Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Gosiu w końcu i ja dotarłam do nowej części :D
Wpisuje się coby już więcej nie przegapić :roll:
Pozdrawiam Amelia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie w środę, czyli fajny dzień, bo jeszcze jutro, a piątunio zleci i zacznie się weekend.I mój urlop :D
Miłe wiadomości to takie, że pada sobie fajny deszczyk i podlewa mi ogród spragniony strasznie, a złych wiadomości nie mam. :wit

Aguś - athshe - Popadało w poniedziałek, wczoraj było pięknie i dobrze, bo były końskie lekcje :D , a dzisiaj znów pada. Cieszę się jak dziecko. Przymusowy czas wolny spędzam sobie miło z kawusią. :D

Aniu Sweety - Wiesz, jak to jest jak wszyscy cukrują, że ładnie, że ślicznie, a jedna taka się wychyla, że coś tam nie tego. :wink
Z tym podziałem wody z nieba w tym roku wyszło wyjątkowo niesprawiedliwie. My cierpimy na suszę, a południe na nadmiar wody. ;:174

Jadziu - Waldo jednak, a nie Solar?

Monia - I ja z deszczu cieszę się bardzo ;:196

Violka - Miłorzęba już takiego fajnego zakupiłam, trochę z obawą, bo ja się obawiam zawsze tych szczepionych.Ale dziewczyny z FO uspokajają, że da radę.A z Zuzy włosami bywało różnie, a że lubi nosić je rozpuszczone, musi o nie zadbać.Taka jest umowa.

Iwonko - Nieważne, że spóźniona, ważnie że jesteś. ;:196

Tulap - No właśnie, z tym cięciem to się obawiam. Jakiś taki dziwoląg z niego jest. A z moimi zdolnościami do doniczkowych.... ;:131

Aniu - Poczekaj z tymi datkami, deszcz przyjdzie i do Ciebie. Po co dopłacać do interesu? :;230

Martuś - Dynie obrodziły, ale nie są do jedzenia. Te do jedzenia z warzywniaka to marniutkie. A ja tak kocham jeść dyniową zupkę.Sąsiad ma to użyczy, tak mówił :heja

Aniu - Pulpa - Z deszczem problem widzę nie tylko u mnie. Póki co ja mam podlane, mam nadzieję, że do Ciebie też doszedł deszcz. A z tymi mięsożercami to i ja mam problemy. Owszem, z grzeczności posmakuje, ale...widzę po minie jak bardzo chciałby i wolał goloneczkę. Dynia lubi bardzo żyzne podłoże, ja też muszę w przyszłym roku bardziej się postarać.

Amelka - Witaj, dzięki że jesteś ;:196

W weekend zabrałam się za coś, co jest dla mnie pionierskim przedsięwzięciem. Nawet nie sądziłam, że przeglądanie gazety o tematyce ogrodniczej przy porannej kawce zaowocuje nowym dziełem w moim ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Nigdy nie lubiłam tej tui. Stała sobie taka jakaś, aż przyszłam ja i moje nowe nożyczki do ogrodu i ciach...powstało coś co może za kilka sezonów będzie jakoś się prezentowało.

Lubię go, tego mojego zamączonego Rogutchiego :D Tak obficie kwitnie i ma takie słodkie te dzwoneczki.

Obrazek

Paluszki wyciąga do słoneczka, bo w cieniu stoi

Obrazek

I takie tam foteczki z ogródeczka

Obrazek

a to maleństwo zakwitło z takiego nędznego,przecenionego patyczka cieszę się strasznie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś z fauny. Przedstawiam Dawida, takie imię dostał od mojej córki

Obrazek

a to bezimienna żabcia

Obrazek

nie zdążyłyśmy się zakumplować, bo ....

Obrazek

róże po deszczu....

Mary Rose

Obrazek

Aspiryn Rose, której muszę zmienić miejscóweczkę.

Obrazek

Fresia

Obrazek

I ta piękność nn, która ma ponad 2 metry i kwitnie non stop od czerwca pięknymi, ogromnymi i pachnącymi kwiatami

Obrazek

Moja koralowa nn nieprzerwanie obficie kwitnąca

Obrazek

Czerwona pięknie pachnąca nn w objęciach łobody czerwonej

Obrazek

China Girl

Obrazek

Rosarium U.

Obrazek

Piękny akcent jesienny

Obrazek

a dla Jagody śpiący Zigi w objęciach Zuzy

Obrazek

Do napisania :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu pięknie kwitną Ci różyczki, wyglądają niesamowicie zdrowo, listki błyszczące, zieloniutkie, bez jednej plamki ;:oj
Zachwyca mnie też powojnik, cudne dzwoneczki, żałuję, że nie mam miejsca, bo już od baaardzo dawna kusi mnie, żeby posadzić choć jeden o kwiatach w kształcie dzwonków :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosieńko - no widzę że pierwsze banzai powstaję w Twoim ogrodzie ;:180 , róże ;:167 i powojnik , no dziewczyno ;:63 , a na tych targach w Bydgoszczy o Ty zdjęcia rób i pokazuj ciekawostki , kto wie może za rok się tam spotkamy ;:65
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

żeby tak moja kota chciała się przytulac....

A z tym deszczem ci się udało - ja dziś dzwoniłam umówic się na końskie lekcje ;) na jutro, ale od razu zastrzegłam, że będziemy o ile nie będzie padało.

A ty i twoje nożyczki.... no na razie to bida jakaś. Ale koleżanka z pracy też się tak wypuściła wiosną - było strasznie, cięła po 2-3 tuje dziennie, bo ogromne miała, a teraz ma piękny szpaler potrójnych kul. Dasz radę.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tuja...bardzo ekstrawagancki pomysł ;:108 Ja tam lubie ogladać,ale nie dałbym rady tak obciąć ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Uetersen ;:167 a tuja to Kórnik :wink: ?
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - już zwątpiłam :roll:
Czy mogłabyś zrobić fotke tej chryzantemie :?:
Z moich zapisów wynika ,że to powinien być jednak Solar :wink:
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Rogutchi fantastyczne ma te dzwoneczki :D Ja się właśnie głowie jaki powojnik kupić z oferty Stasi.Ale tyle jest cudności,że mam problem :roll: W końcu pierwszy lepszy z brzegu wybiorę :wink:
Śpiący Zigi to prawdziwy słodziak ;:167
A róża Rosarium U. jest zachwycająca ;:oj :D
Pozdrawiam Amelia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczęłam się urlopować. Pogoda sprzyja, jest miło bo słoneczko świeci, wiaterek umiarkowany.Deszcz mógłby troszkę popadać, ale poradzę sobie i bez niego.Mam tyle planów, pomysłów do realizacji. Nie wiem, czy zdążę. :D

Aguś - Agness - Ja zachorowałam na Rogucziego powojnika.Szukałam długo, tak długo aż znalazłam. Był kupiony w śmiesznych okolicznościach, ale mam go i bardzo go lubię. Ten kształt kwiatka jest idealny, a do tego jego obfite kwitnięcie. Koniecznie muszę dokupić powojników z takim kształtem kwiatka. Bajkowy, prawda?
A jeśli chodzi i róże, nie wszystkie są zdrowe. Po raz pierwszy walczyłam z czarną plamistością. Musiałam zastosować chemię....a tego nie lubię. :(

Monia - Czy ja tam zrobię fotki, to ja nie ręczę. :D Nie zdążę....A co do spotkania, to ja nie widzę problemu. Targi ogrodnicze w Bydgoszczy odbywają się dwa razy w roku, na wiosnę i na jesieni. Różne tam bywa, cenowo niektórzy mają dziwne pomysły :D , ale ogólnie lubię sobie tam podjechać.

Aguś - athshe- Jeszcze są w ogrodzie dwie takie tujki, którym się przyglądam z nożyczkami w rękach. :heja Moje wszystkie koty takie tulaśne, tak skubane wychowane przez Zuzę. Jedynie Lady vel Rudzik ma swoje ścieżki.Reszta najchętniej leżałaby na nas.A wesoło dzisiaj było w domu, bo Zuza zalała się prawdziwymi łzami ( rzadki widok) bo....jutro musi do kościoła iść ( komunia w maju ;:131 ) a na konie miała na tą samą godzinę. I cóż począć? Jutro muszę z duchownym przedyskutować pewne priorytety :;230 panujące w naszej rodzinie.

Tulap - Pomysły mam czasami ekstrawaganckie....choć z natury spokojny i stateczny człowiek jestem. A co tam, poszaleć każdemu wolno.A cięcie bardzo proste, żadnej filozofii nie potrzeba. :wit

Mati - Pojęcia nie mam czy to Kórnik...Posadził syn takie maleństwa kilka lat temu, wyrosło to i zaczęło przeszkadzać. Dobry materiał do eksperymentów. :wit

Jadziu - Zrobię fotkę całej roślince, żeby Cię uspokoić. Wiesz, dla mnie uroda kwiatka najważniejsza, niż jego imię. :wit

Amelia - Powojniki z kwiatkami dzwoneczkowymi są śliczne. Jest ich troszkę, więc możesz wybierać. Rosarium U. jest nie do zdarcia. Polecam, bardzo ją lubię.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu nie dziwię się, ze lubisz tego powojnika, te dzwoneczki są urocze w dodatku w moim ulubionym kolorze ;:138
Miłego urlopowania i owocnych prac ogrodowych :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja dodam od siebie, że ten powojnik już dawno temu byłby u mnie, bo cudny jest... gdyby właśnie nie ten mączniak... :?

Zdjęcie zwiewającej żaby świetne! Masz refleks kobieto!

Z tują nieźle poszalałaś. Ja też ostatnio naoglądałam się tego tematu i swoje też mam ochotę ciachnąć, choć mnie korci spiralnie. ;:131

A różyce w deszczu prezentują się majestatycznie. Piękne kwiaty. Tak jak i kociamber. :wink:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu kociak całuśny, tyle róż u Ciebie jeszcze kwitnie, a powojnik jest boski i kolor i kształt -zaje fajny..
Koniecznie musisz duchownemu przedstawić priorytety :;230 , bo nie można dziecku pozwolić tak płakać.
Kobieto jak Ty takimi poczynaniami zaczynasz swój urlop- mowa o tuji - to boję się co zobaczymy pod koniec urlopu, wybierz się gdzieś i odpocznij to robótki ręczne w ogrodzie Ci przejdą :;230 .Tak w ogóle to fajny pomysł , weź patyczki i powyginaj teraz gałęzie będzie bardziej rozłożysty ;:333 . A w wolny weekend zapraszam do nas - tylko tym razem na weekend nie przelotem.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w piękny piątek. Zaczynam urlop ;:138 i spędzę go w domku, w ogrodzie, leniuchując, odpoczywając od zgiełku dnia codziennego. Mam nadzieję, że wszystkie plany urlopowe zdążę zrealizować.

Aniu - Anym- Dziękuję ;:196 Powojnik naprawdę jest śliczny, co prawda już dostał opryski na mączniaka, ale i tak zostaje. Mogę go pryskać. Muszę jeszcze dokupić takie dzwoneczkowate :wink: powojniki w innych kolorach. :wit

Aniu - Aneczko - Nie wiedziałam, że Rooguchi łapie mączniaka? Myślałam, że to zbieg okoliczności, pech, a on powiadasz taki ma feler. No cóż, będę pryskała. Chociaż nie jestem zwolenniczką chemii.
A strzyżenie zaczyna mi się podobać. Tuje chyba najprościej, a przynajmniej w takim kształcie jaki ja zrobiłam. Takie spiralne kształty to już wyższa półka. Jeszcze bukszpany umiem dziabnąć do kulki, i to bez nożyc elektrycznych, których nie mam. Jeszcze nie mam :D

Dorotko - Nie wpadniemy, bo nigdzie się nie ruszam z domu. Z wyjątkiem jutrzejszego wypadu do Gdańska, ale to żabi skok. Sławek znów biega, my za kibiców. :wink: I jeszcze gdzieś zajadę, ale to na razie tajemnica, bo jak wykrakam to znając mojego pecha... :D Jeszcze będzie okazja ;:196
Patyczki do dolnych gałęzi strzyżonej tui już dałam, a teraz widzę, że górne piętro też muszę wyprostować. :wit

Chciałam wkleić fotki z wczorajszych rewolucji w ogrodzie, ale...coś zacina, może później. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit
Różyczki wszystkie piękne ;:167
Rosaruim U bardzo urokliwa :wink:
Rogutchiego powojnika nie mam,ale bardzo mi się spodobał u ciebie,cudne dzwoneczki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”