Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Bombki z dyniek- rewelacja... proste pomysły a jakże efektowne.
Już wiem co zrobię z moimi.
Szklarenki zazdroszczę... ale właśnie wpadłam na pomysł jak eMa zmobilizować... hm, kobiece sposoby ;:306
Aaaa... i jeszcze jedno. Zawsze bałam się mieszanki kwiatów. Nigdy nie wiadomo co z tego wyrośnie ;:224 .
W tym właśnie chyba cały urok.
Jednak Twoje zdjęcia przekonują, że warto. Piękne kompozycje z początku wątku ;:333
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte.... :D

......świeży dzisiejszy zakup- jeszcze cieplutki :D ...........ale to nie wszystko......następna tura nasionek przybędzie do mnie niebawem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

To się Niesiu obkupiłaś ;:138 . W tym roku to i ja mam zamiar trochę nasionek nabyć drogą kupna ale nie jestem jeszcze zdecydowana .Fajne są te dyńki ozdobne ;:108 .
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy zawsze używasz nasiona tej firmy :?:
Ja w ubiegłym roku wysiewałam ich aksamitki. Z całej paczki nasion wzeszły tylko trzy sztuki.
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

kasiuta74 pisze:To się Niesiu obkupiłaś ;:138 . W tym roku to i ja mam zamiar trochę nasionek nabyć drogą kupna ale nie jestem jeszcze zdecydowana .Fajne są te dyńki ozdobne ;:108 .

oj tam zaraz obkupiłaś :D ....dużo bym jeszcze rzeczy chciała kupić ale nie miałabym gdzie tego posiać :roll:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nena08 pisze:Czy zawsze używasz nasiona tej firmy :?:
Ja w ubiegłym roku wysiewałam ich aksamitki. Z całej paczki nasion wzeszły tylko trzy sztuki.

a nie miałaś starych nasion? u mnie wszystko wschodzi bezproblemowo..... kupuję nasiona różnych firm aczkolwiek do tej nie mam żadnych zastrzeżeń jak na razie :)
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Ja mało wysiewałam (w tym roku czas to zmienić) tylko kupowałam gotowe sadzonki. Nie zapomnę jak kupiłam nasiona niebieskiej lobelli a wyrosły mi żółte kwiatki ok.60 cm wysokości ;:oj . Nasiona były z marketu i miały być niskie kwiatuszki na obrzeże rabatki ;:306
Niesia
200p
200p

Post »

kasiuta74 pisze:Ja mało wysiewałam (w tym roku czas to zmienić) tylko kupowałam gotowe sadzonki. Nie zapomnę jak kupiłam nasiona niebieskiej lobelli a wyrosły mi żółte kwiatki ok.60 cm wysokości ;:oj . Nasiona były z marketu i miały być niskie kwiatuszki na obrzeże rabatki ;:306

no to niezła niespodzianka była hahaha :D ....ja też miałam przygodę z lobeliami w zeszłym roku - no ale może nie aż tak zabawną jak Twoja :) .....otóż.... kupiłam sobie nasionka lobelii - różne kolory- a okazało się, że w kolorowych paczuszkach są same niebieskie ;:306 ;:oj
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

miniulek pisze:To faktycznie śmieszna przygoda z nasionka wole jednak kupować sklepach typowo ogrodniczych jest pewność,
że żadnych niespodzianek nie będzie ;:173
A masz gdzieś zdjęcie tych kwiatuszków żółtych :?:
Raczej nie bo mi jakiś czas temu dysk twardy poleciał a tam miałam b.dużo zdjęć.A żeby to odtworzyć to kaski potrzeba więc twardziel czeka ale to może potrwać ;:174 .A nasionka to teraz też kupię w ogrodniczych :)

Niesiu to faktycznie różnie bywa ;:131 .Ciekawa jestem co w tym roku wyrośnie jak kupię więcej nasion :;230
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesiu, zbierasz nasiona?
Ja mam w tym roku trochę swoich. Udało mi się zebrać lobelię, nasturcję i czarnuszkę.
Czarnuszki chyba nie będę wysiewać bo wschodzi na całej rabacie :;230
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nena08 pisze:Niesiu, zbierasz nasiona?
Ja mam w tym roku trochę swoich. Udało mi się zebrać lobelię, nasturcję i czarnuszkę.
Czarnuszki chyba nie będę wysiewać bo wschodzi na całej rabacie :;230

tak zbieram z niektórych kwiatów...w tym roku nie będę musiała tych nasion kupować :wink: ....chciałabym już wszystko wysiewać ale jeszcze trochę za wcześnie :roll: ....lubię mieć swoje kwiaty....a nie gotowce ze sklepu :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Nasiona niezła kolekcja ;:333 Zwłaszcza ogórki ozdobne, też muszę poszukać ;:108 Kiwano bardzo dobry ogórek, jak mu dobrze dogodzić to zaowocuje lepiej niż kwaszeniaki :D Ach jak ja zazdroszczę dużego ogrodu... Ja mam taki mały skrawek, którego właściciel mi nie udostępni za chiny :roll:
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Kolejna porcja nasion przytuptała do mnie dziś ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Zawsze chciałem gazanie, a nigdy mi nawet nie wykiełkowała :( Twój ogród musi być ogromny, że aż 6 paczek autumn wings wysiejesz :shock: ;:63 Musisz zdawać relację z uprawy ;:108
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

patasko nie zamierzam tego wszystkiego siać w ogrodzie bo bym chyba musiała cały trawnik wykopać, żeby mi sie cokolwiek zmieściło :D .....mam działeczkę poza domem o której Ci mówiłam i tam zamierzam to wszystko siać.....oczywiście dynek autumn wings nie zamierzam wszystkich wysiewać bo by mi działki nie starczyło :D zostawię trochę na przyszły rok :wink:

relację z uprawy oczywiście zdam jak najbardziej :D
Ogrodniczka Niesia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”