Domownicy Zgredo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie tam u Ciebie . Tak poukładane wszystko każdy kwiat ma swoje określone miejsce ,aż miło się wtedy ogląda :D
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p
Od: 4 lip 2008, o 09:20

Post »

Urzekła mnie trawka , taka niepoukladana i wzburzona :D

Serdecznie pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Teresko, podejrzewam, że inaczej nie będzie, ale to miło sobie poplanować i żyć w przeświadczeniu, że się nad wszystkim panuje ;) Mam już pierwsze dowody, że plany wzięły w łeb, właśnie szukam miejsca dla 2 nowych doniczek :oops:

Krzysiu - widziałam, że jesteś wielbicielem bluszczyków - masz sporą kolekcję, osobiście myślę o jeszcze kilku odmianach, ale takich, które na pierwszy rzut oka będą się od siebie różnić. To bardzo wdzięczne roślinki :)

Balbinko, chciałam pokazać zielistkę w jej otoczeniu i zapomniałam, że to maluszek, który ledwie z doniczki wystaje :oops:

Obrazek

skoro już przy zielistkach jestem - to ta odratowana niedawno bidulka - nastroszyła się - będzie dobrze :)

Obrazek

Figa, o rękę do siewu, to się będę dopiero modliła - zamierzam wsadzić pestki daktyli - teraz się suszą, ale niestety musiały zniknąć z przedszkola (zażywały słoneczka na czerwonym podstawku), ponieważ zjawili się nowi goście :D

bardzo, bardzo (nie) dziękuję Graszko ;:61

Oto goście owi:

Pelargonka raz jeszcze - tym razem doszła ekspresowo i to ona czekała na mnie :)

Obrazek

Doszły też gratisiki - trzykrotki. Jedna z zielonych ma korzonka, ale się oblepił chusteczką i za nic nie chce dać sobie jej zdjąć - wstydliwy jakiś... siedzi więc w wodzie i się oswaja. Wystają tam też kalanchoe kwitnące, które zaraz wsadzę do ziemi (wyczytałam, że one świetnie się mają, takie kwitnące gałązki - przyjąć... sprawdzimy :roll: )

Obrazek

Mam już pomysł na wiszącą kompozycje trzykrotkowo - zielistową z dodatkami (może skalnica dorośnie maluśka...?) - potrzeba mi tylko: roślinek (malutkie są w większości), doniczki (ozdobnej), gwoździa (o to będzie najtrudniej) ;D

I prawie na koniec eksperyment "hydroponiczny". Nie mam doniczek, nie mam mierników, ale mam wodolubną roślinkę i kupiłam keramzyt ^^. Następny punkt programu: dowiedzieć się, gdzie tu u diabła sprzedają specjalne doniczki :evil: i gdzie keramzyt tanio będzie w sensownych ilościach. Zapłaciłam w kwiaciarni 3,50 zł za 2,5l. Nie wiem, czy to dużo - na początek idealnie i nie drogo, ale na większą skalę...

Obrazek

Na koniec końców , pozostając przy tematyce wodnej, chciała bym pokazać wam kota po deszczu... Wbiegła radośnie do domu i chciała się do mnie przytulić... ;:144

Obrazek
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

To tylko patrzeć jak maluszek zielistki się rozrośnie :) Ta druga też sobie nieźle radzi :wink:
Piękne maluszki dostałaś.....niech zdrowo rosną :wink:
A kotek po deszczu wygląda fajniutko :P
I trzymam kciuki żeby się udało wyhodować daktyla i za eksperyment :wink:
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

;:112 Ale mokry futrzak.
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgredo pisze: Na koniec końców , pozostając przy tematyce wodnej, chciała bym pokazać wam kota po deszczu... Wbiegła radośnie do domu i chciała się do mnie przytulić... ;:144
Kotka chciała opowiedzieć co tam widziała, gdzie była... :lol: Świetnie wygląda :) Nie boi się wody??
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I prawie na koniec eksperyment "hydroponiczny". Nie mam doniczek, nie mam mierników, ale mam wodolubną roślinkę i kupiłam keramzyt ^^. Następny punkt programu: dowiedzieć się, gdzie tu u diabła sprzedają specjalne doniczki :evil: i gdzie keramzyt tanio będzie w sensownych ilościach. Zapłaciłam w kwiaciarni 3,50 zł za 2,5l. Nie wiem, czy to dużo - na początek idealnie i nie drogo, ale na większą skalę...

www.hydroponika.pl - ja kupuję jedynie tam, w głównej mierze z tego względu, że ani w kwiaciarniach, ani dużych marketach typu obi czy casto - nie jestem w stanie sprzętu kupić

na większą skalę to jednak nie jest aż taka tania zabawa :(

Fajne maluchy :D
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
balbinka1772
200p
200p
Od: 29 lis 2008, o 18:59

Post »

Masz ciekawe pomysły na doniczki do hydrouprawy.A keramzyt faktycznie jest coraz droższy.Mój M jak dowiedział się od faceta z ogrodnictwa,że przestali używać keramzytu bo jest rakotwórczy,to pilnuje czy nie sypię go do doniczek :roll: .
Ania

Moje zieloniutkie i nie tylko
Poszukuję szczepek fikusów.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:;230
No kicia wygląda rewelacyjnie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Obrazek Co ??? Keramzyt jest rakotwórczy? Pierwszy raz słyszę! A ja używam go tonami Obrazek I co teraz ? Obrazek.
A przecież to tylko palona glina ilasta to co tam jest rakotwórcze? :?:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

A kiciusi jest wspaniale w takim futerku Obrazeki jaka odważna , nie boi się wody Obrazek.
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Pierwszy raz widziałam kota po kąpaniu Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Dominiko:D
Ależ Ty masz roślin w domu :shock: no i jaka różnorodność.Na storczyka Cię serdecznie namawiam,to według mnie jedne z piękniejszych kwiatów.
Jeśli chodzi o wskaźniki do hydro to pytałam w większości sklepów ogrodniczych i nie można uświadczyć.
Swoje zakupiłam w tym samym sklepie internetowym do którego link podała Kasia.
Bardzo solidna firma.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Dominiko ale Ty masz tych kwiatuszków... Jest na co patrzeć :) A cicunia wygląda rewelacyjnie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
fraszka
200p
200p
Od: 22 maja 2009, o 14:20

Post »

łAdnie ładnie :))
Kociak śwetny :))

keramzyt rakótworczy ??? eeeeeeeeeeeeeeee