Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma

Post »

Rozalko jak się nazywa Twoja hortensja, ładny ma kolorek,mam ochotę dokupić kilka :wit Zdjęcia doskonałe jak zwykle ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

MARYSIU i ALU moje rośliny dobrze się trzymają ,bo nie miałam jeszcze przymrozków .Wszystkie jesienne kwiaty kwitną ,a niektóre marcinki dopiero mają pączki .Też się zastanawiam ,czy zdążą .Dookoła słyszę o przymrozkach .Buziaczki dla Was ;:196 ;:196
GOSIU ,to jest biały kupidynek .Bylina ,w tym roku siałam go na wiosnę .Myślałam ,że będzie kwitł dopiero na przyszły rok ,a on mi zrobił niespodziankę .Miałam kiedyś niebieski ,ale zaginął po którejś zimie ,teraz czatuję na różowy .One bardzo długo kwitną ;:215
GRAŻYNKO moja hortensja nazywa się Sundae Fraise Rensun ,jeżeli o nią Ci chodzi .Pięknie się przebarwia w całości . ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu :wit jak zwykle piękne zdjęcia :tan ja zachwycam się ostatnio świecznicą...no i jej zapach...bajeczny :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

ANECZKO ,ja ją kiedyś zobaczyłam w jakiejś gazecie ogrodniczej i się zakochałam .To buło 100 lat temu i jeszcze nie było komputerów na taką skalę jak teraz .Szukałam i znalazłam w jednej ze szkółek ,jako całkowitą nowość .Ja już swoją mam bardzo długo ,a wciąż mi się podoba :D ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu ;:196 Przepiękna jesień w Twoim ogrodzie - zresztą co tu dużo mówić - u Ciebie każda pora roku jest olśniewająca ;:167
Noce i ranki coraz zimniejsze, a i w dzień temperatura nie powala... U mnie już było ok. 0 stopni, ale dalie jeszcze się trzymają, więc chyba jeszcze poczekam z wykopaniem.. Dobrze Ci, że nie odczujesz zbytnio tej zimy - w dodatku w tak wspaniałym towarzystwie :) Kiedy wyjeżdżasz?
Róż dla siebie zamówiłam niewiele - tylko dwie Veilchenblau i Degenharda. Za to dla Mamy 3 sztuki - co na jej bombonierkowy ogródek jest ilością naprawdę ogromną :wink:
Miłego i słonecznego dzionka Ci życzę Kochana ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Pani EWO :wit
Zaglądam a dzisiaj się wpisuję :!:
Dużo u Ciebie rarytasów ;:333 ,niektóre mam,innych szukam.
Np.rdest czerwony.Czy on nie jest zbyt agresywną rośliną :?:
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu, pięknie wygląda twój jesienny ogród ;:138 a zdjęcie świecznicy z motylkiem pierwsza klasa ;:215
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

Cudowne zdjęcia, zakochałam się w Twoim wątku, muszę wrócić i na spokojnie przejrzeć cały :D
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Witaj Ewuniu
Oczywiście,że będzie mi miło jak do mnie zajrzysz jeszcze , nie wiem kiedy u mnie będzie ładnie ,ąle myślę ,ze na wiosnę dużo się zmieni bo przybędzie roślinek. U Ciebie pięknie ;:138
;:3 jesieni życzę i pozdrawiam
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

MILUŚ ja już tuptam nogami ,bo telefon mogę mieć w każdej chwili .U mnie też jeszcze dalie się trzymają
róże też kwitną ,oby jak najdłużej .Róże zamówiłaś sobie śmiesznie .Jedna malutka ,a druga olbrzymia .
kolosalna różnica między nimi .Vejchenka ,jak Ci zakwitnie i podrośnie ,to zobaczysz ,jaki to kolos .Ja ją miałam kilka lat ,ale nie przewidziałam jej rozmiaru i musiała opuścić miejsce w którym już sie nie mieściła .Daj jej od razu dużą miejscówę ,bo potem ,to ją ciężko ruszyć . ;:108 ;:196
SŁAWKU miło ,że zajrzałeś .Rdest himalajski mam od wieków ,kupiłam go od zaprzyjaźnionej ogrodniczki
Od tamtej pory nie widziałam go w sprzedaży .Rozrasta się dosyć mocno ,ale nie wędruje kilometr od rośliny i łatwo go utrzymać w ryzach .Teraz wygląda najpiękniej ,bo czerwone bazie wyglądają jakby płonęły unosząc się nad liśćmi ,które też są bardzo ładne .Pozdrawiam Cię i życzę dużo radości z ogrodu ;:304 :wit
TERENIU ,nad tą rośliną motyle krążą etatowo .Wszystkie owady ją kochają .Bo tez ona pięknie pachnie .
Dzięki za dobre słówko ;:167
Witaj DAGG ,miło mi Cię gościć i bardzo się cieszę ,że Ci się podoba .A ja wpadnę do ciebie i zobaczę co też rośnie u Ciebie na parapecie ;:162 ;:138
MARIOLCIU u Ciebie już jest ładnie ,a szykuje się u ciebie piękny ogród .Wiem co mówię .Dzięki za wizytkę i słoneczne pozdrowienia ,życząc Ci wszystkiego dobrego :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

U mnie dziś paskudnie i zimno ,tylko 2 stopnie .Dobrze chociaż ,że na plusie .Liście z drzew lecą i otulają ogród przed zimą . ;:218
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Ewuś nie z ciągasz liści z rabatek.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ewa_rozalka pisze:Witaj kochana w moim wąteczku ;:196 .Niewiele z nimi robię ,wsadzam i czasem podleję ,a one same rosną :wit :wit :wit i nie jestem pani :lol:
no ba... chciałabym mieć takie ręce :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Ewcia, ostatnie dni u mnie zaganiane, i praca się zaczęła, już skończyło się to dobre, i na działce trzeba roślinki chować i zabezpieczać, ale dziś marzy mi się lenistwo, mam dwa dni wolnego, jeszcze czytam, że tuptasz, więc spokojnego oczekiwania, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Ewuś u mnie też dużo pracy ale przy tak niskiej temperaturze to brak chęci ;:174 do porządków
,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”