Janeczko, Paulinko, chociaż moje krzewuszki także bezimienne, ciągle się nimi zachwycam. Na razie zakwitły u mnie dwa kolory piwoni :
Agatko, może podlewaj avocado wodą odstałą. Nie będzie miała tak dużego szoku po wodzie przegotowanej

Ja podlewam różnie. Mam sporo doniczkowych w domu a tylko jeną butelkę przygotowaną do podlewania. Na jednorazowe podlewanie używam kilka pełnych butelek 1,5 l. Pierwsza odstała woda nie zawsze przypada na avocado. Wszystkie traktuję równo
Halinko, ja także tak mówię co roku

A w następnym pędzę do sklepu po nasionka. To zima ma taki wpływ na człowieka

dziękuję za nazwę czosnku bułgarskiego

To może jeszcze raz. I do kompletu czosnek karatawski :
Oster, bedę do Ciebie zaglądała systematycznie i dziękuję za odwiedzinki
50zł za pigwę, to zdecydowanie za dużo. Poszukaj gdzieś w szkółkach. Moja kosztowała ok 20 zł (jakieś 5 lat temu), ale ceny drzewek nie podskoczyły tak drastycznie. Poczekaj do jesieni i kupisz z całą pewnością ładny okaz .
Basiu, ja nie wiem co z moimi piwoniami (albo ze mną). Pachną tak mizernie. Czekałam na tą jasno-różową i także aromat umiarkowany

Białą tez miałam (zakupioną), ale chyba padła.Teraz czekam na kwitnienie sorbetowej

W sierpniu powiększę kolekcję piwonii
Gencjana pisze:Rabata na rh b. udana.
Adrianno, czy udana

Dużo jeszcze muszę się nauczyć w postępowaniu z rh. Oby mi przeżyły do następnego kwitnienia. Teraz to wygląda tak :