W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Musze Wam powiedzieć, bo mnie nikt nie powiedział i szukałam metoda prób i błędów.
Gdyby komuś kot nalał na kanapę (bywa) to żadne vanishe, vezyry, proszki do prania, wody z octem nie podołają.

Jest vitopar, środek widmo, trzeba zamawiać przez sklepy internetowe, oraz identyczny w sposobie działania beaphar.
W jego skład wchodzą bakterie, które rozkładają organiczne zabrudzenia. testowana - działa - polecam.

vitopar - ok 20zł, a beaphar ok 40zł. Warte swojej ceny :wink: bo zasikana kanapa to koszmar.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo wartościowa informacja! Jeszcze nie przytrafiła mi się taka katastrofa, ale nigdy nic nie wiadomo. Kiedyś zawsze może zdarzyć się ten pierwszy raz, zwłaszcza jeśli po domu grasują CZTERY koto-potwory :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p

Post »

Prezes nalał jak był oszołomiony kilka godzin po kastracji, był tym samym bardziej zaskoczony ode mnie :wink: nie miałam sumienia na niego krzyknąć :D
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz moja wet. powiedziała żeby położyć go na podłodze na czymś co bez żalu można potem wyrzucić bo to norma że kot siusia jak się wybudza.
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p

Post »

No mój też to powiedział, ale jak zaczął być mobilny, to wgramolił sie na kanapę i usnął w moich nogach, i tak ot... :? jakoś nie mogłam go znieść na podłogę z powrotem :? szkoda.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

kiedy należy wykastrować kocura, mój ma już 6 miesiąc :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

przeważnie kastruje się kocury koło 8-9 mc życia musisz zaobserwowac czy w kuwecie zmienia się zapach moczu. Jak się zmieni to znak że trzeba go ciachnąć :). Mój Pafulec miał 8 miesięcy
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazwyczaj nie wcześniej, niż po ukończeniu przez kota 6 miesięcy.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Bubek miał 7 miesięcy, ale już wykazywał objawy dojrzałości i moja wet orzekła że to już czas.
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

A kiedy sterylizuje sie kotki? znajoma ma małą kicię i pytała mnie, ale ja nie wiem.
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p

Post »

dwie szkoły są co do kotek. Doktor mówi, że można przed pierwszą rujką, albo po pierwszej rujce, czyli decyzja należy do właściciela.
Grubą ciachnęłam sporo po pierwszej rójce, miała 1,5 roku, marcowała się co dwa miesiące. Po ścianach łaziła, a ja z nią. Sąsiedzi pytali czy mam w domu niemowlę, tak się darła.

Prezesa wykastrowaliśmy na jego urodziny, ponieważ Gruba przestała wchodzić do kuwety po nim, czyli musiał mu się zapach zmienić, poza tym zaczął ją ścigać - bo nie pachnie moja Gruba ani kotem ani kotką. A ścigał ją strasznie, więc ucięłam (dosłownie) jego despotyczne rządy 8) :lol:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kotki po pierwszej cieczce.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Mam problem, dziś ktoś podrzucił mi takie maleństwo. Co ja mam zrobić?
Może jest ktoś chętny na przygarnięcie takiego nieszczęścia. Jest malutki, chyba nie ma 5 tygodni.
Moje koty nie lubią się nawzajem i jeszcze ten - nie mogą być razem, zrobią mu krzywdę.
Obrazek
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

Istna plaga z tym podrzucaniem kociaków. Ludzie nie chcą kastrować swoich kotek bo "niby robia im krzywdę" ale jak są kocięta to najlepiej podrzucić komuś niż samemu się zająć maluszkiem. Kiedy u nas ten ciemnogród się skończy.
Koty mu krzywdy nie zrobią ale pewnie zimy nie przetrzyma bez pomocy bo to maluszek jest.
Niestety ja nie mogę go wziąść ale może napisz ogłoszenia i może się ktoś znajdzie kto będzie chciał taką śliczna kocią kruszynkę. Jeszcze też można na allegro się ogłosić.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

rozesłałam już wici wśród znajomych i dałam do gazety lokalnej, zobaczymy...
jest bardzo malutki, na zdjeciu nawet tego tak nie widać.
W każdym razie ja go nie wyrzucę na ulicę, bo bym nie mogła dalej żyć, bedę szukać :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”