Ogródek aleb-azi
- Ewakora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi
Śliczny ten Twój ogród Izo.Można pozazdrościc.Wodę w piwnicy też posiadam,ale na szczęście powodziowa nie dotarła.U nas koło Wrocka dopiero straszą i oby nie powtórzył się rok 97.Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo
Ewa
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo jak walka z woda i czy tylko w piwnicy? jestem w szoku ,mam dość deszczu trzeba to jakoś oprotestować chcemy słońca
no ale jak u ciebie patrze to mi trochę lepiej ...ślicznie miłorząb cudo a hosty fantazja ,ja właśnie wczoraj posadziłam dostawę funki w liczbie 7 sztuk. jestem dumna że mi się to udało o 8 wieczór
sąsiedzi chyba mieli ubaw
ogrod u stop klasztoru
no ale jak u ciebie patrze to mi trochę lepiej ...ślicznie miłorząb cudo a hosty fantazja ,ja właśnie wczoraj posadziłam dostawę funki w liczbie 7 sztuk. jestem dumna że mi się to udało o 8 wieczór
ogrod u stop klasztoru
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tym roślinom z ostatnich zdjęć deszcze chyba służą.
Izo - ten berberys (nad świerkiem "siodłatym) - jaki to?
Czy on ma taki wąski pokrój, czy mu pomagasz zachować szczupłą sylwetkę
Wody w piwnicy współczuję, miewałam, dopóki nie zostało zrobiony drenaż, niemiłe wspomnienia.
Izo - ten berberys (nad świerkiem "siodłatym) - jaki to?
Czy on ma taki wąski pokrój, czy mu pomagasz zachować szczupłą sylwetkę
Wody w piwnicy współczuję, miewałam, dopóki nie zostało zrobiony drenaż, niemiłe wspomnienia.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jak dobrze, że nie posiadam piwnicy w domu... za to posiadam kanał w garażu - zalany w 1/3 wysokości... i studzienke na wodomierz - zalaną w połowie - tym sposobem wszystko co poniżej poziomu gruntu - pływa... jak ja nie lubię tej mojej gliny...
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
A ja sobie u Eli poodpoczywałam
A Ela tu grasuje
Grażynko - jak tylko wyszłam z aparatem zaczęło kropić a potem lać wiadrami... Biedne upodlone niezapominajki i obgnite tulipany usunęłam, bo się ta zgnilizna zaczynała rozłazić. Normalnie wrzos spleśniał przy kępie tulipanów... No i staram się pokazywać to ładne... Turpizmom mówię nie
No i u mnie piach - kałuża znika zaraz jak tylko padać przestanie. Nie mam zastoin wody. To niezmiernie przydatne, bo P'si się nie brudzą, nie ma śladów łap i błocka w domu
Martuś - ale bujnęły te hosty, nie? Jak siedziały pod świerkami to ich prawie nie było widać. Sama nie wiedziałam, że one takie... W warzywniku się nie zmieszczą. Szanowny M ochoczo wybudował skrzynię- dostawię koło tych, na betonowej opasce... Co Ty na to? Ambrowca nie szukałam, ale i tak mnie znalazł. Ładny bo zielony- potencjalnie czerwony
Niekoszony trawnik nakazał przekazać, iż poczuł się w Twojej obecności jak w domu. cokolwiek to miało znaczyć
Ewo- Dziękuję za odwiedziny, miło mi gościć nowych gości
Woda w piwnicy to betka, w porównaniu z idącą falą. Więc nie narzekam. I niech się nie sprawdzają czarne scenariusze - trzymam kciuki. No i życzenie słonka niech się spełni
Alinko - tylko w piwnicy woda, spoko. Czytałam o tym jak sadziłaś hosty i się uhahałam. One będą bardzo szczęśliwe, że tak im się żywot u Ciebie zaczął. Słonko na kwitnienie róż zamawiam. Co będzie do tego czasu? Obojętne - na kwitnienie róż ma być słonko. I ma wrócić Ania Różana
Eluś - oj tak, moje roślinki tyle wody to jeszcze nigdy nie dostały, więc cieszą się niezmiernie. Ale z drugiej strony co za dużo to niezdrowo..Berberys z tych kolumnowych, tylko go deszcz rozczapierzył. Miałam go 'spętać' ale nie zdążyłam. A woda do piwnicy podsiąka od podłogi...
Ewo - też ładnie
Grażynko - jak tylko wyszłam z aparatem zaczęło kropić a potem lać wiadrami... Biedne upodlone niezapominajki i obgnite tulipany usunęłam, bo się ta zgnilizna zaczynała rozłazić. Normalnie wrzos spleśniał przy kępie tulipanów... No i staram się pokazywać to ładne... Turpizmom mówię nie
Martuś - ale bujnęły te hosty, nie? Jak siedziały pod świerkami to ich prawie nie było widać. Sama nie wiedziałam, że one takie... W warzywniku się nie zmieszczą. Szanowny M ochoczo wybudował skrzynię- dostawię koło tych, na betonowej opasce... Co Ty na to? Ambrowca nie szukałam, ale i tak mnie znalazł. Ładny bo zielony- potencjalnie czerwony
Ewo- Dziękuję za odwiedziny, miło mi gościć nowych gości
Alinko - tylko w piwnicy woda, spoko. Czytałam o tym jak sadziłaś hosty i się uhahałam. One będą bardzo szczęśliwe, że tak im się żywot u Ciebie zaczął. Słonko na kwitnienie róż zamawiam. Co będzie do tego czasu? Obojętne - na kwitnienie róż ma być słonko. I ma wrócić Ania Różana
Eluś - oj tak, moje roślinki tyle wody to jeszcze nigdy nie dostały, więc cieszą się niezmiernie. Ale z drugiej strony co za dużo to niezdrowo..Berberys z tych kolumnowych, tylko go deszcz rozczapierzył. Miałam go 'spętać' ale nie zdążyłam. A woda do piwnicy podsiąka od podłogi...
Ewo - też ładnie
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Czyli nie jest źle .. a będzie coraz lepiej 
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Izo, widę, że próbujesz jak mój M zrobić ze złotokapa smukłe drzewko, a może masz szczepione?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Izo! Ja wszystkie irysy kocham i nie wyrzucam,ale niezwykle to one nie są Ale żeby zwyczajem forumowym coś pochwalić,to liscie mają ładne i zdrowe.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
aleb-azi

- Kontakt:
Bernadetko - ponoć szansę mamy jutro na barak deszczu i chwilę ze słońcem. Słońce, takie złote na niebie... Pamiętasz...
EwoKocico - szczepiony, nie bardzo ładnie... Strasznie szczuplutki ma pieniek. Muszę zrobić rusztowanie, bo go psidła stratują... Przed erą deszczową zauważyłam na nim przędziorki
EwoIrysowa- odmianowe, powiadam Ci, każdy inny, a co jeden to piękniejszy na obrazku:;230 . Ale jest trochę jasnopąkowych nie rozwiniętych, więc zobaczymy kolejne niespodzianki
Dzięki za pochwałę liści.
Obrazek na dobranoc. Ubiegłoroczny, ale tak mi się chce już róż
21 czerwiec ubiegłego roku - już w trakcie bardzo deszczowej pory, która zniszczyła festiwal róż. Może teraz wyleje się przed...

EwoKocico - szczepiony, nie bardzo ładnie... Strasznie szczuplutki ma pieniek. Muszę zrobić rusztowanie, bo go psidła stratują... Przed erą deszczową zauważyłam na nim przędziorki
EwoIrysowa- odmianowe, powiadam Ci, każdy inny, a co jeden to piękniejszy na obrazku:;230 . Ale jest trochę jasnopąkowych nie rozwiniętych, więc zobaczymy kolejne niespodzianki
Obrazek na dobranoc. Ubiegłoroczny, ale tak mi się chce już róż
21 czerwiec ubiegłego roku - już w trakcie bardzo deszczowej pory, która zniszczyła festiwal róż. Może teraz wyleje się przed...

- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Kolory boskie
Te irysy to ładne, tylko faktycznie rozczarowanie że nie zgadzają się z zakupem. Moje jeszcze w pakach, pewnie dzień słońca wystarczy żeby się otwarły.
Na jednym ze zdjęć widziałam taką fikuśną metalową ozdobę- i wydaje mi się że w środku była kiedyś kolorowa kula. Sama wypadła? Bo chciałam coś podobnego kupić.
Te irysy to ładne, tylko faktycznie rozczarowanie że nie zgadzają się z zakupem. Moje jeszcze w pakach, pewnie dzień słońca wystarczy żeby się otwarły.
Na jednym ze zdjęć widziałam taką fikuśną metalową ozdobę- i wydaje mi się że w środku była kiedyś kolorowa kula. Sama wypadła? Bo chciałam coś podobnego kupić.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
[quoteBernadetko - ponoć szansę mamy jutro na barak deszczu i chwilę ze słońcem. Słońce, takie złote na niebie... Pamiętasz...][/quote]
Nawet widzę dziś to złote ..może mu fotkę zrobię.. na gorsze dni ???
Nawet widzę dziś to złote ..może mu fotkę zrobię.. na gorsze dni ???
-
aleb-azi

- Kontakt:
No i słonko było
. I deszcz i grzmoty... Coś tam oplewiłam, zrobiłam kontrolny przegląd ogródka. Ogólne spojrzenie wskazuje na wszechobecną zieloność. Dokładniejsze zaglądanie między listki wskazuje, że chyba mszyce mi zjadły maliny
Jaśminowiec i kalina oblepione na czarno od mszyc. Do mszyc na różach dołączyła bruzdownica. Na milinie zauważyłam tarczniki albo miseczniki. Tu i tam pokazują się choroby grzybowe. Przydało by się 24 godziny bez deszczu, żeby popryskać te świństwa.
Aniu Zielona- kolory irysa rzecz nabyta
Rozwinął się irys jasny fiolet, równie niespotykany jak ten poprzedni
ale szykuje się jakiś inny... Poczekamy. Kulę z ozdoby wyjęłam - została w domu do kompletu z doniczkami :P U minie stanowi część zapory antypsiej.
Bernadetko - a widzisz... było
Robiłaś foty?
Aniu Zielona- kolory irysa rzecz nabyta
Bernadetko - a widzisz... było
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Tez próbuję zrobić drzewko ze złotokapa ale zawsze ubiegają moje starania zające
Tęsknote do róż też podzielam ale mam wiele obaw z powody paskudnej aury
śliczne i zdrowe masz cebulowe
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ajajajaj... tyle szkodników... może lepiej nie zakładac okularków do przyglądania się roślinkom... ?
Ja postrzegami tylko takie co mają zaj...te kolorki albo ... wielkość...

Sorki, jeśli foty przeszkadzają to wywalę...
Ja postrzegami tylko takie co mają zaj...te kolorki albo ... wielkość...

Sorki, jeśli foty przeszkadzają to wywalę...
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Izo, donoszę że Calypso zastosowane ok tydzień temu zmiotło ród mszycowy z krzewów (już następnego dnia był efekt), zobaczę na jak długo. Dałam małe stężenie (niecałe 2ml na 10l i niedługo po oprysku padał deszcz).