Oczko i skalniak Macieja.
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 26 maja 2011, o 16:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Skalniaki w moim ogródku.
Czy ta tojeść rozesłana rośnie tam już trzy lata? Musisz na nią uważać, to roślina wilgociolubna, bardzo dobra do maskowania folii w oczkach, posadzona w płytkiej wodzie przy samym brzegu będzie szła na brzeg, lub na skraju oczka tuż nad brzegiem, będzie szła do wody. Nie polecam na skalniak, jest bardzo ekspansywna i trudna do opanowania, jak się jej zawczasu nie opanuje. Ukorzenia się na węzłach i w ten sposób rozłazi się po całym skalniaku.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
O którą tojeść chodzi?? wszystko na tym pierwszym skalniaku rośnie tam znakomicie.
Ten drugi skalniak jest nowo utworzony, tzn jakieś dwa miesiące, jeszcze nie jest skończony.
Ten drugi skalniak jest nowo utworzony, tzn jakieś dwa miesiące, jeszcze nie jest skończony.
-
- Kontakt:
Tojeść rozesłaną, tę płożącą roślinę kwitnącą na żółto, na tym nowym skalniaku, rosnącą nad tym największym kamieniem na górze skalniaka. Widoczną na 5 ostatnich zdjęciach.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Aha, rozumiem. To jest nowy skalniak, tak jak pisałem, dwumiesięczny.
Czyli radzisz przesadzić to koło oczka, tak jak posadziłem dzisiaj roślinki (nowy post w moim temacie o oczku)
Czyli radzisz przesadzić to koło oczka, tak jak posadziłem dzisiaj roślinki (nowy post w moim temacie o oczku)
-
- Kontakt:
Oczywiście i to nawet w tych miejscach gdzie masz te małe kamyczki nad folią a pod tymi większymi kamieniami większymi kamieniami.
A tak przy okazji może chcesz połączyć oba wątki miał byś je w jednym miejscu, myślę że było by ciekawiej?
A tak przy okazji może chcesz połączyć oba wątki miał byś je w jednym miejscu, myślę że było by ciekawiej?
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Połączyć?? tzn wprowadzić elementy skalniaka do oczka, czy oczko na skalniaku? ;>
-
- Kontakt:
Posty dotyczące oczka były by na starcie tego nowego wątku na początku, bo były wcześniej pisane. A już później będą się mieszać w zależności od tego o czym się będzie rozmawiać.
Tytuł dla tego nowego wątku zaproponował bym może taki: Oczko i skalniak Macieja.
A tak by to wyglądało. To na próbę, jeśli Ci się nie spodoba to wrócimy do tego co było wcześniej.
aha i jeszcze jedno proszę abyś wstawiając zdjęcia wstawiał miniaturki z odnośnikiem do pełnego rozmiaru. Te które już wstawiłeś zmienię sam, ale chodzi mi o następne. Tu w tej sekcji tak robimy - ttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=19020
Tytuł dla tego nowego wątku zaproponował bym może taki: Oczko i skalniak Macieja.
A tak by to wyglądało. To na próbę, jeśli Ci się nie spodoba to wrócimy do tego co było wcześniej.
aha i jeszcze jedno proszę abyś wstawiając zdjęcia wstawiał miniaturki z odnośnikiem do pełnego rozmiaru. Te które już wstawiłeś zmienię sam, ale chodzi mi o następne. Tu w tej sekcji tak robimy - ttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=19020
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Oczko i skalniak Macieja.
Super to będzie za minimum 5 lat, jak się te rośliny rozrosną. Ale fakt, już zaczyna mieć wygląd.
Tak te wstęgi z czarnymi kulkami to skrzek ropuchy szarej (Bufo bufo), w efekcie zostanie z niego jedynie kilka ropuszek, które rozejdą się po ogrodzie i będą zajmowały się ochroną roślin. a że to zwierze o nocnym trybie życia zastępuje śpiące wtedy ptaki owadożerne. Masowo zjada szkodniki, takie jak owady i ślimaki. Ponadto jest jednym z nielicznych zwierząt pożerających stonkę ziemniaczaną.
Pasuje Ci taka forma Twojej strony?
Tak te wstęgi z czarnymi kulkami to skrzek ropuchy szarej (Bufo bufo), w efekcie zostanie z niego jedynie kilka ropuszek, które rozejdą się po ogrodzie i będą zajmowały się ochroną roślin. a że to zwierze o nocnym trybie życia zastępuje śpiące wtedy ptaki owadożerne. Masowo zjada szkodniki, takie jak owady i ślimaki. Ponadto jest jednym z nielicznych zwierząt pożerających stonkę ziemniaczaną.
Pasuje Ci taka forma Twojej strony?
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Dzisiaj, kolejny etap sadzenia roślin wokół oczka.
Czekam na wodne rośliny, dzwoniłem do Szymona z Hydroflory. Z zamianą Rogatka na Moczarke nie było problemu. Powiedział że rośliny powinny być u mnie czwartek, piątek.
No to super, pewnie nie wiele zobacze z tych ropuch, ale sama świadomość że życie w oczku samo się kręci jest satysfakconująca.
Tak, taka forma stronki jest jak najbardziej okej.
------------
Kolejne rośliny posadzone.
Troche obawiam sie o rośliny które sadziłem wczoraj, dzisiaj był straszny upał i troszke podwiędły, mam nadzieje że dadzą rade.
Dzisiaj był moment kulminacyjny jeśli chodzi o kwiaty lilii, bo były aż 4 naraz, jeden już przekwitł i jeszcze jeden wychodzi na powierzchnie
Czekam na wodne rośliny, dzwoniłem do Szymona z Hydroflory. Z zamianą Rogatka na Moczarke nie było problemu. Powiedział że rośliny powinny być u mnie czwartek, piątek.
No to super, pewnie nie wiele zobacze z tych ropuch, ale sama świadomość że życie w oczku samo się kręci jest satysfakconująca.
Tak, taka forma stronki jest jak najbardziej okej.
------------
Kolejne rośliny posadzone.
Troche obawiam sie o rośliny które sadziłem wczoraj, dzisiaj był straszny upał i troszke podwiędły, mam nadzieje że dadzą rade.
Dzisiaj był moment kulminacyjny jeśli chodzi o kwiaty lilii, bo były aż 4 naraz, jeden już przekwitł i jeszcze jeden wychodzi na powierzchnie
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Dzisiaj przyszły rośliny z Hydroflory. Roślinki w super kondycji, zdrowe, jak dla mnie extra, polecam.
Oprócz tych roślin, przyszła jeszcze moczarka kanadyjska, rzęśl bagienna i Pistia stratiotes. Z która mam mały problem, ponieważ zaraz po włożeniu do wody wyglądała tak:
Natomiast po ok sześciu godzinach Wyglądały już tak:
A więc co z tymi Pistiami jest nie tak? I jeszcze jedno pytanie, Gałęzatka kulista, jak wypłynie na wierzch to potem znów ją ściskać żeby poszła pod wode?
A tutaj całokształt
P.S. Przepraszam że post pod postem, ale tamtego poprzedniego nie mogłem już edytować.
Oprócz tych roślin, przyszła jeszcze moczarka kanadyjska, rzęśl bagienna i Pistia stratiotes. Z która mam mały problem, ponieważ zaraz po włożeniu do wody wyglądała tak:
Natomiast po ok sześciu godzinach Wyglądały już tak:
A więc co z tymi Pistiami jest nie tak? I jeszcze jedno pytanie, Gałęzatka kulista, jak wypłynie na wierzch to potem znów ją ściskać żeby poszła pod wode?
A tutaj całokształt
P.S. Przepraszam że post pod postem, ale tamtego poprzedniego nie mogłem już edytować.
- mmaciejrock2
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt: