Opowieści z mchu i paproci
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Opowieści z mchu i paproci
Wow ! Danuśka ! Ja dopiero wczoraj posiałam swoje planowane na ten rok papryki . Cieszę się z nich jak dziecko, bo dostałam nasionka z AWN od dobrych duszków, takich ostrych papryczek i kolorowych i co pół godziny do nich zagladam Hahaha! Zajrzę zaraz do Ciebie zobaczyc jak Ci maluchy rosną , nie ważne , że to nie moje, ważne że zielone i też kogoś (czyt. Ciebie) cieszą. Mam nadzieję, że wstawiłaś zdjątka, a jak nie to czekam 

- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie papryczki wysiałaś?
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- ewaidc1198
- 200p
Ulu! Dostałam na AWN (oby świstaki i darczyńcy długo żyli
) Joe"s Long, Chinese 5 Colours i Explosiw Ember. Doatkowo miałam w domu Cyklon ze słodkich Poupillę a z dużych Ingrid i Granova. Sialam też wreszcie heliotrop oraz pierwiosnek omszony oba oczywiście po przechłodzeniu. Bardzo bym chciała żeby wschody były ładne, ale różnie to bywa . Jedna paczka petuni np.: wzeszła mi kiepsko i siewki jeszcze dodatkowo padały. Mój M jest niestety zwolennikiem ,,zimnego wychowu" i chyba powodem jest zbyt niska temperatura w domu. No cóż, światło to jak widać nie wszystko. Chciała bym wstawić zdjęcia, ale fotosik mi zwariował i bredzi coś o złym formacie
. Nie wiem co z tym zrobić

Zdjęcie z komputera jak widać weszło, a z telefonu ni huhu
spróbowałam przerzucić na komp i udało się !
Oto moja pszczółka powróciła z zebranym pyłkiem leszczyny i chwilkę odpoczywa przed wlotkiem

a to już wiosenka w moim ogródku

Zdjęcie z komputera jak widać weszło, a z telefonu ni huhu

spróbowałam przerzucić na komp i udało się !
Oto moja pszczółka powróciła z zebranym pyłkiem leszczyny i chwilkę odpoczywa przed wlotkiem

a to już wiosenka w moim ogródku

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ładna wiosna
dobrze że już coś kwitnie, pszczółki przynajmniej mają co zbierać
Niestety to oznacza bliski wysyp robactwa... 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- ewaidc1198
- 200p
Dzisiejszy dzień słoneczny ale niestety zimny. W porywach dobiło do 10 C. Czekam na poniedziałek, ma być lepie jz temperaturą.W planach jutro konrola uli pod względem zapasów, poszerzenie gniazd.
A w domu czas kwitnienia kliwii. Jak się tak zastanowić to dzięki domowym kwitnieniom Matka Natura nie daje nam tak calkowicie popaść w zimową depresję

A w domu czas kwitnienia kliwii. Jak się tak zastanowić to dzięki domowym kwitnieniom Matka Natura nie daje nam tak calkowicie popaść w zimową depresję

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale masz profesjonalną szklarenkę. ja jeszcze nic nie zaczęlam
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Witaj, Ewo
Dotarłam wreszcie do Twojego wątku i wygląda na to, że będę tu często zaglądać, by podziwiać efekty Twoich działań. Regał masz całkiem profesjonalny! moje rozsady takich luksusów nie mają, muszą zadowolić się "kątem" na regałach fiołkowych, a tam, wiadomo, warunki świetlne jednak gorsze. Ale musi, więc wystarcza
.
Pszczoły! Szok i podziw, chyba nie miałabym odwagi zabrać się za hodowlę, choć wyobrażam sobie, jaka to frajda skosztować własnego miodu.

Dotarłam wreszcie do Twojego wątku i wygląda na to, że będę tu często zaglądać, by podziwiać efekty Twoich działań. Regał masz całkiem profesjonalny! moje rozsady takich luksusów nie mają, muszą zadowolić się "kątem" na regałach fiołkowych, a tam, wiadomo, warunki świetlne jednak gorsze. Ale musi, więc wystarcza

Pszczoły! Szok i podziw, chyba nie miałabym odwagi zabrać się za hodowlę, choć wyobrażam sobie, jaka to frajda skosztować własnego miodu.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
- ewaidc1198
- 200p
Miło mi , że wpadlaś mandrola. Trudno powiedzieć co ostatecznie zdecydowało o rozpoczęciu pszczelarzenia , wiem tylko, że myśl o tym nosiłam w tyle głowy już od bardzo dawna . Może to geny ? hihihi Mój pradziadek był leśniczym i pszczelarzem , ale nikt po Nim nie przejął pasieki, bo nie było jak , została na Kresach. Czy się boję pszczół hmmm ? Na pewno mam przed nimi respekt, na pewno bardzo je szanuę i podziwiam . Gdybym ja umiała być tak wytrwała i systematyczna
Co do miodu ..... Mój mąż był hamulcowym w sprawie pszczół, ale jak zaczęliśmy kręcić pierwsze ramki ........ oooooo !!! to już zupelnie inna bajka. Nie wierzył w moją determinację , ale musiał zmienić zdanie. Z pszczołami nigdy nic nie wiadomo jednak bardzo mi zależy żeby było tylko lepiej .

- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Może geny, czemu nie. One się czasem budzą w całkiem nieoczekiwanych momentach. Fakt, że przygoda fantastyczna, i wcale się nie dziwię, że mąż tak łatwo zmienił zdanie 

Pozdrawiam słonecznie, Ika
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa ! Piękne te Twoje pelargonie ! Kiedyś bawiłem się też z ich wysiewaniem ale rosły bardzo marnie i na następny raz zdecydowałem się na sadzonki
Czekam z niecierpliwością na efekty Twoich siewów. Może przekonają mnie do tego żeby za rok też spróbować z kolejnym wysiewem 

- ewaidc1198
- 200p
Seba ja wysiewam pelargonie już któryś rok z rzędu. W tym roku poraz pierwszy w odpowiednim terminie , bo pod lampami. W innych latach siałam później ze względy na słabe światło, ale i tak stwierdzam, ze warto. Mimo, ze miałam spore opóźnienie to roślinki wystawione na zewnątrz szybko nadrabiały. Ja osobiście bardzo polecam tę metodę . W tym roku mam posianychok 70 szt i cztery kolory 

i czerone, których paczkę niestety wyrzuciłam

i czerone, których paczkę niestety wyrzuciłam
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewa sadzonki rosną jak na drożdżach
warunki im muszą pasować
Na działce widzę, że tez już oznaki wiosny są no i pszczółki pierwsze
ja jak byłem to też już widziałem, że latają 
W domku też widzę pięknie kwiatki kwitną
Kolorowy zawrót głowy jednym słowem 

Na działce widzę, że tez już oznaki wiosny są no i pszczółki pierwsze

W domku też widzę pięknie kwiatki kwitną

- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może i ja w takim wypadku za rok spróbuję jeszcze dać szansę nasionom pelargonii ? Chociaż bardziej przygotuję rozsadę do doniczek dla babci. Jakoś pelerganie chyba przestały we mnie wzbudzać podziw
Są okej ale jak dla mnie jest wiele ładniejszych doniczkowych 

- pitertom
- 500p
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
Ewa szalejesz z tymi wysiewami
Wszystko ładnie rośnie pod tymi lampami, będzie kolorowo w ogrodzie

Wszystko ładnie rośnie pod tymi lampami, będzie kolorowo w ogrodzie

- ewaidc1198
- 200p
Pawełku wielkie dzięki za wizytę, jestem nią zawstydzona . Piszesz, że będzie u mnie kolorowo, oby !!! Twój ogród powala na kolana . Ilości roślin, które masz u siebie oszałamiają. ,, Podgladam Cię"- choć nie piszę. Bardzo u Ciebie pięknie, podziwim, że jesteś w stanie ogarniać
. Zaglądaj proszę , może coś podpowiesz będę zobowiązana