Moje domowe roslinki
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe roslinki
Kwitł,ale bardzo mało,i nie mam zdjęć,to są sadzonki z liścia,wsadzone w lato ,i zanim zakwitły była zima ,i nie było tak efektownego kwitnienia.A ty kiedy pokażesz roślinki?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
no zbieram sie....
moze je obfoce dzisiaj...ale dzisiaj mam dzień siewu
wiesz....ze mna to nie takie proste,musze sie tego wszystkiego nauczyc,tzn wstawiania zdjec
moze je obfoce dzisiaj...ale dzisiaj mam dzień siewu

wiesz....ze mna to nie takie proste,musze sie tego wszystkiego nauczyc,tzn wstawiania zdjec

- stynka0207
- 500p
Dorotko jak nie wiesz jak wstawić fotki to mogę ci pomóc,a jak już to zrobiłaś to czekam na link do twoich roslinek.
I na koniec mój zakup od żeberki

Na punkcie tego kwiatka mam wcale nie lekka obsesje i poluje na niego w sklepach i właściwie już wypatrzyłam
ech jak to dobrze ze zbliżają się walentynki,,, tylko muszę mojego męża poinstruować 

Na punkcie tego kwiatka mam wcale nie lekka obsesje i poluje na niego w sklepach i właściwie już wypatrzyłam

- stynka0207
- 500p
Mi też się podoba
kupiłam tutaj na forum od Sary 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
widziałam takie rózowe calathee w castoramie...ładne sadzonki 

Bardzo ładny zakup
Ja też muszę jakoś nakierować chłopaka żeby "właściwie zainwestował pieniążki"

Ja też muszę jakoś nakierować chłopaka żeby "właściwie zainwestował pieniążki"

- stynka0207
- 500p
o te zdjęcia c chodzi?jeżeli tak to powiem ci że to jest jeden i ten sam fiołek,tylko aparat trochę oszukuje z kolorami:)stynka0207 pisze:Fiołeczki...cd.
- stynka0207
- 500p
Wczoraj wybrałam się do Obi w Lublinie i powiem wam że z pustymi rekami nie wróciłam kupiłam sobie hipka(to nie ten ze zdjęcia,mój zakupiony ma dopiero pąk) i miltonię która była już przeceniona,bo zakańcza kwitnienie.Nie wiem czy 9,98 za miltonkę to dużo ale mi się podoba więc sobie kupiłam

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Miltonia mimo przeceny jeszcze zupełnie przyzwoita ja dzisiaj będę w OBI to pewnie też coś nabędę.
Justynko w jakim kolorze masz skrętniki?
- stynka0207
- 500p
Zapewniam cię że jest w czym wybrać,piękne różnokolorowe anturium ,falki ,miltonie,i wiele innych przecenionych o 70 procent.jola1 pisze:Miltonia mimo przeceny jeszcze zupełnie przyzwoita ja dzisiaj będę w OBI to pewnie też coś nabędę.
Jakie mam skrętniki?szczerze to pamiętam tylko jeden kolor biały z niebieskimi w środku paskami,ale mam chyba jeszcze inne ,tylko nie pamiętam kwitnienia,wstawiłam nawet nasionka skrętnika na sprzedaż ,ale nikt nie chciał więc sama wszystkie wysiałam zobaczymy co się z nich wykluje.

- stynka0207
- 500p
A tak mi zaczyna rozkwitać podarowana cebulka:)chabermona pisze:stynka0207 pisze:Witam![]()
A teraz focia cebulki która dostałam od kolezanki,ponoc to valotta,która nie wymaga okresu spoczynku,ja tego nie wiedziałam i przesuszyłam cebulke ,i co się okazało,wypuszcza tak samo jak hipek najpierw pąk a potem liście.Mam nadzieję że jej ten spoczynek nie zaszkodził.
To mi wygląda raczej na amarylisa (nie mylić z hipeastrum). Raczej się jej nie zasusza, ale widać że mu to nie zaszkodziło bo będzie
kwitnąć.

- jola1
Justynko jestem bardzo ciekawa czy zejdą Ci nasionka skrętników, ja w ubiegłym roku kupiłam ale żadne mi nie zeszło i pozostaje mi polowanie na listki albo dorosłe roślinki.
- stynka0207
- 500p
Jolu jak mi wzejdą to z miłą chęcią się z tobą podzielęjola1 pisze:Justynko jestem bardzo ciekawa czy zejdą Ci nasionka skrętników, ja w ubiegłym roku kupiłam ale żadne mi nie zeszło i pozostaje mi polowanie na listki albo dorosłe roślinki.

- jola1
Dzięki możemy się wymienić.