Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Agulka, mam to samo! Coś mi się porobiło w głowie i po pierwsze skasowałam kolor czerwony w wyborach kwiatów jednorocznych, a po drugie mam ochotę na jednobarwne serie... Szukałam kremowych bratków, ale nie było; wybrałam zatem dosyć oryginalne, przynajmniej w okolicznym sklepie takich wczesniej nie widziałam... To dobrze, ze nasze gusty ewoluują, nie jest nudno! :)
Ja też nie przepadam za niebieskim, ale są pewne kwiaty w tym kolorze, które mnie absolutnie zachwycają... Palma jakaś ;)
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Aga, mnie też bardziej podoba się druga wersja ustawienia donic:) Niebieski do szarego będzie boski!
Widzę, że masz mech w kostce - tak jak ja. Walczysz z nim jakoś czy się przyzwyczaiłaś i go lubisz? :roll: :D
Ja jakoś powoli się przyzwyczajam, ale cały czas myślę jak się go pozbyć :lol: :lol: :lol:
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W naszym ogrodniczym są tylko najzwyklejsze żółte bratki i kropka. Takich ślicznych właściwie nie różowych tylko jakiś trudny do określenia kolor to u nas nie uświadczysz, a szkoda. :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Borowinko, dzięki za słowa uznania - mam nadzieję, że prawdziwy efekt będzie po obsadzeniu, bo to nie donica się liczy, ale chabazie w niej posadzone :)
Mech w kostce do pewnego momentu mi się podobał, teraz jest go już zbyt dużo... Mam zamiar się go pozbyć kupując proste narzędzie do tego celu, np. to Fiskarsa.
Maju, mnie też się ten kolor wydaje mało spotykany... Bratków żółto-fioletowych było najwięcej...

Aha, jeśli ktoś byłby zainteresowany różami albo powojnikami od Tuszyńskich, to w moim ogrodniczym mogą sprowadzić - Tuszyńscy nie sprzedają detalicznie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aga! Fajnei wyglądają te donice - szare postawiłabym osobno, niebieskie hortensje będą pasować najbardziej ;:108
Do drewnianej skrzyni pasowałoby jeszcze coś zwisającego, może jakiś mały bluszczyk?
Donice ceramiczne też postawiłabym gdzieś osobno, przy nowym drewnianym trejażu wyglądałyby super :tan Ale masz swój styl i jeśli takie zestawienie 'czujesz' to najważniejsze :uszy
Posadziłaś już bratki - WOW, muszę wyskoczyć w weekend na giełdę :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpadam z rewizytą, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agu, cafłam się o kilka stroniczek i te szare donice są dla mnie bomba, ale te ceramiczne jakoś mi tak przyciężkawo wyglądają, ale może dlatego, że puste. Jak coś będzie z nich zwisać to może się to zmieni :)
:wit
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Zdecydowanie lepiej, jak pogrupowałaś te donice :D Ślicznie jest :)
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry, Aguś ale się napracowałaś, donice jak dla mnie bomba :lol:
pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit donice masz super i piękna wiosna u Ciebie zagościła u mnie dopiero się budzi do życia ,pozdrawiam i zapraszam do mnie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aguniu, ale się rozpisaliście. Nie było mnie od piątku i osiem stron! Nadrobiłam, bardzo fajnie wyglądają donice przy wejściu. Też popieram drugą wersję z podziałem na szary i brąz oddzielnie. Tym zdjęciem mi przypomniałaś że ja mam gdzieś w garażu takie 3 brązowe donice kupione w Ikei. Zapomniałam o nich, teraz jak znalazł ;:138
Napracowałaś się niesamowicie. I ścieżki pomyte i ogrodzenie, fiu, fiu. Świetnie że po tym się dobrze czujesz.
Nie zrozumiałam, napisałaś że praca wykonana, czy to znaczy że te 120 worków kory już rozłożyłaś? ;:oj
Czy wiesz że mamy dzieci w tym samym niemal wieku? Mój syn w grudniu kończy 17. :oops: No ale my wiąż młode :heja
Ja niestety tylko sobotę miałam na prace bo w niedzielę wyjeżdżałam. Wprawdzie przejeżdżając zaczepiłam o Hortorusa i przypadkiem przyczepiły się do mnie dwa pigwowce, biały pięciornik, budleja Nike, coś tam jeszcze i ...dwu metrowa wierzba Hakuro Nishiki. Wierzba wygnała mnie z mojego siedzenia, które trzeba było położyć żeby ją przewieźć ;:124 . Takie drzewo w osobówce :;230
kiedy ja to posadzę?
Generalnie sobota fajna: praca od 6 do 18 z krótką przerwą na kawę (na tarasie ;:3 ) i równie krótką na coś lekkiego do przekąszenia (na tarasie :tan )
Wywiozłam 11 taczek śmieci, słomy z chochołów i innych suchych. Tylko z jednej części ogrodu: z rabaty północnej. Posadziłam: migdałek, tamamaryszka, tawułę, dereń, jaśmin i żylistek.
Ostatni krzaczek sadziłam już po ciemku.
pozdrawiam, byle do następnego weekendu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, juz dzialasz? Ja dzisiaj odpuszczam, bo wieje przeokropnie a przesadzanie i sadzenie - nie zajac nie ucieknie :wink:
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Pogrupowane donice super, szczególnie te szare mi sie podobają, i mam też takie odczucie jak Magenta, czy te gliniane tak w kupie nie za ciężke i czy nie za blisko tych szarych ;:218 A jakby je troszkę niżej dać... ?
Hortensja zdecydowanie niebieska ;:333
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Przeczytałam z przyjemnością dywagacje na temat donic :wink: :D . Druga wersja lepsza ;:108 . Nie wiem, czy zgrupowanie szarych będzie za ciężkie w odbiorze wizualnym, teraz na pierwszy plan wybijają się donice, ale jeśli dojdą rośliny to moim zdaniem zrównoważą pojemniki, bo że będą zjawiskowe nie wątpię ;:3
Hortensja niebieska byłaby lepsza. Rozumiem, że będzie mieszkać solo, bo nie wiem, jak na inne rośliny wpływają odżywki z glinem.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Bardzo lubię spacerować po Twoim ogrodzie Agnieszko :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”