Pozdrawiam
Ogórek w gruncie cz.2
Re: Ogórek w gruncie cz.2
Jak przeżyją do środy będą z nich ludzie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- przybysz508
- 100p

- Od: 24 kwie 2011, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeśli je będziesz przykrywać przed nadejściem mrozów to na pewno coś z nich będzie, i to nawet bardzo szybko. 
Pozdrawiam Daniel.
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oczywiście będą nakryte w trakcie zimnych ogrodników. Gorzej wyglądają sztuki, które wzeszły później ze starszych nasion, ale też robią postępy.
Mam za to inny problem, ale dotyczy nie tylko ogórków - turkucia podjadka... Spodobało mu się w warzywniku a zwłaszcza pod włókniną, ciągle ryje w ogórkach, ale żadnego na razie nie zgryzł. Oby tak pozostało, bo nie mogę drania wykurzyć ani namierzyć
Mam za to inny problem, ale dotyczy nie tylko ogórków - turkucia podjadka... Spodobało mu się w warzywniku a zwłaszcza pod włókniną, ciągle ryje w ogórkach, ale żadnego na razie nie zgryzł. Oby tak pozostało, bo nie mogę drania wykurzyć ani namierzyć
Pozdrawiam, Maciek.
- Rybka

- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maciek wkop słoik na równi z glebą w pobliżu gdzie ten dziad grasuje. Jak masz końskie złotko to wsyp do słoika i rozsyp troszkę w pobliżu.
Znajoma tak pozbyła się turkucia ze szklarni.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
juda

- Od: 1 lis 2008, o 20:06
ten sposób godny polecenia.. można wkopać ucięte butelki pety już o tym i ja pisałam a turkucie dla wedkarzyRybka pisze:Maciek wkop słoik na równi z glebą w pobliżu gdzie ten dziad grasuje. Jak masz końskie złotko to wsyp do słoika i rozsyp troszkę w pobliżu.
noo ja też
Ale wiecie co, mam pytanie odnośnie liści ogórków. nie wiem czy to przez upał, czy brak nawozu, albo przenawożenie- choć to w sumie mało prawdopodobne:) ale liście dolne ogórków kupionych na bazarze jako sadzonki, robią mi się jasne z jasnymi plamami. Może słonka za dużo? Ogóreczki już są..
malutkie
Ale wiecie co, mam pytanie odnośnie liści ogórków. nie wiem czy to przez upał, czy brak nawozu, albo przenawożenie- choć to w sumie mało prawdopodobne:) ale liście dolne ogórków kupionych na bazarze jako sadzonki, robią mi się jasne z jasnymi plamami. Może słonka za dużo? Ogóreczki już są..
Pozdrawiam, Ania
Chciałoby się powiedzieć, że już tyle razy......
No ale nie można stresować forumowiczów
Pozdrawiam
No ale nie można stresować forumowiczów
Pozdrawiam
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Jak długo wschodzą ogórki?
Asia
Asia
Zależy od temperatury. Powyżej 20 * c nie dłużej jak tydzień.
Pewno masz na myśli siew do gruntu.
Ludzie się pospieszyli z siewem ogórków i fasoli i straty niewątpliwie będą od przymrozków.
Pozdrawiam
Pewno masz na myśli siew do gruntu.
Ludzie się pospieszyli z siewem ogórków i fasoli i straty niewątpliwie będą od przymrozków.
Pozdrawiam
cantati pisze:W ub. roku miałam wysadzone wzdłuż podobnie usytuowanej ściany garażu .... ...dzięki skosowi owoce zwisały, nie były zacienione liśćmi i dały radę ładnie plonować. Nie narzekałam
na odsunięcie o 1metr to szkoda mi było miejsca, posadziłem w odległości 60cm a sznurki będą skośnie jak u cantati, mam nadzieje że będzie ok
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Powinny przeżyć, tylko opryski będziesz miał problem zrobić. U mnie przez ostatnie trzy lata miały dość ciemno, ale jednak świerki coś niecoś przepuszczały światła.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Konrad, tylko sznurki pochyl w stronę ścieżki, nie w stronę ściany, tak, żebyś sobie nie zacienił liśćmi owoców, coś takiego:konrad_K pisze: na odsunięcie o 1metr to szkoda mi było miejsca, posadziłem w odległości 60cm a sznurki będą skośnie jak u cantati, mam nadzieje że będzie ok

Sznurki rozciągasz pomiędzy małymi palikami a górną listwą stelaża, ale to chyba wiesz
Owoce będą wtedy zwisać w stronę ścieżki i będą miały więcej światła.
Sorry za brzydki rysunek, ale moje zdolności plastyczne pozostawiają wiele do życzenia
Pozdrawiam, Dorota
anae31 pisze:noo ja też![]()
Ale wiecie co, mam pytanie odnośnie liści ogórków. nie wiem czy to przez upał, czy brak nawozu, albo przenawożenie- choć to w sumie mało prawdopodobne:) ale liście dolne ogórków kupionych na bazarze jako sadzonki, robią mi się jasne z jasnymi plamami. Może słonka za dużo? Ogóreczki już są..malutkie

Pozdrawiam, Ania
- gieru96
- 200p

- Od: 26 mar 2011, o 10:37
dzisiaj wysadziłem do gruntu drugą część ogórków
pierwsza od tygodnia w gruncie ma się dobrze 
ile wschodzą ogórki? ja posiałam jakieś 2 tyg temu nic nie widać..
Pozdrawiam, Ania