Moje storczykowo - Jeanne
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne, zdecydowanie to są moje kolejne chciejstwa, jednak jakoś nie mogę na takie dorodne trafić.
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Carisma dziękuję, miło mi że Ci się podobają
widzę że jesteś z Warszawy
tego z pierwszego zdjęcia mam z LM w Markach (w zeszłym roku) a tego bordo z OBI na Radzymińskiej ( półtora roku temu ):lol: fakt że już później nie spotkałam takich, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i szukać
zazwyczaj w najmniej oczekiwanym momencie spotyka się te upragnione, trzymam kciuki
Madziu, dendrobium podlewam przegotowaną odstaną wodą z 1/3 dawki Florovitu, tak jak falenopsisy, i co 3 podlanie czystą wodą
cieszą mnie te korzonki bo reszta, zwlaszcza te na powierzchni, nie są w najlepszym stanie - osad z kranówki
przymierzam się do przesadzenia zaraz jak przekwitnie 

Madziu, dendrobium podlewam przegotowaną odstaną wodą z 1/3 dawki Florovitu, tak jak falenopsisy, i co 3 podlanie czystą wodą

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
No właśnie w ostatni piątek byłam w LM gdzieś tam, moze i to była Radzymiśnka... były podobne, tylko trochę jaśniejsze, ale tak zmasakrowane i wymęczone, nawet nie po przecenie, kwiaty raczej przekwitające, uznałam, że nie ma sensu i z bólem wyszłam z niczym... planuję się wybrać do Tomaszewskiego, tak liczę, że może coś oryginalnego tam upoluję, bo powoli mi się miejsce kończy
, no i chyba się wybrać czas też do Obi, tak wszyscy tam kupują, a nóż widelec ;)

Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Asiu, co u Ciebie, dawno nic nie pokazywałaś- jak ma się obecnie pomarańczowy i ten biały co był cały w pąkach? Na pewno pięknie rozkwitły... 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu ja na końcu
Ale nowinek, piękne długie pędy i pączki -oj obfitości dużo
Mućka robi wrażenie

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Kochane, dzięki za odkopanie wątku
nie miałam ostatnio głowy do fotek, ale zmobilizowałyście mnie
Joasiu co do długich pędów to niestety nic się nie pojawiło, przycięłam oba
i Philadelphia już wypuszcza dwa odbicia z oczek
nie żałuję więc tej decyzji, ale przyznam, że z ciężkim sercem się zabrałam do tego
Agitko, na specjalne zamówienie pomarańczowy i białasek
niniejszym dołączma pomarańczowego do grupy moich ulubieńców - ten storczyk jest niezmordowany jeśli chodzi o kwitnienie - wciąż przedłuża pęd o kolejne pączki, a przerwy między kolejnymi kwitnieniami jak do tej pory wynosiły nie dłużej jak 2 miesiące
Aniu dziękuję za komplementy dla "mućki", napatrzeć się na nią nie mogę więc postawiłam przy samym łóżku - jak się budzę od razu na nią patrzę, i jak zasypiam także
Mambo jeśli możesz, trzymaj kciuki by pojawiły się odbicia z oczek u kremowego pieguska
Dziękuję że zaglądacie do mnie
Na pierwszych fotkach Philadelphia i jej nowy pędzik
mam nadzieję że tym razem będzie "normalnej" długości

Joasiu co do długich pędów to niestety nic się nie pojawiło, przycięłam oba

Agitko, na specjalne zamówienie pomarańczowy i białasek

Aniu dziękuję za komplementy dla "mućki", napatrzeć się na nią nie mogę więc postawiłam przy samym łóżku - jak się budzę od razu na nią patrzę, i jak zasypiam także

Mambo jeśli możesz, trzymaj kciuki by pojawiły się odbicia z oczek u kremowego pieguska

Dziękuję że zaglądacie do mnie

Na pierwszych fotkach Philadelphia i jej nowy pędzik

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Asiu, biały oczywiście piękny, to nie ulega wątpliwości, a taki jak Twój pomarańczowy marzy mi się od roku, ale najpierw nie mogłam długo takiego spotkać, a teraz już widuję, ale... miejsca brak
Jest cudny, a jeszcze mówisz, że tak chętnie kwitnie, szkoda że takiego nie mam...
Fajnie, że philadelphia przedłuża pędzik, myślę, że teraz już zadba o pąki w przyzwoitym czasie, choćby z obawy przed ponownym cięciem
Trzymam za nią kciuki! 

Fajnie, że philadelphia przedłuża pędzik, myślę, że teraz już zadba o pąki w przyzwoitym czasie, choćby z obawy przed ponownym cięciem

Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31