Te żółte kwiatuszki to tarasowe?
Ankowo
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ankowo
Aniu pięknie maki Ci kwitną- taka dorodna kępa.
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kobiety zawsze były odważniejszeZielona_Ania pisze:Na razie obserwuję pewną prawidłowość- kobiety mówią że nawet fajne, a faceci się otrzepują, albo uciekają gdzie pieprz rośnie
Aniu ale biegnie twój wątek aż nie nadążam
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
Aniu, piękne maki, bardzo je lubię, ale jakoś nie mogą się u mnie zadomowić
, chyba zbyt dokładnie pielę. 
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Tajeczko- mak to właśnie jedna kępa, ale w tym roku ma wyjątkowo dużo pąków. Żółte kwiatki to uczep (Bidens) czyli sezonowa roślina, zwana potocznie złotym deszczem.
Majeczko- no galopuje
Najgorsze że powinnam założyć nowy i robię się bezradna w tym momencie
Jolu -ten mak to bylinowy, spora kępa, trudno by było go wyrwać przy plewieniu
A polne maki też tu i ówdzie rosną u mnie. Kiedyś, jak zaczynałam przygody ogródkowe miałam całą łąkę maków polnych- pełne i półpełne, od białych przez różowe, pomarańczowe, do czerwonych i bordowych, i dwubarwne, Teraz już nie mam miejsca na takie połacie jednorocznych roślin.
Majeczko- no galopuje
Jolu -ten mak to bylinowy, spora kępa, trudno by było go wyrwać przy plewieniu
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu u Ciebie jak zwykle pięknie a w dodatku smacznie

- Zielona_Ania

- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jak pięknie pachnie ...słowo czuć zapach uwielbiam je za ten słodki zapach 
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest coś uroczego w tych kwiatach...
Co słychać u kurek? Dostały już kolegę czy wiodą cnotliwe życie?
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Ta ostatnia fotka bombowa. Prawie wpadłam w ekran jak na to patrzyłam. Dzięki tobie i dzięki innym fomowiczom też, wiem co będzie moim "musowym" zakupem na przyszłą wiosnę. Kosaćce!! 
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- Zielona_Ania

Marzanko
Asiu-kurki gospodarzą się na całego na wybiegu, zapuszczają się na najdalszy jego koniec
Wczoraj zniosły 9 jajek. Towarzysza nie ma jeszcze- niestety kiedy odbywają się targi w okolicznych miejscowościach, ja jestem w pracy i nie mogę jechać. Pytam wśród znajomych, okazuje się że nie ma nadmiaru kogutów- gospodarze trzymają po 1 sztuce.
Asiu z wyspy- kosaćce musowo. Ten ze zdjęcia jest duży, ma dobrze ponad metr wysokości.
Asiu-kurki gospodarzą się na całego na wybiegu, zapuszczają się na najdalszy jego koniec
Asiu z wyspy- kosaćce musowo. Ten ze zdjęcia jest duży, ma dobrze ponad metr wysokości.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aniu, piękne zdjęcie kosaćców
Maki niezwykle okazałe. Te mechate pąki są piękne. Zawsze zadziwiało mnie jak z takiego zmiętego kwiatka po wykluciu momentalnie płatki się rozprostowują i wyglądają jak wyprasowane.
Maki niezwykle okazałe. Te mechate pąki są piękne. Zawsze zadziwiało mnie jak z takiego zmiętego kwiatka po wykluciu momentalnie płatki się rozprostowują i wyglądają jak wyprasowane.
- Aurelia
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 1 cze 2010, o 18:28
Ja jeszcze raz nt arcydzięgla. Gdybyś zebrała nasiona i absolutnie nie wiedziała, co z nimi zrobić, to ja..., tego,... bardzo chętnie
U mnie była fajna akcja z arcydzięglem. Wyrósł bardzo dorodny i nikt się nim nie interesował do czasu mojego wyjazdu na wakacje. Wtedy ktoś z domowników przyjrzał się roślince i uznał, że to barszcz sosnowskiego. Zrobiło się zamieszanie, poczucie zagrożenia itd. Został nawet sprowadzony fachowiec w celu przeprowadzenia wizji lokalnej. Początkowo to się nawet uśmiałam ale później doszłam do wniosku, że mam fatalną opinię w rodzinie jako hodowca roślin.
U mnie była fajna akcja z arcydzięglem. Wyrósł bardzo dorodny i nikt się nim nie interesował do czasu mojego wyjazdu na wakacje. Wtedy ktoś z domowników przyjrzał się roślince i uznał, że to barszcz sosnowskiego. Zrobiło się zamieszanie, poczucie zagrożenia itd. Został nawet sprowadzony fachowiec w celu przeprowadzenia wizji lokalnej. Początkowo to się nawet uśmiałam ale później doszłam do wniosku, że mam fatalną opinię w rodzinie jako hodowca roślin.
Pozdrawiam
Aurelia
Aurelia
- Zielona_Ania

Dorotko, bardzo trafnie nazwałaś to wykluwaniem
, te włochate pąki przywodzą na myśl zwierzaczka.
Aurelio- niezła opowieść. Oczywiście, jak nasiona dojrzeją i zaczną się osypywać, masz gwarantowane że dam znać
. Tylko będziesz musiała wysiać sobie szybko, bo tracą zdolność kiełkowania w zastraszającym tempie.
Aurelio- niezła opowieść. Oczywiście, jak nasiona dojrzeją i zaczną się osypywać, masz gwarantowane że dam znać
- Zielona_Ania

Pora zamknąć wątek. Bardzo się rozbudował
Zapraszam moich drogich gości
do części drugiej, która znajduje się tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=35462
Proszę Moderatora o zamknięcie wątku.
Proszę Moderatora o zamknięcie wątku.