Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 12

Post »

Lucynko skromna jesteś, bo stylistka z Ciebie całkiem, całkiem! :D
Gwiazdy nie widziałam, bo chmury mi utrudniły. Miałam jednak całkiem miłe święta i córka i synem. Oczywiście i ja drugiej córce woziłam Wigilię w pojemniczkach, bo parę godzin przed wróciła po 3 tygodniach ze stolicy, gdzie próbowała zarobić na kolejne miesiące zastoju. Takie te święta i nic to! ważne żeby w zdrowiu dożyć następnych to sobie odbijemy. No to macie prężny Orlen i na pewno wielu seniorom to pomoże przeżyć ciężki czas. W naszej gminie roznosili pierniki i wieszali na płotach ale u nas senior to 75 plus ;:306 więc my młodziaki ;:306
Lucynko miłego jeszcze świętowania i zdrowia dla Was oraz najbliższych i znajomych ;:4 ;:4
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Pewnie mi nie uwierzycie, ale ja naprawdę się cieszę, że święta zbliżają się ku końcowi. Chciałabym jak najszybciej o nich zapomnieć. Mimo że przyniosły one radość z narodzenia Pańskiego, to jednak pandemia nie pozwoliła cieszyć się tym wielkim wydarzeniem w gronie rodzinnym. A to jest smutne. Wierzę, że za rok wszystko wróci do normalności, czego sobie i wszystkim rodzinom życzę z całego serca.

Dzisiaj znacznie się u nas ochłodziło i po nocnym przymrozku temperatura w ciągu dnia nie przekroczyła trzech stopni. Ponieważ jednak nic z nieba nie leciało, a i pułap chmur był dość wysoki, nawet słoneczko próbowało się pokazać, wybraliśmy się z M spacerkiem na działeczkę. Wprawdzie nic się tam nie zmieniło na lepsze, ale organizm został dotleniony, gołąbki dostały jeść i pić, po czym znowu spacerkiem wróciliśmy do domu.
Tylko Misia biedna była, bo musiała sama zostać w mieszkaniu, gdzie strasznie się nudziła i swoje zabawki poroznosiła po całym domu, ale mini-choinki nie uszkodziła i tu muszę ją pochwalić, bo w ogóle nie rusza drzewka, grzecznie go tylko od czasu do czasu pilnuje.

Obrazek

Halinko - pięknie dziękuję za życzenia. ;:196
U mnie dzisiaj ziemia zamarzła i w ciągu kilku najbliższych dni ma być podobnie. Tylko słoneczka brakuje, ale może i ono się pokaże. ;:218 Mam nadzieję, że jeszcze uda Ci się wkopać doniczki z cebulkami, czego życzę Ci najszczerzej. ;:167

Alu - u mnie bałwana nie było z czego ulepić, ale pogoda zrobiła się nieco lepsza dzięki lekkiemu przymrozkowi. Może śnieg spadnie? ;:303
W styczniu wysiewam heliotropa, który potrzebuje dużo czasu do osiągnięcia dorosłości. Zajrzałam do biokalendarza i już wiem, że sianie wykonam w dniach: 23 - 25 stycznia. Jak widzisz, jeszcze dość długo muszę na tę inaugurację poczekać, a łapki swędzą, chciałyby już. ;:306
Pięknie dziękuję za życzenia ;:196 Pozdrawiam cieplutko. Życzę powrotu do pełnej sprawności oczek. ;:196

Halszko - ślicznie dziękuję za życzenia ;:196
Też mam nadzieję na lepszy rok i normalność w codziennym oraz świątecznym przeżywaniu życia. ;:108
Dziękuję za ciepłe słowa i cieplutko pozdrawiam. ;:167

Marysiu - to miłe, że tak mnie oceniasz, ale ja wiem, że na więcej mnie nie stać. ;:124
Również nie dane mi było gwiazdę zobaczyć, trudno, nie to dla mnie najważniejsze. Tęsknię za spotkaniem z rodziną zarówno tą najbliższą i dalszą. ;:174
Cieszę się, że choć Tobie udało się w większym gronie święta spędzić ;:303 A córci - wędrowniczce współczuję wojażowania po kraju celem zdobycia środków do życia. ;:167
Orlen faktycznie stanął na wysokości zadania. Moi sąsiedzi, którzy - jak się wczoraj dowiedziałam - dwa tygodnie siedzieli zamknięci z powodu covida, skorzystali z oferty, dzięki czemu nie musieli prosić o zrobienie zakupów świątecznych. A oferta dotyczyła seniorów od 65 roku życia i miała dwa cele: pomoc restauratorom i seniorom jednocześnie. ;:333
Widocznie u Was sami długowieczni ludzie, skoro do seniorów zalicza się osoby powyżej 75.
Dziękuję pięknie za dobre życzenia i Wam również samego dobra życzę oraz zdrówka. ;:167 ;:196

Wszystkim miłym Gościom życzę spokojnej słonecznej i zdrowej niedzieli oraz wspaniałego całego tygodnia. ;:33
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale żeś Lucynko tych opakowań po lekach nazbierała ;:oj No ale tak faktycznie wygodniej i wszystko posegregowane. Ja część mam też ładnie poukładane w segregatorach w przegródkach na wizytówki, a część gdzieś się poniewiera po pudełkach i wiecznie mi coś gdzieś ginie i zwykle znajduje się, jak już nie jest potrzebne.. ;:224
Hippeastrum pięknie Ci zakwitło ;:333 koniecznie jeszcze jakieś sobie dokup, to dłużej będziesz się cieszyć ich kwiatami. Ja też dopiero pierwszy raz je mam, więc jak się przechowają do przyszłego roku, to się dopiero okaże... Ale ja to jestem hurtownik :wink: - od razu 8 cebul kupiłam. Dwie mi już zakwitły, a teraz czekam na kolejne dwie, bo już pąki pękają :tan
Wygłaskaj Misię - grzeczna koteczka skoro choinki nie rusza :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, fajnie że mogliście się dotlenić i gospodarskim okiem ogarnąć działeczkę. ;:218
Tylko Misia nie skorzystała, ale za to wzorowo pilnowała choineczki. Mam nadzieję, że za wierną służbę smakołyk i głaski dostała. ;:226
U nas dzisiaj mroźno, ale słonecznie, wygląda na to że czeka nas kolejna bardzo zimna noc a roślinki nie mają ani grama pierzynki. ;:202
Jeszcze 4 dni i Nowy Roczek zapuka do drzwi :tan oby sypnął obfitym plonem i zdrowym oddechem, czego z serca Wam życzę. ;:167 ;:cm
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, domki dla nasionek masz wyborne! Jest co przeglądać.
Święta minęły bardzo szybko, więc po Twojej myśli.
Ja z kolei nie mogę doczekać się końca tego roku mając nadzieję, ze przyszły rok będzie lepszy.
Czego życzę Tobie i Twoim najbliższym - z całego serca.
Wszystkiego dobrego! ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Przepiękna niedziela pełna słońca, aczkolwiek mroźna, właśnie dobiega końca i coraz bliżej do zakończenia tego nieżyczliwego przestępczego roku. Nie tracę nadziei na to, że nadchodzący roczek będzie bardziej sprzyjający zarówno nam i naszym roślinkom.
Miniona noc powiała mrozem dochodzącym do -5*, obecna też nie będzie cieplejsza, bo na moim IX-tym piętrze już jest tylko jeden stopień na balkonie. Wczoraj przyniosłam z działki na balkon swoją cebulicę peruwiańską, z czego ogromnie jestem zadowolona, bo pewnie przy tak niskich temperaturach nawet tunel by jej nie uchronił przed wyzionięciem ducha. Zresztą na noc i tak na balkonie jej nie zostawiam. Chucham teraz na nią i dmucham, bo to śliczna roślinka i bardzo chcę zobaczyć jej kwiaty w realu.

Kasiu - mama kilka zim u nas spędziła, a schorowana była, to i leków sporo zażywać musiała, a ja zbierałam te opakowania i zbierałam. Zresztą mama sama pamiętała, by żadnej buteleczki nie wyrzucać, bo ja każdą przygarnę. ;:333
Jeśli uda mi się przechować i doprowadzić do kwitnienia aktualnie posiadane hipeastrum, to na pewno ich kolekcję powiększę. Najpierw jednak muszę nauczyć się o nie zadbać należycie. ;:108
Misia wygłaskana i pięknym mruczandem podziękowała za głaski. ;:180 ;:168

Stasiu - oczywiście, że Misia została doceniona i dopieszczona. ;:168 Grzeczna z niej dziewczynka.
U nas pogoda jak u Was i też brak śniegowej pierzynki. Większość wrażliwców na szczęście okryłam, ale czy to wystarczy ... się okaże. ;:218
Czekam na ten nowy roczek jak na zmiłowanie z nadzieją, że okaże się bardziej łaskawy. ;:204
Dziękuję za dobre fluidy na ten Nowy Rok ;:180 ;:196 i wzajemnie życzę, by i Wam przyniósł zdrowe i radosne przeżywanie każdego dnia. ;:167 ;:196

Beatko - żebyś wiedziała, jak ja lubię sobie w tych nasionkowych "domkach" grzebać! :tan
Już nóżkami przebieram i łapki swędzą do siania; mocno muszę się strofować, by nie wygłupić się zbyt wcześnie. ;:306
Kochana, mnie też śpieszno do nowego, mam nadzieję, normalnego roku. Mijający mocno dał się we znaki, nowy musi być lepszy. :D Tobie i wszystkim wokół Ciebie również życzę lepszego i bardziej sprzyjającego Nowego Roczku, ;:167 a za życzenia skierowane do mnie serdecznie dziękuję. ;:167 ;:196

Słonko cały dzień rozświetlało niedzielne niebo i tylko żal, że tak wcześnie poszło spać.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko cudne zdjęcie zachodu. Ja też byłam na działce, ale zabrałam się wcześniej do domu bo robiło się chłodno w dodatku pojechałam jeszcze do córki. Pogoda nam dziś sprzyjała w ostatni dzień przed kwarantanna chociaż tyle. Pozdrawiam życzę dobrej spokojnej nocy, zdrówka i miłego tygodnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Lucynko piękny zachód słońca ;:333 U mnie wczoraj też był piękny dzień, troszkę przyprószyło, lekki mrozik i ;:3 Mimo to nigdzie nie wychodziłam, bo wszystko boli na kolejną zmianę pogody :cry:
Pozdrawiam cieplutko i życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku ;:167 ;:cm
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jeszcze tylko dwa dni starego niezbyt życzliwego roku i - mam nadzieję - wejdziemy w nowy, lepszy rok.
Dzisiaj do południa dość mocno padał deszcz, by po południu pozwolić słonku pokazać swoje cieplutkie oblicze. W sumie dzień okazał się dość przyjemny.

Alu - mnie żadna kwarantanna nie zatrzyma w czterech ścianach, jeśli pogoda zachęci do wyjścia choćby spacerkiem na działeczkę. ;:185 ;:185 Mam nadzieję na taką przyjemność w dniu Nowego Roku. :tan
Bardzo dziękuję za dobre życzenia i Tobie również życzę zdrówka oraz spokoju ducha. ;:167 ;:196

Halinko - u Ciebie poprószyło, u mnie pomoczyło, ale w sumie póki co na pogodę narzekać nie mogę. ;:303
Rzeczywiście najgorsze są nagłe zmiany pogody, ;:108 mnie czasami głowa pobolewa na tę okoliczność, ale teraz mam spokój, a to oznacza, że takiej nagłej zmiany u mnie na razie nie będzie. ;:333
Trzymaj się zdrowo, nie daj się atmosferycznym zawirowaniom. ;:167 ;:167 ;:196

Aby do wiosny, kochani, aby do wiosennych widoków i zapachów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do miłego. ;:100 ;:100 ;:100
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja marzę o takich widokach
Całe szczęście, że można je pooglądać u Ciebie ;:196
I o słoneczku też marzę, ale na nie trzeba jeszcze chyba poczekać
Jak na razie w prognozach porządnej zimy nie widać
Chyba jednak szkoda, bo może wymroziłoby choróbska?
Szczęśliwego Nowego Roku ;:23
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Lucynko :wit ,po takich widokach czuje ,że budzę się do życia ;:138 .Zaległości w Waszych wątkach mam ogromne ale pomału nadrobię ;:108 .
W Nowym ROKU życzę wszystkiego dobrego ;:168
Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zdrowia, szczęścia rodzinnego i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym 2021 Roku życzę Lucynko!Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, aż mi serducho mocniej zabiło widząc te wiosenne cudeńka u Ciebie, dziękuję Ci kochana. ;:196
Niechaj kolejny 2021 Roczek, da Wam jeszcze obfitszy plon i moc cudownych kwiatów a nade wszystko obdarzy całą rodzinę dobrym zdrowiem. ;:167 ;:cm
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko żeby jeszcze zdążyć w tej części wątku to jestem życzyć Ci pięknego chociaż innego niż zwykle wieczoru ;:196 Jak to dobrze, że wirtualnie możemy chodzić nawet po 19! ;:65 ;:65
Niech zbliżający się wielkimi krokami Nowy Rok będzie lepszy, przyjazny i niech wróci swoboda w kontaktach i odwiedzinach, bo wiem że Ci tego bardzo brakuje!
Do Siego Roku Lucynko ;:196 ;:4
Obrazek
Miłej zabawy!
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko takich pięknych kolorowych widoków już bardzo chcemy.
Słoneczka nam wszystkim potrzeba, ta ostatnia huśtawka pogodowa bardzo negatywnie wpływa na samopoczucie.
Ilością nasion mnie zaskoczyłaś :lol: czas i u mnie robić remanent nasienny, mam nadzieję że uda mi się wg postanowień corocznych skromnie wysiewać .
Lucynko, życzę aby Twój ogród w Nowym Roku był kolorowy, wyjątkowy tak jak jego właścicielka.
Zdrowia, spokoju i wiele sił, optymizmu ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”