Ogród marzeń - KDanuta
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gigo fajnie że zaglądnełaś do mnie i że podobają Ci się moje krzewy, ja je codziennie oglądam to wydają mi się zwyczajne, natomiast jak oglądam ogrody innych na forym to też wpadam w zachwyt, bo każdy ma co innego z czym innym skomponowane i to przyciąga wzrok ale ta inność jest cudowna bo ciągle coś odkrywamy, zmieniamy
a co do migdałka to nie ma sprawy, jeśli jeszcze jest to jest już twój, bo jak kupowałam Kasi to został tylko jeden
pozdrawiam Danuta
-
Lisko pokazuje to co rośnie w ogrodzie i aktualnie kwitnie , bardzo sie cieszę, że Ci się podobają moje krzewy, co do tamaryszka to zaraz po kwitnieniu będę go ścinała i parę sadzonek będę ukorzeniała jak co roku , mam wtedy sadzonki dla przyjaciół ,jak się przyjmą to będzie i dla Ciebie
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Danusiu pięknie Ci kwitną kaliny.Własnie dzisiaj wracając z pracy widziałam taki krzak ,jak u Ciebie na 1 zdjęciu i zastanawiałam się co to jest.U mnie i nie tylko kaliny bardzo chorują .Liscie są małe i pomarszczone a kwiaty nieliczne i bardzo małe.Szybko opadają .Ja na swojej widziałam tylko czarne mszyce.
Co to za kwiatki fioletowe przy wierzbie?I jeszcze czy wiesz ,jak nazywa się Twoja funkia olbrzymka?
Świerczki wyglądają uroczo.Fajne są takie młode igiełki
Co to za kwiatki fioletowe przy wierzbie?I jeszcze czy wiesz ,jak nazywa się Twoja funkia olbrzymka?
Świerczki wyglądają uroczo.Fajne są takie młode igiełki
Danusiu jesteś niesamowita!KDanuta pisze:Lisko pokazuje to co rośnie w ogrodzie i aktualnie kwitnie , bardzo się cieszę, że Ci się podobają moje krzewy, co do tamaryszka to zaraz po kwitnieniu będę go ścinała i parę sadzonek będę ukorzeniała jak co roku , mam wtedy sadzonki dla przyjaciół ,jak się przyjmą to będzie i dla Ciebie

Jeszcze zapytam ... na 4 zdjeciu masz wierzbę japońską. Ja tez mam (na pniu) maleńką, młodziutką... własnie ją bardzo mocno obcięłam, żeby się zagęściła. Te kawałki włożyłam do wody. Jak myślisz ukorzenią się? Czy dać sobei spokój? Jakby się ukorzeniły to miałabym na klombiki

A możesz pokazać cała wierzbę? Ona jest taka cudna!!!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja sama sobie zazdroszczę ;) seriogiga45 pisze: Jak ja zazdroszcze Kocurkowi. Będzie miała białego migdałka. Ja już przeszukałam w mojej okolicy wszystkie sklepy ogrodnicze i markety - NIC.

Czy Wy też gadacie do swoich roślin? ja chyba uchodzę w okolicy za niezłe dziwadło, nie dość, że gada do kota, to i do krzaków

Ech, Danusiu, cudny masz ogródek, człowiek w takim miejscu odpoczywa psychicznie... Kiedy moje maluszki tak urosną? Ostatnio tylko dłubię w ziemi, i sadzę - mam 3 odmiany krzewuszek, robinię, aż 1 hostę

-
Moniko cieszę się wraz z Toba i Twoim synkiem ,ja też chwalę brzeską służbę zdrowia , niedawno mąż poważnie zachorował, szybko zastosowali właściwe leczenie , teraz jest już po operacji i mamy nadzieję że wygrał walkę z chorobą, a co do ogrodu to jest naszym oczkiem w głowie, lubimy w nim pracować i odpoczywać , nawet na wczasy
mnie nie ciągnie
pozdrawiam Danuta
-
Bożenko to żaden wstyd pytać , jak to mówią "kto pyta nie błądzi" po to jest to forum abyśmy się wzajemnie ubogacali wiedzą , nie wszyscy wszystko znają, ja też dużo roślin nie znam i też pytam .
a na gfotce jest rutewka orlikolistna (Thalictrim aguilegifolium) wieczorem pachnie podobnie jak konwalia
Anulo, na zdjęciu jest kalina koralowa (Vibunum opulus), bardzo lubią ją obsiadać mszyce, ja swoją opryskuje co 3 dni decisem lub karate na zmianę, z Twojego opisu wnioskuję ,że bardzo wcześnie obsiadły ją mszyce i była za słaba żeby rozwinąć kwiaty, szybko ją opryskaj
Co do funki to nie jestem pewna ale wydaje mi się że to Hosta rozdęta - Hosta ventricosa

Anulo, na zdjęciu jest kalina koralowa (Vibunum opulus), bardzo lubią ją obsiadać mszyce, ja swoją opryskuje co 3 dni decisem lub karate na zmianę, z Twojego opisu wnioskuję ,że bardzo wcześnie obsiadły ją mszyce i była za słaba żeby rozwinąć kwiaty, szybko ją opryskaj

Co do funki to nie jestem pewna ale wydaje mi się że to Hosta rozdęta - Hosta ventricosa
Lisko to żaden problem , oby się tylko ukorzenił, jeśli coś Ci się podoba to napisz, zrobię sadzonkę i niech sobie rośnie, jesteś z podkarpackiego to przecież niedaleko do mnie , może będzie jakiś transport w Twoje strony jak dziś do Rzeszowa.
, a co do ukorzeniania wierzby to one dość dobrze się przyjmują, ja wkładam gałązki bezpośrednio do ziemi. ukorzeniłam sobie już 3 sadzonki - zdjęcie wierzby zrobie jutro
Izo witaj w moim ogrodzie - Zapraszam, goście zawsze mile witani

Izo witaj w moim ogrodzie - Zapraszam, goście zawsze mile witani