Moje storczykowo - Jeanne

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie pędy zwykle mają troszkę więcej niż 30, ale niektóre się zwieszają i nie widać tej wysokości. ale 30 to jeszcze nie tak źle. a te o wysokich pędach ustawiam tam, żeby były cięższą stroną na parapecie/stole.
Awatar użytkownika
Carisma
100p
100p
Od: 4 mar 2009, o 16:26

Post »

Jeanne pisze:Najświeższe wiadomości :wink: kolejne po weekendzie, już wtedy będę w domu :roll:
Obrazek Obrazek
Piękne, zdecydowanie to są moje kolejne chciejstwa, jednak jakoś nie mogę na takie dorodne trafić.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Asiu - na całego zaszalały Twoje storczyki - teraz tylko trzeba się zastanowić czy tak dobrze przeszkoliłaś mamę w opiece nad nimi, czy może Ty talent odziedziczyłaś po niej :wink:
Dendrobium z tymi korzonkami wygląda niesamowicie :shock: - czym Ty je karmisz?!
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Carisma dziękuję, miło mi że Ci się podobają :wink: widzę że jesteś z Warszawy :roll: tego z pierwszego zdjęcia mam z LM w Markach (w zeszłym roku) a tego bordo z OBI na Radzymińskiej ( półtora roku temu ):lol: fakt że już później nie spotkałam takich, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i szukać :roll: zazwyczaj w najmniej oczekiwanym momencie spotyka się te upragnione, trzymam kciuki :wink:

Madziu, dendrobium podlewam przegotowaną odstaną wodą z 1/3 dawki Florovitu, tak jak falenopsisy, i co 3 podlanie czystą wodą :wink: cieszą mnie te korzonki bo reszta, zwlaszcza te na powierzchni, nie są w najlepszym stanie - osad z kranówki :twisted: przymierzam się do przesadzenia zaraz jak przekwitnie :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Carisma
100p
100p
Od: 4 mar 2009, o 16:26

Post »

No właśnie w ostatni piątek byłam w LM gdzieś tam, moze i to była Radzymiśnka... były podobne, tylko trochę jaśniejsze, ale tak zmasakrowane i wymęczone, nawet nie po przecenie, kwiaty raczej przekwitające, uznałam, że nie ma sensu i z bólem wyszłam z niczym... planuję się wybrać do Tomaszewskiego, tak liczę, że może coś oryginalnego tam upoluję, bo powoli mi się miejsce kończy :lol: , no i chyba się wybrać czas też do Obi, tak wszyscy tam kupują, a nóż widelec ;)
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu "mućka" jest śliczna :shock: :shock: :shock: .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Asiu, co u Ciebie, dawno nic nie pokazywałaś- jak ma się obecnie pomarańczowy i ten biały co był cały w pąkach? Na pewno pięknie rozkwitły... :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu ja na końcu :lol: Ale nowinek, piękne długie pędy i pączki -oj obfitości dużo ;:31 Mućka robi wrażenie ;:111 ;:111 ;:111
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Joasiu, ja też się dołączam do pytań. Juz miesiąc minął od czasu, gdy pokazałaś te wysokie pędy
u Phal. philadelphia i u kremowego pieguska. Ciekawi mnie po ile pączków rozwinęły te storczyki,
bo mam jednego z podobnym problemem.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Asiu, piękne "szaleństwo" storczykowe ;:113 Trzymam kciuki za pączki, które pewnie już niedługo pojawią się na tych dłłłuuuuugich pędach ;:333
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Kochane, dzięki za odkopanie wątku :oops: :lol: nie miałam ostatnio głowy do fotek, ale zmobilizowałyście mnie :wink:

Joasiu co do długich pędów to niestety nic się nie pojawiło, przycięłam oba :roll: i Philadelphia już wypuszcza dwa odbicia z oczek :wink: nie żałuję więc tej decyzji, ale przyznam, że z ciężkim sercem się zabrałam do tego :roll:

Agitko, na specjalne zamówienie pomarańczowy i białasek :wink: niniejszym dołączma pomarańczowego do grupy moich ulubieńców - ten storczyk jest niezmordowany jeśli chodzi o kwitnienie - wciąż przedłuża pęd o kolejne pączki, a przerwy między kolejnymi kwitnieniami jak do tej pory wynosiły nie dłużej jak 2 miesiące :shock:

Aniu dziękuję za komplementy dla "mućki", napatrzeć się na nią nie mogę więc postawiłam przy samym łóżku - jak się budzę od razu na nią patrzę, i jak zasypiam także :lol:

Mambo jeśli możesz, trzymaj kciuki by pojawiły się odbicia z oczek u kremowego pieguska :lol:

Dziękuję że zaglądacie do mnie :wink: :!:

Na pierwszych fotkach Philadelphia i jej nowy pędzik :wink: mam nadzieję że tym razem będzie "normalnej" długości :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Chyba i ja sobie muszę kupić białego Falka,strasznie mi się podoba :lol:
A moja Philadelphia też ma krótki pędzik kwiatowy i obdarzyła mnie tylko jednym kwiatem ;:110
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Asiu, piękne ;:60 A ten biały cudo po prostu - to dalej kwitnie ten z avatarka, czy to już inny :?: :wink:
Pomarańczowy też super, pogratuluj mu ode mnie :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Asiu, biały oczywiście piękny, to nie ulega wątpliwości, a taki jak Twój pomarańczowy marzy mi się od roku, ale najpierw nie mogłam długo takiego spotkać, a teraz już widuję, ale... miejsca brak :? Jest cudny, a jeszcze mówisz, że tak chętnie kwitnie, szkoda że takiego nie mam... :roll:

Fajnie, że philadelphia przedłuża pędzik, myślę, że teraz już zadba o pąki w przyzwoitym czasie, choćby z obawy przed ponownym cięciem :D Trzymam za nią kciuki! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale masz piękne Phalaenopsis :) a moja philadelphia jak na razie nie chce mnie obdarzyć żadnym kwiatuszkiem, ale niedługo na Phal. powinny się pojawić pędy, może na philadelphiach też się pojawią.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”