bardzo obficie kwitł mój pierworodny od którego zaczęła się miłość do storczyków.
W dniu dzisiejszym kwitnie, i przygotowuje dwa nowe pędy również do kwitnienia

Następny storczyk, to trafiony zakup mojego męża, storczyk po słabym kwitnieniu sklepowym obsypał mnie w te wakacje dużą ilością kwiatów tak jak mój pierworodny

Przedstawię Wam również moją pierwszą zakupioną niespodziankę z przeceny z Obi, niestety stożek wzrostu zaczął gnić i bardzo się starałam, by chociaż raz zakwitł bym mogła zobaczyć pierwszy raz jego kwiaty i tak też się stało w te wakacje pokazał mi swoje piękne kwiatuszki, a na dodatek po kwitnieniu wydał basal keika... jestem z niego bardzo dumna

a tak na dzień dzisiejszy prezentuje się basal keik wraz z swoją mamusią

To by było na tyle z wspomnień z wakacji, teraz pokażę Wam moją fioletową miniaturkę, która znów obsypuje mnie kwiatkami

Do dziś myślałam, że mniejszych phalaenopsisów już niema, ale jednak są i ja takiego dziś sobie zakupiłam

Ale tak na serio, to wydaje mi się, że jest to tylko młoda miniaturka

Bardzo mi się spodobała i szkoda, że nie było większego wyboru kolorystycznego oraz cena niebyła bardziej przystępna jak za takie maleństwo

Ale po wyjściu z sklepu najbardziej zaskoczył mnie ten widok, czy to keik czy tylko mam przebłyski?