Wwwiola - moje domowe roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczności :shock: :shock: zauroczyły mnie fiołki..a czy kokos przetrwał?Miałem 5 kokosów i po poł roku wszystkie poszły na śmietnik :( :(
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ariadna pisze:Piękny hibek i ta kolekcja fiołków :shock:
Moje to tak skromnie wypadają przy Twoich :roll:
Miro78 pisze:Ale śliczności :shock: :shock: zauroczyły mnie fiołki..a czy kokos przetrwał?Miałem 5 kokosów i po poł roku wszystkie poszły na śmietnik :( :(
mój też padł :twisted:

Padł mi też ficus beniamin z zielonymi listkami, przestawiłam go i niestety nie spodobało mu się, teraz już wiem, że nie lubią, dlatego malucha zielono-białego trzymam w tym samym miejscu, a potem będę go przyzwyczajać do przeprowadzki :wink:
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

A co Ty gadasz masz same cudeńka.
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu każdy fiołek jest wyjątkowy :lol: :lol: , ja cichutko siedzę i mam nadzieję, że tych oszustów na allegro jest mniej i moje listki wyrosną na piękności :roll:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Wwwiola popieram . Ja też czekam niecierpliwie na niespodzianki z allegrowych listków. :wink: A nazbierało mi się tego sporo .
Nie ukrywam ,że specjalnie zaglądam często do Ciebie aby zobaczyć czy już Ci coś odmianowego zakwitło . Bo u mnie to dopiero kilka maluteńkich sadzonek i listki z korzonkami . :?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Wiolu
hibuś piękny.Fiołeczki też.Wiolu czy hibuś jest żółty czy lekko kremowy?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19

Post »

ślicznie zakwitł ci hibiscus a jak kolorowo masz na parapetach od fiołków :D
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

hibiskus powalający! :lol:
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ktoś pisze:Wwwiola popieram . Ja też czekam niecierpliwie na niespodzianki z allegrowych listków. :wink: A nazbierało mi się tego sporo .
Nie ukrywam ,że specjalnie zaglądam często do Ciebie aby zobaczyć czy już Ci coś odmianowego zakwitło . Bo u mnie to dopiero kilka maluteńkich sadzonek i listki z korzonkami . :?
U mnie większość to sam listek, sadzonek nie widać, ale w wielu już są więc, jestem dobrej myśli.
marzena 63 pisze:Wiolu
hibuś piękny.Fiołeczki też.Wiolu czy hibuś jest żółty czy lekko kremowy?
Taki brzoskwiniowy, morelowy, łososiowy :roll: (jak to w reklamie, przychodzi facet do wzornika barw z łososiem, sprzedawczyni pyta „szuka pan łososiowego?” – żona mówiła morski).

Mam też jednego maluszka z wymiany (nie wiem jaki kolor) i nie powiem z jakiego źródła (bo kradziony) sadzoneczki ciemno czerwonych.
Graszka pisze:ślicznie zakwitł ci hibiscus a jak kolorowo masz na parapetach od fiołków :D
Poznosiłam wszystkie w jedno miejsce, żeby dobrze wyglądało :lol: :lol: :lol: :lol:
Leśny Duch pisze:hibiskus powalający! :lol:
Też mi się podoba, te kwiaty ze zdjęcia już opadły, ale zaczyna przymierzać się do następnych.
Jest w ogóle fajnie uformowany, trzon ma już zdrewniały (tak go kupiłam) i ma te gałązki tak w miarę równo ustawione.
Zastanawiam się, czy przypadkiem moich maluchów nie powinnam już formować, jeden z nich ma jakieś 15cm.
:roll:
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19

Post »

Wiolu obejrzałam tą twoją begonię tygrysią i powiem że ona jest śliczna taka gęsta jak u mojej babci a ty coś narzekasz moje to mogą się naprawdę schować :D
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Wiolu bardzo ładna kolekcja fiołeczków :) Jest na co popatrzeć :) A o hibciu już mówiłam, że cudo :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

:wit
Ja również dołączam się do wszystkich pochwał :lol: Fiołeczki cudne-niesamowita gama kolorów, u mnie niestety nie chcą rosnąć. Mam tylko jednego, ale muszę go oddać w dobre ręce zanim zmarnieje :( No ale najbardziej podobają mi się paprocie :lol: mam na ich punkcie świra. I bardzo bym prosiła o szczepki jeśli byś kiedyś miała na zbyciu :lol:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też zauroczyły Twoje fiołeczki.Pięknie Ci zakwitły.
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Graszka pisze:Wiolu obejrzałam tą twoją begonię tygrysią i powiem że ona jest śliczna taka gęsta jak u mojej babci a ty coś narzekasz moje to mogą się naprawdę schować :D
Na zdjęciu owszem, ładna, teraz to jest straszydło, szkoda robić zdjęcie, bo pamięć w aparacie się przełamie z żalu
katarzyneczka pisze::wit
Ja również dołączam się do wszystkich pochwał :lol: Fiołeczki cudne-niesamowita gama kolorów, u mnie niestety nie chcą rosnąć. Mam tylko jednego, ale muszę go oddać w dobre ręce zanim zmarnieje :( No ale najbardziej podobają mi się paprocie :lol: mam na ich punkcie świra. I bardzo bym prosiła o szczepki jeśli byś kiedyś miała na zbyciu :lol:
Paprocie to ja po prostu u mnie rosną, wybrały sobie jeden pokój i nigdzie indziej nie chcą rosnąć. Najlepsze jest to, że miejsce, które przeznaczyłam w moim domu na kwiaty, kwiatom nie przypadło do gustu, rośną jedynie 2 bluszcze i juka (chyba za ciemno). Rosną mi tylko te, co od kogoś dostałam, bo „kwiaciarniowe” nie bardzo. Dostałam olbrzymią na imieniny ponad rok temu, walczyłam o nią, ale teraz nie zostało nic.
Dwie podobne do siebie, to najprawdopodobniej zostały zasadzone po dwie odmiany w jednej doniczce, odważyłam się jedynie przesadzić je do większe doniczki. Jak będę miała nadmiary to oczywiście będę ogłaszała.

A fiołki muszą mieć dużo światła, mało wody i niezbyt kleistą ziemię - i chyba tyle :lol:

A co nadmiarów, to jeśli są jakieś osoby, które nie mają fiołeczków, to mam coś na zbyciu. Najlepiej osoby, które nie mają nic, bo te nadmiarowe mają „niewiadome” kolory. Myślę, że starczy dla 2-3 osób.
Poproszę zwrot przesyłki albo w zamian szczepkę beniaminka zielonego, zielono-zielonego mogą być jakieś bluszcze, może jeszcze coś innego.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

No i zakochałam się w Twoim hibiscusie :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”