Chrapko - dziękuję
Karolina - tak, keiki wyrasta z przyciętego po kwitnieniu pędu kwiatowego, kiedyś w ten sposób wyrosły mi aż 3, a po raz pierwszy coś takiego widziałam u mojej babci, która swego czasu miała pełno storczyków

wiem, że keiki może wyrastać też z ziemi, może niedługo zrobię nowe zdjęcia mojego malucha, który rośnie jak na drożdżach i wypuszcza pierwszy korzonek
koniczynko- kupiłam dwa pędy tego skrętnika i jeden właśnie niechcący mi się złamał... wsadziłam go do ziemi ale marniał, więc teraz wylądował w wodzie, ale bardzo skrócony, ponieważ przybrał dziwny kształt i w wodzie rozwinął już jednego kwiatuszka
Domimiko - a czemu nie możesz mieć fuksji? Jeśli nie masz balkonu, możesz przecież je hodować w domu, a są one naprawdę piękne!
Bananowy kocie- zapraszam do odwiedzania

mam nadzieję, że już za parę miesięcy będę mogła zaprezentować moje nowe fiołeczki, które pięknie się ukorzeniły i mają multum słodkich, malutkich listeczków
A teraz czas zaprezentować nowego storczyka
Chciałam kupić białego w fioletowe łaty, ale ten mnie tak zauroczył, że musiałam go wziąć. Niestety zostawiłam go w samochodzie na 15 min i teraz zrzucił kwiatki ...

ale widać, że chce przedłużać pęd kwiatowy i z dwóch oczek poniżej też "coś" wygląda (czyli zalążki dwóch nowych pędów).