Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Justynko Ty łakomczuszku :;230 a paczusia od Moni śliczna ;:138 Tzn jej zawartość ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet- uwielbiam słodkie, ale tylko, od czasu do czasu :D Na codzień preferuję słone przekąski. A, i cukier, i sól w nadmiarze ponoć szkodliwe są ;:224

Na dzisiejszą paczuszkę czekam od jakiś 2,3 tygodni. Gdy ją dostałam w swoje ręce, chciałam od razu rozerwać kopertę na strzępy. Ale...brak czasu sprawił, iż paczuszka czekała na otwarcie jakieś 3, 4 godzinki ;:224
Po załatwieniu spraw bieżących, wreszcie mogłam się za nią "wziąć". Emocje sięgały zenitu, gdy rozcinałam papier na kopercie...a potem rozwijałam z folii poszczególne roślinki.
Oto, co Joane Przysłała do mnie. Oczywiście, że... masdevallie :D

Po przesadzeniu do nowych doniczek, od lewej stoją: m.chasei, m.Falcons Gold (pomarańczowa) i m.Angel Forst (czy też Frost...z obiema nazwami się spotkałam w necie):

Obrazek

A na deser, w paczuszce, schowany gdzieś z boku - pokazał się moim oczom - On; Oto siewka phal. Dawida Lima. Ma 4 listeczki, mocne korzonki i rośnie mu młody, śliczny korzonek:

Obrazek

Asiu, dziękuję serdecznie za cudowne masdevallie i przystojnego Dawida :D ;:196

A teraz fotka porównawcza, na specjalne życzenie Żabki_Monis. Oto mój, maleńki Stuartiana ( ma tylko, dwa listki i pędzik) i przystojniak Dawid Lim:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, cóż za wspaniała masdevalliowa ( i nie tylko :wink: ) paczuszka ;:138
Masd. wspaniale wyglądają w nowych doniczkach :P
A Dawid...cóż, prawdziwy z niego przystojniak :wink:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, z Twojego opisu biły takie emocje, że aż przez chwilę czułam się jak bym tam była u Ciebie. Zazdroszczę Ci tej radości z posiadania czegoś upragnionego, dobrze, że nie spotyka nas to za często, bo wtedy nie byłoby tych uniesień. Śliczne roślinki, niech zdrowo rosną ;:108 .
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Justynko, gratuluję Ci nowości, oby szybciutko pokazały się kwiatuszki ;:138
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Justynko nowinkowy zawrót głowy ;:83 łłłłaaaałłłł normalnie chyba mi się zachciało masdevalli ,a tak w ogóle to jakich klimatów one potrzebują ? bo właściwie to nie wiem czy mogłabym im zapewnić takich jakich potrzebują :roll: Jak zakwitną to będzie piękny widok .
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Justynko :wit baaardzo się cieszę, że zarówno moja przesyłka jak i przesyłka Joane dotarły całe i zdrowe! :) W pierwszej kolejności życzę zadowolenia z Cambrii ;) To super, że mogłam się nią podzielić. Jestem ciekawa kiedy Ci zakwitnie, bo ma aż 3 nowe psb (nie wiem czy zauważyłaś ;) ) i każde "mojego chowu" ;) :D Życzę, by szybko pojawiły się pędy i kwiaty. Zobaczysz jakie duże ma kwiaty. I pachnące :heja ;:109

Promenea niech Ci także zdrowo rośnie oraz Masdevallie niech obrastają w zieleń, a potem niech kwitną bez opamiętania. Właściwie to Promenea już by mogła kwitnąć ;:224 Wszystkie jej psb były dorosłe ,nie było żadnej nowej. Ale wiosna idzie , więc wszystko przed nią. Swój kawałek też kiedyś przesadzę jak się ukorzeni ;:108

Nie dziwię się, że to "coś" słodkiego dla podniebienia szybko zniknęło ;:224 Sama musiała, to szybko włożyć do paczki, bo inaczej by szybko "wyparowało" i z niespodzianki byłyby nici ;:224 :;230 :;230
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justynko super nowości od Jeane, widzę ze Ciebie też dopadła choroba masdevaliowa, ile masz ich na chwilę obecną chyba już z 10 sztuk? Dawid całkiem przystojnie wygląda, jeszcze trochę i będziesz wypatrywać jego kwiatów.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale cudne nowości... Każdy ma teraz jakieś nowe cudenka tylko nie ja...
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu- to była upragniona i wyczekana paczuszka masdevalliowa :D

Lucynko- Masz rację..Ale, z drugiej strony Każdemu Storczykomaniakowi życzę takich paczuszek ;:108

Kasiu- do kwiatuszków daleko..Marzę o tym, by ładnie zaczęły rosnąć. Na kwiaty pewnie poczekam conajmniej rok...

Katarzynko- jest całe mnóstwo masdevallii. Są wśród nich chłodoluby i ciepłoluby. Dlatego Czytaj i Kupuj ;) Warto mieć choćby ze 2 przedstawicielki tego pięknego storczyka ;:108

Zabka_Monis- widziałam nowe psby ;) To jest największy okaz z cambrii, które mam w domku. Chyba w poniedziałek cambriowate też wywiozę na działkę ;:224

Hihi...dziękuję za słodką niespodziankę ;) Pyszna była :lol:

Kasiu- do dziesięciu sztuk masdevallii jeszcze daleko. Mam dopiero 5 sztuk, dwie kolejne masdevallie "obiecane". A może przed wakacjami, albo...na wakacjach dojadą kolejne...

Dusia- dziękuję ;) Na pewno z wystawy w Sosnowcu coś Przywieziesz. Sama jestem ciekawe, jakie cudeńka tam będą ;:224

Mam pewien pomysł umiejscowienia, a raczej zawieszenia moich maluszków w pojemniku... Ale, ten pomysł może jutro uda mi się zrealizować. Jeśli się uda, to przedszkolaki będą mieć lepszy przepływ powietrza i korzonki będą " w powietrzu" zawieszone...
parapetowce
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że uda mi się coś kupić, ma przyjechać orchidgarden, co mnie bardzo cieszy. Nareszcie będą botaniczne Phal. A ty będziesz na wystawie?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu...ja się wybieram do Krakowa ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w tym roku tam nie jadę, nie muszę, skoro orchidgarden ma być u nas ;). Ale kiedyś jeszcze na pewno pojadę do Krakowa, wystawa była super.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Justynko ale u Ciebie się dzieje tyle nowości i w kwiatkach i doniczkach - super ;:138
Panterina - piękna ;:224
trzymam kciuki za eksperyment z sabotkiem ;:4
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko widzę, że jesteś jedną z wielu które Joane uszczęśliwiła :D Śliczne nowości ;:138 niech pięknie Ci rosną :uszy
A do Krakowa to w jaki dzień się wybierasz? Mam nadzieję, że będziemy mogły się poznać :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”