Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Hej,
U mnie zakwitła Claire M ;:oj - mam ją w wazoniku, bo zakwitła i upadła na swe piękne lico :;230 deszcze....
Nic to.... W porównaniu z tą całą rzeszą twoich kwiatów ;:oj Robi wrażenie ;:63
Niedługo i moje różane pączki zamienią się w morze kwiatów - to i ja będę opływać w luksusach :;230
Niemiec piękny... Aż się chce takiego mieć - fajny prezent ;:3
Pozdrawiam
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Oglądam i wzdycham. Męcz Dieterem, męcz. Wart tego. On oprócz tego, że przystojny to jeszcze zabójczo pachnie. Ciacho. Obrazek
Na moje DM jeszcze czekam, bo była poprawka cięcia.
O RdR jeszcze Oliwka pisała, że to potrafi być różany potwór. Najwyraźniej podoba jej się u Ciebie.
Nauczona przypadkiem Kasi dziś opryskałam wszystkie jak leci przeciw rzekomemu.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ja też dzisiaj w końcu pryskalam, jak tylko róże przeschły... Ale miałam powód - dowód na kilku różach. :evil:
RdR, a co jest na drugim planie za nią? Czyżby CrocusR?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, niestety obawiam się że do weekendu pogoda się nie poprawi. Dzisiaj znów ciągle lało :(
Czarujesz tymi swoimi różami, czarujesz... Musiałam dopisać na listę mega-chciejstw Dieter Müller i Lady Salisbury ;:224 Oszaleć można z nadmiaru ... chciejstw ;:183
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja się chyba tam przeprowadzę do Ciebie ;:224
Marzy mi się taki wykończony na tip top ogród, z kosteczką, zakątkiem na kawkę i innymi elementami.
Może za rok..
Byłoby dopiero tak, jak ma być :wink:
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łał ale szał....
teraz dopiero widzę jak jestem zacofana. U mnie kwitną dopiero dwie róże.

Pięknie Aniu ;:138 a Lady Salisbury już dawno chciałam mieć. Cieszę się, że jesteś z niej zadowolona.
Oglądam twoje pocztówki...masz przepiękny ogród.

A to zdjęcie mnie zachwyca.....taki ogród w duszy noszę. I przyznam się, że już od dawna również planuję zegar słoneczny. Twój jest piękny.
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Róże skąpane deszczem cudnie wyglądają ,ale już dziękujemy za darmowe podlewanie ;:108 .Aniu cudny ten Diterek z tymi falbaneczkami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu odkrywam piękno niektórych róż patrząc na Twoje :;230 Garden of Roses zachwyca ;:215
Dieter Muller ;:215 niesamowicie wygląda, na mojej są trzy już grubaśne pąki. Mam ją w donicy i cały czas
czekam z podjęciem decyzji w którym miejscu ją posadzić :D Muszę zobaczyć jej kwity na żywo. :;230
On oprócz tego, że przystojny to jeszcze zabójczo pachnie. Ciacho.

świetny opis Diterka ;:306 muszę mu znaleźć odpowiednią miejscówkę ;:306
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie :wit
Na początek mam pytanko, czy wiecie coś nt. możliwości edytowania postów? W poprzednim ?wejściu? napisałam zamiast ?fantastycznie? ? ?fanatycznie?, ale nie widzę możliwości poprawienia wpisu.

U mnie upałów nie ma, ale jest dość ciepło i co najważniejsze ? bezdeszczowo.
Obie Mme Hardy czekają jednak w doniczkach na lepsze czasy. M. zaangażowałam do klecenia obelisku pod pnącze, który zamierzam ustawić w miejsce krzewuszki cudownej. Rośnie za plecami Eglantynek. Zajmuje zbyt dużo miejsca i nie ma ładnego pokroju.
Z wczorajszych zakupów w L. przytachałam, oprócz deseczek na obelisk... acropoliskę i o dziwo udało mi się wcisnąć ją koło swojego ?starego? krzaczka:)

Jolcia, no rzeczywiście sytuację masz nader skomplikowaną... :;230 Bierz te zamówione i kardynała, a do jesieni uzbierasz na nowe zamówienie (przynajmniej 5 ? żeby się opłacało) ;:306 .
Nie stresuj się, tymi w doniczkach; nic im nie będzie, a jeszcze lepiej je rozlokujesz na nowej rabacie :;230

Agauś, życzę Ci więc ogrodu na miarę Twoich marzeń ;:168
Kardynał cały czas trzyma pierwsze kwiaty, chociaż w międzyczasie zdrowo lało.

Ilonko, pewnie, że najważniejsze jest zdrowie różyczek. Dzisiaj jest dopiero pierwszy czerwca, a cały długi (mam nadzieję) sezon przed nami...
U mnie rośnie jeden krzew Rose de Resht. Myślę jednak, że dochowałam się takiego ?potwora?, bo zbyt delikatnie go przycinałam. Może zdołasz swoją okiełznać sekatorem :wink:

Witaj Dorotko ;:100 Nazwa wątku stała się rzeczywiście nieadekwatna do liczby róż w ogrodzie, ale tak jak pisałam wcześniej, tą setkę traktuję dosyć elastycznie, bo może to być 100 rabatówek, 100 różowych, 100 historycznych itd;)
Dzięki za miłe słowa pod adresem ogródka:) Na zdjęciach, o które pytałaś są azalie Cannon's Double i Persil.

Jagoda, no tak brak "różanego szaleństwa" w tytule wszystko wyjaśnia ;:306 .
Queen to już dawno zamieniłam na Sister ? za pierwszym rewolucyjnym podejściem :;230 Nie lubię drapaków;) Tobie też polecam. Sisterka, to taka zgrabniusia, niewielka różyczka i kwitnie na okrągło. Z Dieterka też niezły przystojniś...
Schneewittchen na kiju wygląda pięknie. Ja jednak nigdy się nią nie zainteresowałam, bo w naszym klimacie miała być ponoć jedną z najbardziej podatnych na plamistość. Rzekomo sprawdza się w Stanach; tam nie choruje...
Przed cięciem bukszpanków podkładam pod nie (czasami upycham) worki po korze. Więcej zabiegów przed, ale mniej tego wkurzającego wybierania...
Buziaki kusicielko ;:196

Justyś, a moje Claire Marshall wszystkie w pąkach. Jednej z nich niestety wydaje się, że jest krzaczastą i wyraźnie odstaje od towarzystwa:(
Życzę Ci oczywiście, żebyś jak najszybciej taplała się w tych luksusach :;230
Z Niemca ? Francuza bardzo jestem zadowolona :D
U mnie parę róż zdążyło załapać plamy zanim wykonałam oprysk:(
Justynko, za RdR, a właściwie przed ? stojąc przodem do rabaty - rośnie Bonica.

Ewcia, no masz absolutną rację co do Dieterka :D
Swoją RdR traktowałam chyba trochę zbyt pobłażliwie. Całe szczęście, że posadziłam ją w tyle rabaty.
Ja jeszcze nie zdążyłam opryskać przeciw rzekomemu, ale trochę boję się przedobrzyć z tą chemią...

Elwirko, mam nadzieję, że weekend miałaś bez deszczu. DM ? ok. LS jeszcze będę testować :;230 , chociaż wszystko wskazuje na to, że nie będzie się tak błyskawicznie pozbywać kwiatów jak w ubiegłym roku; co prawda upałów nie ma, ale cały czas trzyma pierwsze kwiaty (szok).
A może do swojej listy coś jeszcze w sezonie dopiszesz... ;:224

Aniu, dla mnie ten ogród chyba nigdy nie będzie wykończony... Znowu przychodzą mi do głowy niebezpieczne pomysły :;230
Życzę Ci szybkiej realizacji Twoich marzeń ;:196

Agnieszko, te niektóre prezentowane różyczki są ?podpędzone? w cieplejszym klimacie. Przyjechały do mnie takie ?gotowce? :D
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Jesteś zawsze mile widzianym gościem:)
Co do zegara, to właściwie miałam inny na oku, ale jak już pisałam u Elwi ? za dużo wydaję na róże;)

Jadziu, masz rację przydałoby się trochę wyższych temperatur. Po ostatnich deszczach znowu bujnęły się chwasty. Jestem już w trakcie trzeciej czy czwartej rundy w tym sezonie :evil:

Majeczko, a Ty nie masz Garden of Roses? Wydawało mi się, że rośnie u Ciebie... Chyba, że nie sprostała Twoim oczekiwaniom i ją ozięble pożegnałaś? :;230
Jak masz możliwość wyboru miejsca dla DM, to poczekaj. Mój musiał się zadowolić jedyną wolną miejscówką, ale sądzę, że powinno mu być dobrze:)

Dzisiaj wstawię parę mało aktualnych, bo z wczorajszego poranka, fotek. Krzewy róż zmieniają się niemalże z godziny na godzinę:) Cudowna pora roku ...

Obrazek

Parky
Obrazek

Obrazek

Jacques Cartier ? tegoroczny debiut
Obrazek

Kardynał
Obrazek

Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek

Obrazek

Cottage Rose
Obrazek

Young Lycidas
Obrazek

tradycyjnie - Dieter Müller
Obrazek

Gentle Hermione
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, masz rację, cudowny czas teraz mamy ;:108
Różany spektakl się zaczyna, już jest czym nacieszyć oczy a u ciebie to dopiero!
U mnie nie pada od piątku, a wczoraj świeciło słoneczko, dzisiaj naprzemiennie :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu pięknie:) Dieter Muller ładny krzaczek ;:333 Mój Jacqaes cartier niestety ma czarną plamistość po ostatnich ulewach ;:222
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Gentle Hermione naprawdę gentle. Świetnie uchwyciłaś jej kolor. Ciekawe czy utrzyma go przez cały sezon. Moje w tamtym roku, od pewnego momentu, były prawie białe. Może z winy pogody, a może przez to, że młode ? Teraz takie jak Twoja.
Rewelacyjne masz naparstnice. Szczerze zazdroszczę takich grubasów. ;:173
Za Twoim przykładem wprowadziłam w tym roku irysy TB na rabaty różane.
Pozdrawiam
Ewa
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dziękuję za powitanie
zauroczyły mnie
Winchester Cathedral ,
Parky
:wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój patyczkowy Cartierek też pokazał na co go stać i chociaż jak na razie to jeden kwiat to i tak mnie baaaardzo cieszy no i ten zapach ;:167 .Fakt ,że ma trochę przyciasnawo :wink: ,ale cosik ,się usunie z zielska :wink: i będzie OK .U mnie też sie ochłodziło ,ale dobre to ,że nie pada a róże i tak szaleją chwasty również .Cudny pokaz Aniu ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, widzę, że Dieter wysforował się na Twojego tegorocznego ulubieńca ;:183 A jak tam Novaliski i Lionsy się spisują? U mnie jeszcze małe pączki, szybko kwiatów nie będzie... A do listy na bank jeszcze coś dopiszę ;:224 Tylko nie wiem do której, bo mam ich już kilka :;230
Wspaniały czas teraz się zaczyna, gdyby jeszcze zaświeciło słonko, byłaby pełnia szczęścia ;:170
A Iryski na ostatnim zdjęciu bardzo oryginalne - takie romantycznie-ciepłe :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”