Wiolu, 
czyli, to już po mojej cieszyniance ... wygląda no to, że warunki nasze starosądeckie jej nie odpowiadają.
Oluniu, 
cieszę się, że czas Waszego oczekiwania już się skończył, macie super mena
Wieczorkiem zaglądnę do Twojego wątku, żeby zobaczyć Waszego skarbusia
Mariolko, 
bardzo poprawiłaś mi humor, tego mi było trzeba
Z przyjemnością wysłuchałam wszystkich 14 piosenek zespołu "COLOR" , w którym śpiewa Twój Tomek
Nooo, to może teraz ja zadedykuję Tobie jedną z piosenek Twojego Tomka
Tylko Ty
Izo, 
dziękuję pięknie za wizytę w moim skromnym ogródeczku i tyle miłych słów
Według kalendarza biodynamicznego działam dopiero drugi rok, więc niewiele mam jeszcze do powiedzenia odnoście doświadczenia, ale wierzę w niego bardzo.
Jeżeli chodzi o mój warzywniak, to chyba poniosłam klęskę :-/ ... za gęsto siałam i za małe zrobiłam odstępy miedzy rzędami, a to dlatego, że chciałam na małym kawałku, jak najwięcej wysiać.
Jeżeli chodzi o zbiory, to marchewka, pietruszka, buraki, pomidory koktajlowe "Koralik', cebula i koper - super !!! ... dlatego w przyszłym roku skupie się tylko na tych warzywach.
Na tym forum dowiedziałam się, że koperek najlepiej rośnie wysiany, ot tak, w marchewce, pietruszce i cebuli, że nie lubi rosnąć wysiany sam w rzędzie, u mnie jednak bardzo ładnie rósł w rzędzie, a ten sypnięty w inne warzywa ... wyplewiłam :-/
Wyczytałam, że aksamitki, nagietki, nasturcje bardzo dobrze robią wszystkim warzywom dlatego posiałam je w warzywniaku.
Dorotko
Ado 
dzisiaj Fotosik był tak miły, że nie zablokował mi oni jednego zdjęcia !!! Mam nadzieję, że już tak będzie.
Taruniu Kochana, 
wysłałam do Ciebie

i dobre prądy, żeby Twój pupilek wyzdrowiał