Ogród -mój azyl -JolantaG część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 6

Post »

Ja już jestem tak zrażony do roślin w kapersach, że na pewno się nie skuszę...
Z moich dotychczasowych przygód z bylinami w postaci kłączy to ze 40% wcale nie wyrosło, kolejne 40% okazało się być czymś zupełnie innym niż miało - więc ogólnie bilans kompletnej porażki :roll:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyjrzyj się dokładnie .Tam gdzie najwięcej korzonków,to na dół ;:224 .Myślę ,że tawułka sobie poradzi . ;:108
PITEREK .współczuję .Z Biedronką różnie bywa ,ale to tanie roślinki i takie najzwyklejsze ,więc raczej większość wychodzi na plus . :?
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

I ja chapnełam troszkę biedronkowych kapersów. Faktycznie, w niektórych tylko małe patyczki z korzonkami. Liliowce mikroskopijne i w kilku zamiast 2 czy 3 szt ostała się jedna. Ale za tą cenę nawet totka nie można wysłać. Traktuję zakupy biedronkowe jak loterię. A nóż coś ładnego wyrośnie :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To chyba głównie ten element napięcia (w oczekiwaniu na to, co wyrośnie) sprawia, że ludzie tak chętnie kupują rośliny w Biedronce hehe
Co roku mnie tam kusza jesienne cebulki, ale jak zaglądam do tych kapersów i widzę tą maliznę - to zawsze rezygnuję :;230
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

JolantaGraj pisze:PRIAM ,dla ciebie kwitnąca PICASSO ,żebyś wiedział czego się możesz spodziewać.
Obrazek
Dziękuję za fotkę ;) Mam nadzieję, że z mojej bulwy tez wyrosną takie kwiatki ;)
Trzymam kciuki za AF ;)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Imponujące zakupy, nie powiem a jak jeszcze mają przyjść paczki to będziesz miała sadzenia. :tan
A mogę się spytać o pana Marka, co to za sprzedawca i gdzie można go znaleźć, bo mnie interesują zakupy host a widzę że na Twojej liście jest ich kilka. :?:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Jolu zakupy bardzo interesujące, a to dopiero początek :D Jestem bardzo ciekawa tego śniedka, widać, że cebula zdrowa, do donicy z nią.
MAm podobną przesyłkę od Pana Marka, tylko roślinki inne, takie agapanty dajmy na to.
Pamiętasz u mnie fotkę palmówki
Obrazek

tak cięta bardziej się zagęszcza i ma pełniejszy pokrój.
Wybór należy do Ciebie ;:108
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Jolu,ale szalejesz z zakupami,roślinki od pana Marka wyglądają na zdrowizny,chyba też coś wybiorę.
Szkoda tylko że pogoda nas nie rozpieszcza :oops: .Kupiłam trochę lilii,mają już spore kiełki,no i co dalej,ciągle pada...a w domu to już chyba nie warto sadzić?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu zakupy u P.Marka się udały ;:138
Szkoda że ja się nie zdecydowałam... :cry:
Ciekawe czy P.Markowi jeszcze coś zostało jak każdemu wszystko w potrójnych egzemplarzach powysyłał ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jolka jak to mały pikuś ?
Tyle sadzonek i jeszcze paczki w drodze.... :roll: ale będzie się działo.... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Dzisiaj dotarły jeszcze cebulki i hosty z Lilypolu . Rozłożyłam sobie wszystko na dworze, a tu nagle wjeżdża M :shock: :? .Były jeszcze wszystkie roślinki od p.Marka . :shock: Musiałam się gęsto tłumaczyć . ;:224

Wszystko już posadziłam .
Cebulki do dużych donic i wiader ,a później do gruntu .Fotek nie zrobiłam ,bo robotnicy nadal robią chodnik .Już i tak dziwnie na mnie patrzyli ,jak zakopywałam wiadra do ziemi . ;:224

Oto lilie z LILYPOLU .Cebulki całkiem ładne ,ale hosty ,to takie małe byle co .Nie to co od p.Marka .
41 lilii .
Obrazek

6 host .
Obrazek

KOGRA ,narobiłam się jak wół .W przyszłym tygodniu powtórka .
FRAGOLU ,może p.Marek jeszcze coś wystawi .Ceny były bardzo niziutkie ,sadzonki olbrzymie ,a nawet zamiast 1 ,były 2 ,lub nawet 3 .Zobaczymy tylko jak będzie ze zgodnością odmianową .
KASIK ,u mnie też dzisiaj padało ,ale ja i tak sadziłam ,bo jutro i pojutrze odpoczywamy ,według kalendarza biodynamicznego .Nie chciałam czekać do poniedziałku .
PAMELKO ,jeśli ja swoją palmówkę obetnę tak krótko ,to zostaną mi tylko 3 gałązki . :? Może jednak zaryzykuję .
Agapanty kupiłam,jednego fioletowego ,a drugiego o biało obrzeżonych listkach .
Śniedek ma olbrzymią cebulę i drugą mniejszą przybyszową .Ma zakwitnąć na biało z czarnym oczkiem .Posadziłam do jednej dużej donicy -śniedka ,2 odmiany agapanta,tuberosę ,galtonię i 1 białą lilię ,bo mi się gdzieś przypałętała .Chciałam jeszcze dorzucić jaskry,ale się moczą i nie pamiętałam gdzie jest góra ,a gdzie dół . ;:224 Muszę o tym poczytać .
EDULKOT ,wpisz na allegro w wyszukiwarkę użytkownika podstolecmarek,ale teraz nie ma nic wystawionego .
PRIAM ,dzięki .
PITEREK ,w Biedronce kupowałam też tulipany ,lilie i inne cebulowe .Nie pamiętam jak było ze zgodnością odmianowa,ale kwitły pięknie .
AALEKSANDRO ,życzę zadowolenia z Biedronkowych upraw . :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ja jeszcze czekam na cebule z Lilypolu....i już doczekać się nie mogę 8-) :lol: Mam nadzieję, że też lada dzień dotrą :D Już wczoraj dostałam zamówione różyczki, czekają na wysadzenie do ogródka, ale niestety pogoda popsuła mi szyki, bo na jutro zaplanowałam sadzonko :roll:
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Jolu ja też dzisiaj dostałam hosty, lilie i liliowce z lilipolu , czy mogę już wsadzić to na działce , chciałabym chciaż hosty czy jeszcze ze wcześnie :?:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jolu ja nadal czekam na przesyłkę z Lilypolu , zamawiałam też hosty , już żałuję jak mówisz że takie małe .
Oprócz tego zamówiłam 3 liliowce .

Genia :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jolu dzięki ;:196 Dopisałam sobie pana Marka do ulubionych i jak będzie miał coś wystawione to dostanę powiadomienie. ;:108
Coraz bardzie jestem oszołomiona Twoimi zakupami. :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”