Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Śliczny ten Twój ogród Izo.Można pozazdrościc.Wodę w piwnicy też posiadam,ale na szczęście powodziowa nie dotarła.U nas koło Wrocka dopiero straszą i oby nie powtórzył się rok 97.Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3 Ewa
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izo jak walka z woda i czy tylko w piwnicy? jestem w szoku ,mam dość deszczu trzeba to jakoś oprotestować chcemy słońca
no ale jak u ciebie patrze to mi trochę lepiej ...ślicznie miłorząb cudo a hosty fantazja ,ja właśnie wczoraj posadziłam dostawę funki w liczbie 7 sztuk. jestem dumna że mi się to udało o 8 wieczór :;230 :;230 :;230 sąsiedzi chyba mieli ubaw

ogrod u stop klasztoru
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tym roślinom z ostatnich zdjęć deszcze chyba służą.
Izo - ten berberys (nad świerkiem "siodłatym) - jaki to?
Czy on ma taki wąski pokrój, czy mu pomagasz zachować szczupłą sylwetkę :wink:
Wody w piwnicy współczuję, miewałam, dopóki nie zostało zrobiony drenaż, niemiłe wspomnienia.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jak dobrze, że nie posiadam piwnicy w domu... za to posiadam kanał w garażu - zalany w 1/3 wysokości... i studzienke na wodomierz - zalaną w połowie - tym sposobem wszystko co poniżej poziomu gruntu - pływa... jak ja nie lubię tej mojej gliny...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A ja sobie u Eli poodpoczywałam :D A Ela tu grasuje :;230

Grażynko - jak tylko wyszłam z aparatem zaczęło kropić a potem lać wiadrami... Biedne upodlone niezapominajki i obgnite tulipany usunęłam, bo się ta zgnilizna zaczynała rozłazić. Normalnie wrzos spleśniał przy kępie tulipanów... No i staram się pokazywać to ładne... Turpizmom mówię nie :;230 No i u mnie piach - kałuża znika zaraz jak tylko padać przestanie. Nie mam zastoin wody. To niezmiernie przydatne, bo P'si się nie brudzą, nie ma śladów łap i błocka w domu :D

Martuś - ale bujnęły te hosty, nie? Jak siedziały pod świerkami to ich prawie nie było widać. Sama nie wiedziałam, że one takie... W warzywniku się nie zmieszczą. Szanowny M ochoczo wybudował skrzynię- dostawię koło tych, na betonowej opasce... Co Ty na to? Ambrowca nie szukałam, ale i tak mnie znalazł. Ładny bo zielony- potencjalnie czerwony :;230 Niekoszony trawnik nakazał przekazać, iż poczuł się w Twojej obecności jak w domu. cokolwiek to miało znaczyć :;230

Ewo- Dziękuję za odwiedziny, miło mi gościć nowych gości ;:108 Woda w piwnicy to betka, w porównaniu z idącą falą. Więc nie narzekam. I niech się nie sprawdzają czarne scenariusze - trzymam kciuki. No i życzenie słonka niech się spełni ;:138

Alinko - tylko w piwnicy woda, spoko. Czytałam o tym jak sadziłaś hosty i się uhahałam. One będą bardzo szczęśliwe, że tak im się żywot u Ciebie zaczął. Słonko na kwitnienie róż zamawiam. Co będzie do tego czasu? Obojętne - na kwitnienie róż ma być słonko. I ma wrócić Ania Różana ;:3

Eluś - oj tak, moje roślinki tyle wody to jeszcze nigdy nie dostały, więc cieszą się niezmiernie. Ale z drugiej strony co za dużo to niezdrowo..Berberys z tych kolumnowych, tylko go deszcz rozczapierzył. Miałam go 'spętać' ale nie zdążyłam. A woda do piwnicy podsiąka od podłogi...

Ewo - też ładnie :wink:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Czyli nie jest źle .. a będzie coraz lepiej :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Izo, widę, że próbujesz jak mój M zrobić ze złotokapa smukłe drzewko, a może masz szczepione?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Izo! Ja wszystkie irysy kocham i nie wyrzucam,ale niezwykle to one nie są Ale żeby zwyczajem forumowym coś pochwalić,to liscie mają ładne i zdrowe.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bernadetko - ponoć szansę mamy jutro na barak deszczu i chwilę ze słońcem. Słońce, takie złote na niebie... Pamiętasz...

EwoKocico - szczepiony, nie bardzo ładnie... Strasznie szczuplutki ma pieniek. Muszę zrobić rusztowanie, bo go psidła stratują... Przed erą deszczową zauważyłam na nim przędziorki :twisted:

EwoIrysowa
- odmianowe, powiadam Ci, każdy inny, a co jeden to piękniejszy na obrazku:;230 . Ale jest trochę jasnopąkowych nie rozwiniętych, więc zobaczymy kolejne niespodzianki :wink: Dzięki za pochwałę liści.

Obrazek na dobranoc. Ubiegłoroczny, ale tak mi się chce już róż :wink:
21 czerwiec ubiegłego roku - już w trakcie bardzo deszczowej pory, która zniszczyła festiwal róż. Może teraz wyleje się przed...

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Kolory boskie :D
Te irysy to ładne, tylko faktycznie rozczarowanie że nie zgadzają się z zakupem. Moje jeszcze w pakach, pewnie dzień słońca wystarczy żeby się otwarły.
Na jednym ze zdjęć widziałam taką fikuśną metalową ozdobę- i wydaje mi się że w środku była kiedyś kolorowa kula. Sama wypadła? Bo chciałam coś podobnego kupić.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

[quoteBernadetko - ponoć szansę mamy jutro na barak deszczu i chwilę ze słońcem. Słońce, takie złote na niebie... Pamiętasz...][/quote]

Nawet widzę dziś to złote ..może mu fotkę zrobię.. na gorsze dni ???
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No i słonko było ;:3 . I deszcz i grzmoty... Coś tam oplewiłam, zrobiłam kontrolny przegląd ogródka. Ogólne spojrzenie wskazuje na wszechobecną zieloność. Dokładniejsze zaglądanie między listki wskazuje, że chyba mszyce mi zjadły maliny :evil: Jaśminowiec i kalina oblepione na czarno od mszyc. Do mszyc na różach dołączyła bruzdownica. Na milinie zauważyłam tarczniki albo miseczniki. Tu i tam pokazują się choroby grzybowe. Przydało by się 24 godziny bez deszczu, żeby popryskać te świństwa.

Aniu Zielona- kolory irysa rzecz nabyta :;230 Rozwinął się irys jasny fiolet, równie niespotykany jak ten poprzedni :;230 ale szykuje się jakiś inny... Poczekamy. Kulę z ozdoby wyjęłam - została w domu do kompletu z doniczkami :P U minie stanowi część zapory antypsiej.

Bernadetko - a widzisz... było ;:3 Robiłaś foty?
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Alebciu :D

Tez próbuję zrobić drzewko ze złotokapa ale zawsze ubiegają moje starania zające :lol: [że tez się nie otrują słuchy szkodne! :evil: ]

Tęsknote do róż też podzielam ale mam wiele obaw z powody paskudnej aury :(

śliczne i zdrowe masz cebulowe :D

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ajajajaj... tyle szkodników... może lepiej nie zakładac okularków do przyglądania się roślinkom... ?
Ja postrzegami tylko takie co mają zaj...te kolorki albo ... wielkość... :;230 :;230 :;230

Obrazek

Obrazek

Sorki, jeśli foty przeszkadzają to wywalę...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Izo, donoszę że Calypso zastosowane ok tydzień temu zmiotło ród mszycowy z krzewów (już następnego dnia był efekt), zobaczę na jak długo. Dałam małe stężenie (niecałe 2ml na 10l i niedługo po oprysku padał deszcz).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”