Mam wrażenie, że Twój ogród jest kilka dni do przodu w porównaniu do mojego. Piwonie już rozwinięte, maki też. Krzewuszki u mnie dopiero startują (te, które nie przemarzły
 ). I masz moje ukochane goździki
 ). I masz moje ukochane goździki   .
 .
 ). I masz moje ukochane goździki
 ). I masz moje ukochane goździki   .
 .
 mak czerwony  - przepiękny !!!
 mak czerwony  - przepiękny !!! 

Bardzo cieszę się, że i Ty zajrzałaś do mnie. Dlatego przybiegam z rewizytą, choć zdołałam zaledwie musnąć wzorkiem poprzedni wątek, zaś w bieżącym zazdroszczę Ci pigwy! Widziałam w NOMI drzewko, ale wyglądało tak marnie, że nie odważyłam się dać pół setki za coś, co nie wiadomi, czy da radę dalej wegetować.
  Bardzo cieszę się, że i Ty zajrzałaś do mnie. Dlatego przybiegam z rewizytą, choć zdołałam zaledwie musnąć wzorkiem poprzedni wątek, zaś w bieżącym zazdroszczę Ci pigwy! Widziałam w NOMI drzewko, ale wyglądało tak marnie, że nie odważyłam się dać pół setki za coś, co nie wiadomi, czy da radę dalej wegetować.
 A propos, kwitnie mi biała majówka, od P. Kołodziejskiego
 A propos, kwitnie mi biała majówka, od P. Kołodziejskiego 

Ja podlewam różnie. Mam sporo doniczkowych w domu a tylko jeną butelkę przygotowaną do podlewania. Na jednorazowe podlewanie używam kilka pełnych butelek 1,5 l. Pierwsza odstała woda nie zawsze przypada na avocado. Wszystkie traktuję równo
  Ja podlewam różnie. Mam sporo doniczkowych w domu a tylko jeną butelkę przygotowaną do podlewania. Na jednorazowe podlewanie używam kilka pełnych butelek 1,5 l. Pierwsza odstała woda nie zawsze przypada na avocado. Wszystkie traktuję równo   
  A w następnym pędzę do sklepu po nasionka. To zima ma taki wpływ na człowieka
 A w następnym pędzę do sklepu po nasionka. To zima ma taki wpływ na człowieka   dziękuję za nazwę czosnku bułgarskiego
  dziękuję za nazwę czosnku bułgarskiego   To może jeszcze raz. I do kompletu czosnek karatawski :
  To może jeszcze raz. I do kompletu czosnek karatawski : 

Białą tez miałam (zakupioną), ale chyba padła.Teraz czekam na kwitnienie sorbetowej
  Białą tez miałam (zakupioną), ale chyba padła.Teraz czekam na kwitnienie sorbetowej   W sierpniu powiększę kolekcję piwonii
  W sierpniu powiększę kolekcję piwonii   
 Adrianno, czy udanaGencjana pisze:Rabata na rh b. udana.
 Dużo jeszcze muszę się nauczyć w postępowaniu z rh. Oby mi przeżyły do następnego kwitnienia. Teraz to wygląda tak :
 Dużo jeszcze muszę się nauczyć w postępowaniu z rh. Oby mi przeżyły do następnego kwitnienia. Teraz to wygląda tak : 

, bo dzień za dniem leci, a człowiek zapomina o Bożym świecie. Kiedy ja będę mogła pochwalić się takimi okazami, eh
 , bo dzień za dniem leci, a człowiek zapomina o Bożym świecie. Kiedy ja będę mogła pochwalić się takimi okazami, eh  ....
 ....

Aleksandrze, to druga próba zrobienia pigwówkialeksanderk pisze:na fotce ze szkłem to ta roślinka pod czy za
 W zeszłym roku, robotnicy zerwali wszystkie pigwy i musiałam obejść sie smakiem. Teraz podejście drugie, czyli pigwa w butelce
  W zeszłym roku, robotnicy zerwali wszystkie pigwy i musiałam obejść sie smakiem. Teraz podejście drugie, czyli pigwa w butelce   

Też czekam z niecierpliwością na kwitnienie róż i liliowców, bo to w wiekszości moje ostatnie nabytki. Czeka mnie pełna niespodzianka, czy będą zgodne z opisem przy zakupie
  Też czekam z niecierpliwością na kwitnienie róż i liliowców, bo to w wiekszości moje ostatnie nabytki. Czeka mnie pełna niespodzianka, czy będą zgodne z opisem przy zakupie   A i tak się będę cieszyła z każdego kwiatka. Na razie róże jeszcze w pączkach, choć niektóre obiecują, że lada moment .... No i czekam niecierpliwie
  A i tak się będę cieszyła z każdego kwiatka. Na razie róże jeszcze w pączkach, choć niektóre obiecują, że lada moment .... No i czekam niecierpliwie   Wygląda na to, że ich kwitnienie zbiegnie się z rozkwitem lilii. Toż to bedzie dopiero kolorowy zawrót głowy. Aby nie robić przestojów w fotorelacjach, proponuję po jednym zdjęciu : co w domu kwitnie a co w ogrodzie :
 Wygląda na to, że ich kwitnienie zbiegnie się z rozkwitem lilii. Toż to bedzie dopiero kolorowy zawrót głowy. Aby nie robić przestojów w fotorelacjach, proponuję po jednym zdjęciu : co w domu kwitnie a co w ogrodzie :