Dzisiaj dotarły jeszcze cebulki i hosty z Lilypolu . Rozłożyłam sobie wszystko na dworze, a tu nagle wjeżdża M

.Były jeszcze wszystkie roślinki od p.Marka .

Musiałam się gęsto tłumaczyć .
Wszystko już posadziłam .
Cebulki do dużych donic i wiader ,a później do gruntu .Fotek nie zrobiłam ,bo robotnicy nadal robią chodnik .Już i tak dziwnie na mnie patrzyli ,jak zakopywałam wiadra do ziemi .
Oto lilie z LILYPOLU .Cebulki całkiem ładne ,ale hosty ,to takie małe byle co .Nie to co od p.Marka .
41 lilii .
6 host .
KOGRA ,narobiłam się jak wół .W przyszłym tygodniu powtórka .
FRAGOLU ,może p.Marek jeszcze coś wystawi .Ceny były bardzo niziutkie ,sadzonki olbrzymie ,a nawet zamiast 1 ,były 2 ,lub nawet 3 .Zobaczymy tylko jak będzie ze zgodnością odmianową .
KASIK ,u mnie też dzisiaj padało ,ale ja i tak sadziłam ,bo jutro i pojutrze odpoczywamy ,według kalendarza biodynamicznego .Nie chciałam czekać do poniedziałku .
PAMELKO ,jeśli ja swoją palmówkę obetnę tak krótko ,to zostaną mi tylko 3 gałązki .

Może jednak zaryzykuję .
Agapanty kupiłam,jednego fioletowego ,a drugiego o biało obrzeżonych listkach .
Śniedek ma olbrzymią cebulę i drugą mniejszą przybyszową .Ma zakwitnąć na biało z czarnym oczkiem .Posadziłam do jednej dużej donicy -śniedka ,2 odmiany agapanta,tuberosę ,galtonię i 1 białą lilię ,bo mi się gdzieś przypałętała .Chciałam jeszcze dorzucić jaskry,ale się moczą i nie pamiętałam gdzie jest góra ,a gdzie dół .

Muszę o tym poczytać .
EDULKOT ,wpisz na allegro w wyszukiwarkę użytkownika
podstolecmarek,ale teraz nie ma nic wystawionego .
PRIAM ,dzięki .
PITEREK ,w Biedronce kupowałam też tulipany ,lilie i inne cebulowe .Nie pamiętam jak było ze zgodnością odmianowa,ale kwitły pięknie .
AALEKSANDRO ,życzę zadowolenia z Biedronkowych upraw .