marta64-Martuś Ależ proszę

Dziękuję bardzo. Jeden z tych obrazów już znalazł kupca.
No uczę się tych twarzy, uczę. nie taka to prosta sprawa. To nie kwiatki tu musi symetria się zgadzać.
Dziękuję na rabatach już kwiecia nie brakuję. A każdy rok jest nieco inny. Jedne roślinki bardziej rosna i kwitną. a inne słabiej. a i tu i ówdzie inne kwiatki się wysieją i już trochę inaczej rabaty wyglądają

.
Dzwonek brzoskwiniolistny ( mam białego więcej i trochę niebieskiego ) już mi się wysiał przy liliowcach. Ale zamierzam go posadzić też na innej rabacie.
Hmm dobre rady co do rododendrona . Tylko nad samym stawem nie mogę, bo zima i na wiosnę tam często woda wylewa się wokól stawu. Więc zalewowego miejsca on raczej nie zniesie ?
Ale zamierzam go przenieść dalej. Tak nad stawem jest słońce cały czas ale i gleba inna . Coś pomyślę. Na hura nie ma co działać. No tak i w razie czego woda blisko. Tylko wlecie woda w stawie dużo spada. Także trzba byłoby mocno się pochylać. Ale dobry pomysł mi podsunęłaś. Dziękuję będę myśleć tearz nad tym i gdzie blisko tam umieścić. A zarazem aby nie była na wiosnę w wodzie zalewowej ileś czasu.
Swojego modraka też nie widziałam wcześniej na żywo nigdzie. Wypatrzyłam go w albamarze, coś zamawiałam i przeglądałam różne rośliny i na niego się jeszcze skusiłam. I nie żałuję. Z raku na rok jest większy i ładniejszy.A modraka morskiego nie widziałam. Zaraz muszę w necie popatrzeć jak wygląda.
Dziękuję Martuniu i tobie życzę pięknego i nie suchego lata.
jarha- Halszko A dziękuję, dziękuję w imieniu róz. Też ich obsługi uczyłam się ze 2 lata jak nie więcej. I może jeszcze się uczę.
O, różnorodność roślin to ja bardzo lubię. Ty chyba też ?
Naparstnice mam 3 kolorki .Ale tylko ta biała pod lasem jest taka wypasiona. Inne juz nie takie obfite w kwiatach.
Dzwonki brzoskwiolistne szaleją . A lilie kocham. Będzie ich coraz więcej.
Jak już mocno przekwitnie ten modrak to suche kwiatostany usuwam. A z samych liści wygląda ok.
Dziękuję, i wzajemnie

u mnie prawdziwe lato, gorąco.

FIRLETKA OMSZONA

Moja kocimiętka pokłada się zwłaszcza po deszczach

hortensja Dębolistna