Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Ewelinko oj tam od razu setki ;:224 Zawsze można się ograniczyć do dziesiątek rocznie :;230 Emowi przedstaw to jako czysty zysk, przecież teraz to prawie darmo dają w porównaniu do normalnych cen ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Małgosiu, ślicznie wyglądają oszronione roślinki, no czas na odpoczynek im ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Wpadłam podziękować za namowę do zgrzeszenia ;:306 . Małżonek został przekonany :tan . Cebulki zamówione ;:224 . Może nie poszalałam bardzo ale zamówiłam 80 tulipanów i 40 irysów żyłkowanych ;:108 . Paczka ma przyjść w piątek więc mam nadzieję, że prognozy pogody sprawdzą się i będę mogła je posadzić ;:108 . A Ty jak tam?? Czytałam, że nawaliłaś koszyk do pełna ;:306 . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko no pewnie zasłużyły na odpoczynek, ale niestety w tych kwestiach jestem trochę egoistką, bo chciałabym, żeby zdobiły ogród okrągły rok :lol:
Ewelinko 80 sztuk, czy paczek? :shock: Szybciutko ci poszło z tym zamówieniem ;:224 Ja chciałam wziąć trochę na przetrzymanie, ale trudno się oprzeć. Em prosił tylko o litość i przygotowanie planu, żeby sadzenie szybciej poszło ;:306 Iryski żyłkowane kupiłam już poprzednią turą, więc teraz ograniczę się do hiacyntów, tulipanów i lilii :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu szybko poszło bo ja im dłużej myślę tym głupieję co zamówić ;:219 . Chciałam to załatwić raz, dwa póki eM się nie rozmyśli ;:306 .Hiacyntów nie brałam. Kupiłam w tym roku trochę i na razie starczy . Poza tym w tym roku tylko część mi zakwitła ;:222 . Ograniczyłam się tylko do tulipanów i tych irysów . Wzięłam 80 sztuk tulipanów nie paczek ;:306 , posadzić 80 paczek to już wyzwanie ;:306 . W sumie wyszło mi 120 cebul więc szybciutko się uwinę :wink: . Musisz zastanawiać się szybciej póki jeszcze jest wybór ;:108 .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze:Aniu cierpliwości :wink: Mój też nie od razu był przychylny moim poczynaniom, dopiero z czasem zaczął łykać bakcyla :lol:

Mówisz jest jeszcze nadzieja... :;230 Oj nie wiem... Mój M. jest wyjątkowo obojętny względem wszelakiej roślinności :wink:
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zdarzało się, że bluszcze wymarzały do poziomu gruntu, ale wiosną zwykle odbijały, no może z niewielkimi wyjątkami.
Próbowałam ostatnio znaleźć nazwę odmiany naszego bluszczu. Znalazłam odmiany o podobnych liściach: 'Ivalace', 'Parsley Crested', 'Hedgehog'. Najbardziej pasowałby 'Ivalace', ale nie jestem do końca pewna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko ja też właśnie złożyłam zamówienie :D Okazałam miłosierdzie i ograniczyłam się do 4 paczek hiacyntów, 26 tulipanów i 15 sztuk lilii ;:224 Ale z tego to już nic uszczknąć nie umiałam :lol: Do hiacyntów mam sporą słabość, mimo że muszę padać na kolana co by delikwentów powąchać :;230 Miejscówki już wyznaczone, dla części muszę jeszcze tylko opracować kolejność sadzenia i moja część zadania na tym się kończy :wink:
Aniu mój powtarzał, że on może jedynie tuje sadzić, a teraz co niedziela ogląda "Maja w ogrodzie" i tylko patrzy po ogrodach, czy przypadkiem nie zobaczy tam roślinki, której jeszcze nie mam ;:306
Lidziu u mnie jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi któryś przemarzł, dlatego nie przejmowałam się nimi zbytnio. Ale może w cieplejszej części Polski mieszkam... Mnie też się wydaje, że to Ivalace ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu tyle paczek tulipanów ;:oj. No to poszalałaś ale nic dziwnego skoro nie musisz tego sadzić tylko eM dostał to ciężkie zadanie ;:306. Hiacyntów to ja posadziłam w tym roku około 30 sztuk z czego większość to białe i zobaczymy wiosną czy zakwitną ;:108. No to w takim razie wiosna będzie u Ciebie jeszcze piękniejsza ;:138 . Dobrej nocy :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Ehh... Tobie to fajnie... I dlatego, że M. się wciągnął i dlatego, że masz funkcję dyrektorską przy tych cebulach ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko jeszcze cebulki nie posadzone, a ja już się nie mogę doczekać tej wiosny ;:306 O ile Dolly zostawi koszyczki w spokoju, bo coś się ostatnio mocno interesuje rabatami ;:14 Uwielbiam zmiany i nowe nabytki w ogrodzie :tan A wiosną nie dość, że będę podglądać co wyrośnie z cebulek to jeszcze czekają mnie zakupy powojnikowe :tan
Aniu funkcja dyrektorska :;230 Ale wiesz - mój pierwszy szef powtarzał, że dobre komenderowanie to połowa pracy :wink: A wierz mi trzeba nie lada umiejętności logistycznych, żeby na moich wypełnionych po brzegi rabatach upchnąć jeszcze tyle koszyczków z cebulami ;:224 Już wcześniej rozrysowuję plany nasadzeń, potem tylko pokazuję kulą ( jak widać nawet ją można wykorzystać jako narzędzie ogrodnicze ;:306 ), w którym miejscu ma być koszyczek, podaję właściwe cebulki i znacznik (chociaż ostatnio tylko po to, żeby Dolly miała co wyciągać i gryźć :wink: ). Duet idealny :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu wielki szacunek dla M. ;:180 Tak się nakręcić cebulkowo. :shock: Zobaczysz, jak wiosenne kolory na niego podziałają. Musisz dokupić parę arów, żeby zapewnić M front prac. :lol: Od jutro ciepło, więc w weekend wszystko będzie w ziemi. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,miło czytać ,że mąż Ci tak pomaga ,nie ma to jak praca we dwoje ,chociaż drugi tylko dyryguje ,ale dyrygent w orkiestrze najważniejszy,będziemy podziwiac na wiosnę ,a jak pięknie wszystko zakwitnie ,to on dopiero będzie dumny ,że to jego dzieło,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Heh, to może nie pozbywaj sie tej kuli, jak będzie dużo roboty w ogrodzie, to będziesz wyciągać, bo się "jakby gorzej czujesz" :;230 A tak serio, ile Ci jeszcze zostało z tą "kulą u nogi"? :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Ty wiesz, że wczoraj już dostałam cebulki ;:oj . Szybko uwinęli się z zamówieniem. Dzisiaj sadzę bo pogoda piękna ;:138 i żałuję, że nie wzięłam więcej ;:222 . Powojników na razie nie planuję kupować bo mam już ich całkiem sporo i jedyne co muszę dokupić to konstrukcje by mogły się wspinać ;:108 .Wiosną na pewno kupię jeszcze lilie, dalie i zobaczymy jak z miejscem będzie bo już mam w planach powiększenie jednej rabaty ;:306 . Może na róże się skuszę ?? ;:224 Zobaczymy w marcu co się "urodzi" . Oby Twoja Dolly nie interesowała się koszyczkami ani cebulkami i tego się trzymajmy ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”