Pozdrawiam
ten sposób godny polecenia.. można wkopać ucięte butelki pety już o tym i ja pisałam a turkucie dla wedkarzyRybka pisze:Maciek wkop słoik na równi z glebą w pobliżu gdzie ten dziad grasuje. Jak masz końskie złotko to wsyp do słoika i rozsyp troszkę w pobliżu.
Znajoma tak pozbyła się turkucia ze szklarni.
cantati pisze:W ub. roku miałam wysadzone wzdłuż podobnie usytuowanej ściany garażu .... ...dzięki skosowi owoce zwisały, nie były zacienione liśćmi i dały radę ładnie plonować. Nie narzekałam
Konrad, tylko sznurki pochyl w stronę ścieżki, nie w stronę ściany, tak, żebyś sobie nie zacienił liśćmi owoców, coś takiego:konrad_K pisze: na odsunięcie o 1metr to szkoda mi było miejsca, posadziłem w odległości 60cm a sznurki będą skośnie jak u cantati, mam nadzieje że będzie ok
anae31 pisze:noo ja też![]()
Ale wiecie co, mam pytanie odnośnie liści ogórków. nie wiem czy to przez upał, czy brak nawozu, albo przenawożenie- choć to w sumie mało prawdopodobne:) ale liście dolne ogórków kupionych na bazarze jako sadzonki, robią mi się jasne z jasnymi plamami. Może słonka za dużo? Ogóreczki już są..malutkie