Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)

Post »

Iwonko, świetnie że Twoja piesa dobrze się już czuje :D
Ja też czekam na kolejną porcję słonka, bo tak samo jak i Ty nie zdążyłam z Promanalem :roll:
Mam nadzieję, że prognozy okażą się troche przesadzone ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Całe szczęście, że prognozy trochę się poprawiły. Już ma nie być 15 stopniowych mrozów. Przynajmniej u mnie. Ale ciepła nie widać :roll:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dobrze, że chociaż śnieg spadł - taka kołderka trochę ochroni przed zimnem. Tez mam nadzieje, ze az tak źle nie będzie :D

Życzę dobrej soboty!!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, jaka piękna wiosna u Ciebie była. Mam nadzieję, że przymrozki nie zaszkodziły, a biały puszek nieco osłonił pierwsze wschody. Siewy też już wybujałe ;:63, moje zostały zdewastowane przez koty ;:161 Lawendę tniesz?
Co do zwierzaków, to moja sunia też zaczęła kuleć. Myśleliśmy, że to po operacji, ale okazało się, że ma zapalenie stawu. Seria zastrzyków pomogła, muszę ją tylko trochę odchudzić. Dzisiaj rano niestety umarła nasz świnka morska-bardzo lubiłam tego prosiaka ;:145
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Madziu - ale miło Cię znów widzieć (czytać :wink: ), czyli wróciłaś cała i zdrowa ;:196
Przykro mi z powodu świnki i suni :( Świnka była chora czy już przyszedł na nią czas?
Madziu, lawendę już cięłam, zanim znów spadł śnieg.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak wyjeżdżałam, to świnka była w świetnej formie, a po powrocie jakaś niemrawa się zrobiła i na drugi dzień była sztywna ;:145.

Wczoraj na giełdzie kwiatowej widziałam piękny snop gałązek baziowych, z uśmiechem na fejsie pobiegłam żeby kupić, ale cena była gigantyczna..150 zł za kilka patyków to chyba gruba przesada ;:161 :?:
Ja się chyba nie doczekam na cięcie chabazi, od rana cały czas sypie. U Ciebie też? A ja już pisanki przed domem powiesiłam na gałązkach brzozy :!: :!: :!: ;:306
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

lulka pisze:Jak wyjeżdżałam, to świnka była w świetnej formie, a po powrocie jakaś niemrawa się zrobiła i na drugi dzień była sztywna ;:145.
Kiedys miałam podobne przeżycie - tyle, że z chomikiem. Tak jakby czekał na nasz powrót z wakacji.

150 zl za kilka gałazek??? ;:oj Dobrze, że Cię nie poniosło. U mnie tez sypie ;:223 . Jestem zasypana po pachy i nic nie mogę dalej planować z ogrodem. Byłam umówiona już w zeszłym tygodniu z majstrem od nawodnienia na oględziny terenu, miał przyjechac facet od altany i co?? Wielkie ..... :wink: Im też się terminy poprzesuwają, bo pogoda nie daje im pracować, i tak zamiast zacząć w kwietniu zacznę pewnie w czerwcu :evil:
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do bani z tą pogodą ;:222 . Do mnie ogrodnik przyjeżdża w piątek, a majster od tarasu w następnym tygodniu. Coś mi szepcze do ucha, że też poprzesuwają spotkania ;:144. Zdaje mi się, że po zimie będzie od razu upalne lato ;:109
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Też jestem zdania że typowej wiosny w tym roku nie będzie tylko od razu +15* albo i więcej :D
Ściskam Was kochane ;:168
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Iwonka, u mnie też przesunięcie terminów nastąpiło. No bo co można zdziałać, jak wszędzie biało? ;:223 O wiośnie zapomnijmy, będzie od razu lato- oby nie deszczowe :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj Majowa, jaki piękny optymistyczny pseudonim ;:oj, sama radość w tym białym...
I Twój ogród, to też sama radość. Wszystko mi się w nim podoba, a najbardziej perfekcja utrzymania i niezwykła dbałość o szczegóły ;:180. Twoje plany na ekspansję ogrodową nie pozwolą spuścić Cię z oka :roll:. Ciekawość i jeszcze raz ciekawość ;:65.

Do zobaczenia - Jagoda
PS. Twoja Wera, to pies moich marzeń ;:333.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

W tym roku pogoda sobie z nas niezłe zarty stroi - w sobotę ma być w nocy -13, ja tej wiosny chyba się w tym roku nie doczekam. Pewnie będzie od razu bardzo ciepło- czego nie znoszę, bo wszystkie cebulowe, na których kwitnienie czekam całą zimę przekwitają wtedy w tempie błyskawicznym. Zdecydowanie wolę jak wiosna przychodzi stopniowo. Ale cóż, nikt się z moim zdaniem jak widać nie liczy.....
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, naprawdę sądzicie, że nie będzie przejściowej pory? ;:145 Ja tak jak Kleo wolę normalny porządek rzeczy, ale co tam moje "wolenie" ;:131
Jagódko witam Cię serdecznie w moich skromnych progach. Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów ;:196 . Jak tylko pozbędę się "niedoczasu" chętnie zjawię się z rewizytą. (W rodzinie mam dwie Jagody - bardzo lubię to imię).
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Piękny ogród, a te cudne ozdoby nadają mu niepowtarzalnego klimatu. Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, ja też lubię pierwsze powiewy wiosny. Miejmy nadzieję, że porządek zostanie zachowany i zaraz za wiosną przyjdzie lato, a nie tak z grubej rury.
Czekam na fotki zakupów Wielkanocnych ;:113
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”