Ogród marzeń - KDanuta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gigo fajnie że zaglądnełaś do mnie i że podobają Ci się moje krzewy, ja je codziennie oglądam to wydają mi się zwyczajne, natomiast jak oglądam ogrody innych na forym to też wpadam w zachwyt, bo każdy ma co innego z czym innym skomponowane i to przyciąga wzrok ale ta inność jest cudowna bo ciągle coś odkrywamy, zmieniamy

a co do migdałka to nie ma sprawy, jeśli jeszcze jest to jest już twój, bo jak kupowałam Kasi to został tylko jeden

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Danusiu, ostatnio Brzesko jest moim ukochanym miejscem bo tam założyli szwy na palcu mojemu synkowi i będzie mógł wszystko nim robić a my tak się baliśmy że go sobie na stałe odrąbał siekierą - kocham brzeską służbę zdrowia!
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu nawet nie wiesz jak bałam się Ciebie spytać o ta przysługę. Dziękuję Ci że odpowiedziałaś. Teraz z niecierpliwościa będę czekała na kolejną wiadomość czy jeszcze jest w teym sklepie. Jejku oby tylko był. Buziaki dla Ciebie i daj znać
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko pokazuje to co rośnie w ogrodzie i aktualnie kwitnie , bardzo sie cieszę, że Ci się podobają moje krzewy, co do tamaryszka to zaraz po kwitnieniu będę go ścinała i parę sadzonek będę ukorzeniała jak co roku , mam wtedy sadzonki dla przyjaciół ,jak się przyjmą to będzie i dla Ciebie

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Danusiu u Ciebie to zawsze można jakieś cuda zobaczyć :shock: aż wstyd się przyznać ale nie wiem co to za roślinka tak biało kwitnie na 10 zdjęciu licząc od góry :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Danusiu pięknie Ci kwitną kaliny.Własnie dzisiaj wracając z pracy widziałam taki krzak ,jak u Ciebie na 1 zdjęciu i zastanawiałam się co to jest.U mnie i nie tylko kaliny bardzo chorują .Liscie są małe i pomarszczone a kwiaty nieliczne i bardzo małe.Szybko opadają .Ja na swojej widziałam tylko czarne mszyce.
Co to za kwiatki fioletowe przy wierzbie?I jeszcze czy wiesz ,jak nazywa się Twoja funkia olbrzymka?
Świerczki wyglądają uroczo.Fajne są takie młode igiełki
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

KDanuta pisze:Lisko pokazuje to co rośnie w ogrodzie i aktualnie kwitnie , bardzo się cieszę, że Ci się podobają moje krzewy, co do tamaryszka to zaraz po kwitnieniu będę go ścinała i parę sadzonek będę ukorzeniała jak co roku , mam wtedy sadzonki dla przyjaciół ,jak się przyjmą to będzie i dla Ciebie

Nawet nie przyszło mi to do głowy, żeby Cie prosić. Gdybym chciała prośić o wszystko co mi się u Ciebie podoba, to zabrałabym cały ogród :) Ja dziś byłam w Leroy bo myślałam, że będzie tamaryszek... ale nei było..

Jeszcze zapytam ... na 4 zdjeciu masz wierzbę japońską. Ja tez mam (na pniu) maleńką, młodziutką... własnie ją bardzo mocno obcięłam, żeby się zagęściła. Te kawałki włożyłam do wody. Jak myślisz ukorzenią się? Czy dać sobei spokój? Jakby się ukorzeniły to miałabym na klombiki :)
A możesz pokazać cała wierzbę? Ona jest taka cudna!!!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Danusiu
masz piękny ogród i rośliny .Powojniki alpejskie -cudne można pozazdrościć
Pozdrawiam Iza
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

giga45 pisze: Jak ja zazdroszcze Kocurkowi. Będzie miała białego migdałka. Ja już przeszukałam w mojej okolicy wszystkie sklepy ogrodnicze i markety - NIC.
Ja sama sobie zazdroszczę ;) serio :lol: też zachorowałam na białego migdałka jak Ty, i tez szukałam w szkółkach, z takim samym efektem. Świadomość, że stoi sobie w Brzesku, i nikt go nie chce, nie dawała mi spokoju ;)

Czy Wy też gadacie do swoich roślin? ja chyba uchodzę w okolicy za niezłe dziwadło, nie dość, że gada do kota, to i do krzaków :lol: - cóż, ja uważam to za formę nawiązania kontaktu z rośliną: wszystkie, do których stale gadam, rosną wyśmienicie :D (rzecz zauważyłam nie tyczy się kaktusów).

Ech, Danusiu, cudny masz ogródek, człowiek w takim miejscu odpoczywa psychicznie... Kiedy moje maluszki tak urosną? Ostatnio tylko dłubię w ziemi, i sadzę - mam 3 odmiany krzewuszek, robinię, aż 1 hostę :( kilka tawuł, bzy, migdałka różowego, 2 jaśminy, 2 bambusy, klona, 1 rododendron, azalię, niezidentyfikowane kwiatki od mamy (maleńkie, nic jeszcze nie kwitnie), 2 borówki i kilka drzew. I boisko do koszenia :evil: To, co wyrosło, kolan nie sięga... a jak cieszy! Mama się ze mnie śmieje, że złapałam bakcyla :lol:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arletozapraszam , wpadaj często :!:
kawa gotowa Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O to ja tez się wpraszam! :D Bardzo podobaja mi sie widoczki u Ciebie, więc przysiądę i będę oglądać :)

Podpora na glicynię super! Czy mogę skopiować :oops: ?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko cieszę się wraz z Toba i Twoim synkiem ,ja też chwalę brzeską służbę zdrowia , niedawno mąż poważnie zachorował, szybko zastosowali właściwe leczenie , teraz jest już po operacji i mamy nadzieję że wygrał walkę z chorobą, a co do ogrodu to jest naszym oczkiem w głowie, lubimy w nim pracować i odpoczywać , nawet na wczasy
mnie nie ciągnie

Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to dla Przemka :roll:

Obrazek Obrazek

największa i najmniejsza funkia w moim ogrodzie
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko to żaden wstyd pytać , jak to mówią "kto pyta nie błądzi" po to jest to forum abyśmy się wzajemnie ubogacali wiedzą , nie wszyscy wszystko znają, ja też dużo roślin nie znam i też pytam .

a na gfotce jest rutewka orlikolistna (Thalictrim aguilegifolium) wieczorem pachnie podobnie jak konwalia Obrazek

Anulo, na zdjęciu jest kalina koralowa (Vibunum opulus), bardzo lubią ją obsiadać mszyce, ja swoją opryskuje co 3 dni decisem lub karate na zmianę, z Twojego opisu wnioskuję ,że bardzo wcześnie obsiadły ją mszyce i była za słaba żeby rozwinąć kwiaty, szybko ją opryskaj :!:
Co do funki to nie jestem pewna ale wydaje mi się że to Hosta rozdęta - Hosta ventricosa

Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko to żaden problem , oby się tylko ukorzenił, jeśli coś Ci się podoba to napisz, zrobię sadzonkę i niech sobie rośnie, jesteś z podkarpackiego to przecież niedaleko do mnie , może będzie jakiś transport w Twoje strony jak dziś do Rzeszowa. :roll: , a co do ukorzeniania wierzby to one dość dobrze się przyjmują, ja wkładam gałązki bezpośrednio do ziemi. ukorzeniłam sobie już 3 sadzonki - zdjęcie wierzby zrobie jutro

Izo witaj w moim ogrodzie - Zapraszam, goście zawsze mile witani

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”