W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Post »

Halinko witam w poniedziałek ;:196
Niestety malinę żółtą wyślę Ci dopiero wiosną .Dopiero doczytałam,że sadzonki pozyskuje się przez odkłady ,a nie od korzenia :oops:
Mariolas
500p
500p
Od: 20 paź 2009, o 23:47

Post »

Witaj Halineczko ;:167 widze że buszujesz jak ja w innych ogrodach :) aczkolwiek ja całe dni w ogrodzie spedzam wiesz na czym :) :heja dziś też :) co ma być to będzie .Powiem ci że Tomek w szoku bardzo sie cieszy i mnie chwali spodobało mu sie moje ogródkowanie :)
Pozdrawiam cię i życzę miłego popołudnia. :wit
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

;:167 Serdecznie dziękuję za odwiedzinki :wit

Coś ostatnio brakuje mi czasu i zaległości się gromadzą :roll:

Iduniu Kochana, ;:167 spokojnie zaczekam, nie pali się, jak nie będzie sadzonek jeszcze wiosna, to zaczekam do jesieni, albo przeszłej wiosny ;:196

Moriolko Droga, ;:167 jak Twój Tomek zobaczy w przyszłym roku efekty Twojej pracy, to dopiero doceni Twoje "ogródkowanie" ;:108

Danusiu Kochana, ;:167 Twoja/moja cieszynianka przez całe lato miała się bardzo dobrze, posadziłam, tak jak mówiłaś, pod drzewem (tam, gdzie się nie kopie), obłożyłam dookoła patyczkami bambusa, a obok niej włożyłam duży żółty znaczki z napisem, żeby ją było z daleka widać. Z początku dziennie ją obserwowałam i prosiłam ją, żeby ładnie rosła :D ... nooo i chyba mnie posłuchała, bo ładnie się prezentowała :lol:
We wrześniu jeszcze kilka razy na nią zerknęłam i wszystko było w porządku, ale ostatnio, z ciekawości odkryłam gałązkę iglaka, którą była przykryta, żeby zobaczyć co u niej słychać iii nie ma jej :cry: ... zniknęła z powierzchni ziemi :cry:
Pocieszam się, że to może normalne, że poszła spać na zimę, a wiosną się obudzi, ale czy tak będzie :?:
Nooo, i mam wielką nadzieję, że jej nornice ani ślimaki, czy inne szkodniki nie zjadły :wink:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu ;:167 Majeczko ;:167 Romciu ;:167 Joluniu ;:167 serdecznie :wit

U nas dosyć ładna była dzisiaj pogoda, tylko ten wiatr dawał popalić :roll: a ja jestem ostatnio, jakaś taka nijaka :oops: ciągle jakieś schody napotykam przy kompie :?
Ostatnio Fotosik blokuje moje zdjęcia (średnio 20 zdjęć dziennie), a ja usuwam te puste okienka z Fotosika, żeby jakoś w tym Fotosiku wyglądało, ale jest mi jakoś tak bardzo smutno i chyba długo nie będę dodawać zdjęć :(
Propozycja dodatkowych opłat nie wchodzi w grę, bo i tak mąż się denerwuje, że za długo siedzę przy kompie, a finanse, to mój M :;230
Jak jutro Fotosik znów mi zablokuje następne zdjęcia, to będę musiało coś z tym zrobić ;:7

Życzę spokojnej nocki i kolorowych snów ;:19
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinuś. Ja sobie opłaciłam abonament za 19 zł na rok w Fotosiku i nie mam żadnego blokowania zdjęć. Przecież to nie duża kwota. Ewentualnie musisz skorzystać z innego portalu z których można dodawać zdjęcia bezpłatnie. Szkoda byłoby gdybyś nie mogła pokazywać swoich cudności. Wiem, że trudno się przyzwyczaić do nowości, ale dziewczyny podają, że to bardzo łatwe. Ja jeszcze nie próbowałam. A we Wrocławiu smutno dziś, ponuro, całą noc padał deszcz.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko ja z usług fotosika zrezygnowałam w zeszłym roku. Pomimo opłacenia i tak mi zdjęcia polikwidowali, widać puste okienka w pierwszej mojej części. Teraz korzystam z ImageShack, jak na razie jestem zadowolona, polecam.
Nie denerwuj się , na pewno Ci się uda, ja też mam problemy w opanowaiu pewnych umiejętności obsługi kompa, często wspiera mnie syn.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj, Halinko !
Trochę mniej pracy w ogrodzie i Dzięki temu więcej czasu na zwiedzanie ogrodów. I tak trafiłam do Twojej posiadłości - jestem pod wielkim wrażeniem!
Podoba mi się klimat Twojego ogrodu, jego naturalny styl. Staw wygląda pieknie, chętnie obejrzałabym jego więcej zdjęć... Bardzo żałuje,że tak dużo Twoich zdjęć mi się nie otwiera, na pewno straciłam wiele wrażeń.
Zazdroszczę chyba ostatniego Twojego nabytku - trzmieliny oskrzydlonej.Mnie się nie udało kupić.
Widzę,że prowadzisz swój ogród według kalendarza biodynamicznego. Ja też jestem zwolenniczką tej metody! Jak długo działasz w ten sposób ? Jak oceniasz efekty?
Ach, jeszcze warzywnik ! Jestem na takim etapie, jak Ty w zeszłym roku, tzn. na razie przygotowuję plan. Powiedz mi, dlaczego zaplanowałaś podsypanie grządek koperkiem? Czy nagietki i nasturcje dobrze robią pomidorom? No ,i jakie były tegoroczne plony?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Halinko z moją cieszynianką było podobnie była a potem zniknęła i do dzisiaj nie wiem czy ją coś zjadło czy komuś wysłałam ;:223 W sobotę byłam na działce i sadziłam trawki które w sklepiku internetowym zamówiłam,zdjęć nie zrobiłam bo baterie straciły swoją moc w końcu pracowały dwa lata bez zarzutu robiąc moim roślinkom zdjęcia,kupiłam nowe to zrobię o ile dopisze pogoda w sobotę.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, ;:167 czyli, to już po mojej cieszyniance ... wygląda no to, że warunki nasze starosądeckie jej nie odpowiadają.

Oluniu, ;:167 cieszę się, że czas Waszego oczekiwania już się skończył, macie super mena ;:138
Wieczorkiem zaglądnę do Twojego wątku, żeby zobaczyć Waszego skarbusia ;:196

Mariolko, ;:167 bardzo poprawiłaś mi humor, tego mi było trzeba ;:108
Z przyjemnością wysłuchałam wszystkich 14 piosenek zespołu "COLOR" , w którym śpiewa Twój Tomek ;:196

Nooo, to może teraz ja zadedykuję Tobie jedną z piosenek Twojego Tomka Tylko Ty ;:167

Izo, ;:167 dziękuję pięknie za wizytę w moim skromnym ogródeczku i tyle miłych słów ;:196
Według kalendarza biodynamicznego działam dopiero drugi rok, więc niewiele mam jeszcze do powiedzenia odnoście doświadczenia, ale wierzę w niego bardzo.

Jeżeli chodzi o mój warzywniak, to chyba poniosłam klęskę :-/ ... za gęsto siałam i za małe zrobiłam odstępy miedzy rzędami, a to dlatego, że chciałam na małym kawałku, jak najwięcej wysiać.
Jeżeli chodzi o zbiory, to marchewka, pietruszka, buraki, pomidory koktajlowe "Koralik', cebula i koper - super !!! ... dlatego w przyszłym roku skupie się tylko na tych warzywach.
Na tym forum dowiedziałam się, że koperek najlepiej rośnie wysiany, ot tak, w marchewce, pietruszce i cebuli, że nie lubi rosnąć wysiany sam w rzędzie, u mnie jednak bardzo ładnie rósł w rzędzie, a ten sypnięty w inne warzywa ... wyplewiłam :-/

Wyczytałam, że aksamitki, nagietki, nasturcje bardzo dobrze robią wszystkim warzywom dlatego posiałam je w warzywniaku.

Dorotko ;:167 Ado ;:167 dzisiaj Fotosik był tak miły, że nie zablokował mi oni jednego zdjęcia !!! Mam nadzieję, że już tak będzie.

Taruniu Kochana, ;:167 wysłałam do Ciebie ;:3 i dobre prądy, żeby Twój pupilek wyzdrowiał ;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Coś fotosik konserwuje się i nie mogę wkleić zdjęcia.
Maluszek uroczy , ciężko było wychodzić ze szpitala.
W piątek , jak nic nie wyskoczy przyjdą do domu.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Halinko Ja też jak Krysia zapłaciłam 19 zł. na cały rok spokój ;:108 Chyba warto :?: ;:196
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Halinko, ja też "wierzę" w zasady kalendarza biodynamicznego i próbuję tak działać.Wydaje mi się,że co zgodne z naturalmym rytmem przyrody - nie może być złe.
Z Twojego opisu plonów wynika,że nie była to klęska ! A na błędach się uczymy, na szczęście na cudzych - też ! Wię postaram się nie siać za gęsto i robić przyzwoite odstępy ! I posadzę pomidorki koktailowe Koralik.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Halinko, ja też polecam imageshack - nic nie płacę i wszystkie zdjęcia umieściłam właśnie tam - jeszcze nic nie znikło :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

izabell12 pisze:Halinko, ja też polecam imageshack - nic nie płacę i wszystkie zdjęcia umieściłam właśnie tam - jeszcze nic nie znikło :)
Ja też korzystam i jestem zadowolona
;:167 Witaj Halinko Miłej już nocki życzę ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.