Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Ten floksik z 3 zdjęcia od końca i ja kupiłam ale - niewypał ... jest jakiś intensywnie różowy z ciemnym oczkiem , podobnych mam kilka ...ale niech tam...od przybytku... :) U mnie już wyschło ...podlewałam z wnuczką doniczki ...bo w nich moje lilie m.in.Dużo roślin przekwitło , szczególnie hosty i róże , deszcz im dopomógł ..obcinania przekwitłych kwiatów zatrzęsienie ale dziś wykorzystałam wnuczkę i Synową :heja Udało mi się... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Mam gdzieś jeszcze podobny - też z zielonym, ale nie wiem, gdzie ;:174 . Muszę poczekać, aż zakwitnie (jak zakwitnie :;230 ). Mówią, 'że bogatemu diabeł dziecko kołysze' - ;:72 ; ja sama wszystko robię, ale tak widocznie miało być ;:224 .
M kiedyś pomagał mi wyrywać 'kapustę', a to były prymulki - wyrwał co do jednej ;:161 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wierzę, to On był w ogrodzie ? Cuda kiedyś się zdarzały ;:306
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak ja Ci zazdroszczę takiej ilości cienia w ogrodzie, dwoję się i troję, żeby jakoś moją rabatę hostowo-żurawkową osłonić od palącego słońca, ale na mojej "patelni", to praktycznie niemożliwe ;:169
Jak Wy dziewczyny pracujecie w ten upał, przecież dziś to już zupełnie nie było czym oddychać ;:111
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona- skoro tu jesteś, to znaczy, że wracasz na 'spokojne wody' :wit . Tak, był, tylko, że to już czas zaprzeszły - chyba ma za daleko :;230 . Teraz zaprasza gości, mówiąc: myśmy, zrobiliśmy - pasuje mu liczba mnoga, mnie mniej ;:124 .

Kasiu - a może na czas upałów chociaż cieniówką zasłoń ;:224 . Wyglądu to mieć nie będzie, ale co tam, szkoda roślin.
Tak to wyglądało u mnie, jak sadziłam nowe rośliny.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dalej 'zbieramy' kolory i słońce; przyda się zimą, chociaż teraz pot się leje z czoła ;:47.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Luis Odier zaczyna znowu kwitnąć ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wody, wody, wody!!!
Obrazek

Obrazek
malwa dzika
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Piekne floksy ;:167. I ta gama barw:)
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Pierwsze zdjęcie powaliło mnie na kolana ;:oj
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Floksy - cudo!! uwielbiam je :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja mam floksy rozrzucone po działce bo je traktowałam zawsze jako "zapchajdziury" ;:306 trochę gdzieś przez lata wybyło,trochę jako samosiejki przybyło ... Ostatnio floksy są na topie .. co roku prawie inne rośliny na FO stają się chodliwe... ;:7 ktoś nad tym chyba czuwa... :;230
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

A co to tak zwiędło na jednym ze zdjęć?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam fanki floksów' :wit . Uwierzcie, ja też je lubię :;230 .Wszystko zaczęło się kilka lat temu, od pomysłu na ogród bezobsługowy. Szkielet ogrodu w postaci drzew i krzewów już był, trzeba było dobrać 'tylko' byliny i wszystko wysypać korą. To ostatnie poszło najszybciej :tan .
Obrazek

patusia336 i obita -zacznijcie wreszcie sadzić floksy! ;:108 .

mmudant - Ty rozglądaj się na forum, kto ma jakie. Jak będziesz mieć ogród, to będziesz wiedziała, skąd się 'zapomóc' ;:306 . Obrazek

marpa- mówią, że kto się tłumaczy, ten się do winy przyznaje. Ale, niech tam ;:173 .Floksy mam od zawsze. Jest coś takiego, że czasem chcemy spełnić swoje marzenie z dzieciństwa ;:224 . Czemu nie, prawda?. A że moda nam często przewraca w głowach, to też prawda. U mnie w przyszłym roku będą modne trawy i lilie - bankowo! ;:173 . Chociaż jedne i drugie potrzebują przynajmniej 2 sezonów, żeby pokazać swoją urodę, ale próbować można ;:306 . A jesienią marcinki i dzielżany. Takie mam plany :D .

Margaret2014 - to sadziec purpurowy . Czytałam, że go masz. Tak wygląda po paru latach. Lubi mokro i ja go 'dożywiam' kompostem. Nie podlewałam 3 dni, ale na moim piasku..., sama widzisz ;:174 .
Obrazek
Jedną już mam :tan

Obrazek

Obrazek
drugi koniec ogrodu
Obrazek
mój kolorek!!!
Obrazek

Obrazek
znowu z okna ;:124
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

A no mam sadźca, pierwszy rok oczywiście. Widze że ładnie się rozrasta.
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

No ja mam floksy :lol: W paczce :;230 Kupiłam nasiona floksów drumondii i okazało się że chol*rki jednoroczne :;230 O ja głupia :lol: Ale obiecuje poprawę ;:170 Zacznę sadzić floksy ;:170

A pisałam już że masz bardzo ładne widoki zza okna? ;:oj
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, floksy ślicznie Ci kwitną, ale mnie urzeka wciąż ten powojnik o czerwonych, powykręcanych płatkach. Bardzo ładny. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”