeszcze w pąkach. No i nie moge jej tłumaczyć, że pierwszoroczna, bo przecież Twoja także... Ehh.. te moje to leniwce :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ach, zachwycasz boscobel. Dziś podjadę na działkę i zobaczę, czy moja już kwitnie, najwyższa pora na kwiaty :lol:
Powiedz mi, czy Twoja pashmina to jeden krzaczek czy masz tam więcej? Wygląda obłędnie ;:oj
Powoli rozglądam się na różami, które posadzę w miejsce piwonii, gdyż mam ich dość i na pewno jesienią wyprowadzę je do teściowej. Może mi coś polecisz? Potrzebuję róży krzaczastej a właściwie dwóch, które będą rosły w jednej linii z Aleksandra Princess of Luxembourg, róża1, róża2, Novalis, Aleksandra Princess of Luxembourg. Nie wiem jaki kolor tu dosadzić ;:88
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko :wit
Oniemiałem wchodząc do Twojego wątku :D
Na razie przejrzałem trochę zdjęć, masz wspaniałą kolekcję róż.
Będę tu zaglądał ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko :wit . Dziękuję za urocze zdjęcie Princess Anne. Na pewno będzie moja ;:108 . U Ciebie można napatrzyć oczy a z tym przycinaniem kwiatów masz na pewno sporo roboty. Gdybym miała bliżej to mogłabym Cie odwiedzić, może kiedyś ;:173 . Nie wiem tylko czy to dobry pomysł bo chyba zostałabym u Ciebie na tej ławeczce ;:306 . Pashminy masz cudne ;:138 . Geoff Hamilton coraz bardziej mi się podoba ;:oj . O Matko , niebezpiecznie jest Ciebie odwiedzać , tyle chciejstw się rodzi ;:173 . Pozdrawiam Cię i deszczyku dla Twoich róż ;:196 :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dorotko, Boscobel ;:oj ;:oj ;:oj cudo -z resztą wszystkie Twoje róże bez dwóch zdań, to są istne gwiazdy!!! ;:167 To jest jeden krzak, czy dwa? Jak duża ona rośnie? A dobrze powtarza kwitnienie ? ;:131

Soul przemów do rozsądku, może jakąś łopatkę trzeba obok niej wbić, żeby się ogarnęła? Bo ładna z niej dziewczyna a takie numery wyczynia! ;:209
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Przyłączam się do zachwytów nad Boscobel. Powiedz mi czy Princess Ann tworzy duży krzaczek? Muszę swoją pilnie przesadzić i kombinuję gdzie ją upchnąć, a miejsca jak na lekarstwo.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Dorotko.
A u mnie Princess Anne ma drugi sezon i jest liliputem sięgającym mi do połowy łydki. :roll: A niestety nie rośnie na przodzie rabaty. ;:224
Boscobel cudna! Nie mniej przysięgłam sobie, że albo białe lub prawie białe albo ciemniutkie niczym Tuscany. Jednak znając mnie... ;:224 ...wszystko możliwe.
Zachłysnęłam się Twoimi rabatkami. Cudnie. No kurka naprawdę cudnie! ;:180
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Bernstein Rose ma cudny, 'mój' kolorek. Nie wiem, jak ją przegapiłam ;:185 . Wszystko do nadrobienia, nie? :;230 .
Ogród pełen barw i zapachów; szczerze zazdroszczę - głównie zapachów, bo kolorki to mam i u siebie z innych roślin :tan .
Nabyłam drogą kupna też Soul jesienią i zakwitł, ale ja zdążyłam zrobić zdjęcie, tylko nie mogę uchwycić koloru, takiego, jak u Ciebie.
Patrząc na Twoje dorodne 'krzaczory', zastanawiam się, czy kiedykolwiek u mnie, one dadzą radę tak się zagęścić. Będę mimo wszystko próbować ;:224 .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Dorotko, muszę znowu udac się do Ciebie z moimi różanymi zagwostkami... ;:173 No niestety, życie różanego eksperta lekkim nie jest :lol:
Przeraziłam się ostatnio, ze mam zbyt blisko poposadzane róże. Ostatnio u Soni przeczytała, ze można między bajki włożyć informacje szkółkowe, że sadzić dwie czy trzy na metr kwadratowy ;:204 Jak napisała ile po rozrośnięciu u Niej się mieści na danym metrażu to prawie z krzesła spadłam...

No i teraz rozmyślam, raczej o rozsadzaniu nie ma mowy, bo trzeba mieć gdzie przesadzać :? Więc zostaje mi takie cięcie, aby krzaczki trzymały w miarę niewysoki i zwarty pokrój. Wiem, że od cięcia w dużej mierze zależy pokrój róży... Mogłabyś napisać jak nad nim zapanować? ;:180
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, Twoje róże jak zwykle zawojowały moje serce ;:138 cudne, zdrowe, pięknie kwitną . Jak chcesz zobaczyć moją namiastkę róż , to oglądaj mój ogród u MAI W OGRODZIE NA HGTV w niedzielę , lub potem w necie , lub za tydzień na tvn :lol: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Byłam dziś w Rosarium i zakupiłam Boscobel ( zresztą nie tylko ją) i patrząc na Twoje zdjęcia przestaję żałować tylu pieniędzy, które na nią wydałam. Niestety większość Angielek albo było przebranych, albo czeka na różany weekend, który ma się u nich wkrótce odbyć. Nie bardzo miałam z czego wybierać, krzaczki były w kiepskim stanie. Jeszcze nigdy nie widziałam u nich tak słabych, i niestety schorowanych, krzaczków.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorotko :wit
Ta twoja różanka to taka wzorcowa, katalogowa. piękna ;:63 ;:63
Tylko pozazdrościć takich zdrowych, pięknych róż. ;:173
Najbardziej urzekła mnie Princess Anna i Bascobel .
Iznowu jakieś nowe kusicielki.
A ja tylko zastanawiałam się ,żeby jakieś okrywowe na jesieni dokupić. :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Dorotko, myślałam o tym jak sobie poradził Twój ogród podczas burz ;:168
Francois Juranville da radę nawet jak ma nadszarpnięte korzenie, a w tym czasie zrobicie taras.
Zaglądam tu i cieszę się Twoimi różami :;230 , to taki zastrzyk zanim moje się wygramolą :;230
Zastanawiam się jakie odmiany wybrać, nie wszystko mi kwitnie i nie mam jeszcze możliwości ocenić czy
kolorystycznie dobrze posadziłam obecne róże. Jestem bardzo ciekawa jaki kolor kwiatów będzie miał The Ancient Mariner.
Szukam tych z dużymi, trwałymi kwiatami, no i kolor żeby mi pasował. ;:204
Bathsheba bardzo mi się podoba, to udany zakup. Czy masz Maid Marion i SOPHY?S ROSE obie róże są chwalone.
Zerknij do mnie i popatrz na kolory ostróżek, dodatkowo w pojemniku (zdjęcie wstawiałam w poprzednim wpisie) jest to co musiałam ściąć. Widać tam kolor rozbielonej jagody i bardzo ciemny fiolet z czarny środkiem. Kolor na zdjęciu jest przekłamany i wydaje się ciemnoniebieski.
Daj znać jak znajdziesz chwilkę, bo lada dzień będę z nimi działać. ;:108
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Dorotko, no pięknie! Z rana takie widoczki różane - muszą zwiastować wspaniały dzień ;:215

Piękną masz różankę, oczu nie można oderwać. Garden of Roses mnie zachwyca już któryś raz ;:226 Czy u Ciebie rosną dwie razem? I Othello cudny ;:167
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Dorotko jak przycinasz róże powtarzające kwitnienie? Chodzi mi o róże pnące i okrywowe.Płatki już spadły.Mam dylemat gdzie ciąć a ręka drży,że niewłaściwie to zrobię ;:185
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”