Saeyl ? a czy wiesz, że

można już ?zamknąć zapach? w fiolce? Spróbujmy. Ja zamknę oleandra, a Ty goździczki ...
Marcin01988 ? zapraszam, ciesz się widokiem bo za chwilę zima
A na żółtego nie patrz, zgadzam się z Tobą - nie dość, że mało kwitnie, to w dodatku ten ?żółty? z opisu to raczej ?bladokremowy?
Patusia ?
Koniczynka ? przygotowuję powoli sesję nowości
Kasiula17 ?

A poniżej specjalnie dla Ciebie fotka
?szczawika?, który tak naprawdę jest zwykłą
koniczyną polną, popatrz na jej kwiatki - jak na trawniku pod blokiem (ale mnie zachwyciła)
A z błędu (że to nie szczawik) wyprowadziła mnie Raflezja, od której mam ten prezencik
To inna niż nasza, ale piękna odmiana koniczyny, którą zakupiła w Niemczech w jakimś markecie
Beaby ?
Madosia ?

A jak się ma Twój wątek
Bogsaf ? nie trać czasu, lato mija

Gdybyś był w pobliżu Krakowa, to chętnie sprezentowałabym Ci parę ukorzenionych już szczepek
Shestiger ? baaardzo dziękuję i witam Cię
Obcięłam tylko parę małych pędów bez kwiatów. Co do konkretnego cięcia to wiem o dwóch szkołach. Jedna - żeby na wiosnę, ale niestety często roślinka nie zdąży się rozrosnąć i rozwinąć kwiatów przed zimą. Druga ? żeby ciąć późną jesienią, tuż przed zimą, wtedy jest szansa, że będzie szybsze i bardziej obfite kwitnienie.
To tyle teorii

Ja wypróbuję druga szkołę i będę cięła przed zimą. A szczepek ?do adopcji? mam sporo. Teraz jest najlepszy czas na ukorzenianie ? do jesieni podrosną, a na wiosnę już zakwitną. Poza tym moje nie są jakieś gigantyczne, poszły tylko wszerz ? w kwiaty.
Poniżej porównanie ? tuż po zakupie i teraz (czerwony, różowy jasny, różowy pełny)
Katiusha -

A sesja doniczkowców wkrótce
Tryamour ?

Tak, jak zbliżam się do balkonu to już zapach się unosi. Zauważyłam, że zwłaszcza teraz ? podczas opadów jak jest duża wilgoć.
Baseda ?

Z moich obserwacji wynika, że wszystko, czego oleandry potrzebują to ? woda, woda, woda (podlewam codziennie, a co 3 dni nawożę na zmianę biohumusem i florovitem do warzyw) i duuużo słońca