Moja działeczka :) cz2.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka :) cz2.
U mnie też kolejny upalny dzień ,z moim krzesłem szukałam cienia ,a i tak przypiekłam się chodząc między rabatami ,sucho się robi
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Ja dziś podlałem trochę konewką. Ale jutro już rozkładam węża i jazda
Jutro już chłodniej ale dalej dużo słoneczka.

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
U Ciebie ciepło a ja chodzę w polarze bo tak wieje, że mimo teoretycznie wysokiej temperatury jest chłodno. Masz już wielkie piwonie
a krzak jagody kamczackiej jest imponujący.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum
- Kontakt:
U mnie Aniu wiaterek jak lekko zawiał to było zbawienie
A co do piwonii to przeżyłem szok. Bo nie spodziewałem się aż takich dużych. Do tego z pąkami. Jagodzie służy mój klimat
Mało wymagający krzak. Tylko trawa skoszona, kompost i obornik granulowany. No i dużo wody
I rośnie.
Jutro sobota i znowu jadę na działkę
I będzie chłodniej o 6-7st. Ale słonecznie. Więc idealna pogoda do pracy 

Jutro sobota i znowu jadę na działkę

- buum
- Kontakt:
I sobota zleciała....
8h na działce nie wiem kiedy......
Ale dzień zaliczam do udanych
Trochę prac porządkowych, trochę podlewania, opryski drzew.
Choć dzień na działce zaczął się dziwnie. Najpierw dowiedziałem się, że moja prezesowa (była) zmarła w listopadzie na raka
Bardzo ją lubiłem
Wiedziałem,że chorowała na raka ale jak rozmawiałem z nią po raz ostatni mówiła , że jest lepiej i cieszyła się.....
Miała działkę w mojej alejce. Teraz jej bliscy opiekują się nią.
Po dotarciu na działkę dowiedziałem się, że wczoraj dziadek powiesił się na działce nie daleko nas. A u mnie muza, dzieci się bawiły a nie daleko nas dramat się rozgrywał. Policja, prokurator....szok.
Dobra zmiana tematu.
Kolejne godziny moje oczy cieszyły się dziś widokiem mojej działki. Zieleni której jest już mega dużo w około
Pięknie kwitnące drzewa, kwiaty. Aż się chce żyć !!!
Posiedziałem do wieczorka, aż ciemno się zaczęło robić więc pojechałem do domu. Mimo , że dość chłodno zaczęło się robić ale zero wiatru i ta piękna cisza.... coś wspaniałego. Był ból by wracać
W głowie sporo planów do realizacji się rodzi
Oby tylko zdrówko było i czas
Kilka fotek dziś strzeliłem.

8h na działce nie wiem kiedy......
Ale dzień zaliczam do udanych

Choć dzień na działce zaczął się dziwnie. Najpierw dowiedziałem się, że moja prezesowa (była) zmarła w listopadzie na raka

Miała działkę w mojej alejce. Teraz jej bliscy opiekują się nią.
Po dotarciu na działkę dowiedziałem się, że wczoraj dziadek powiesił się na działce nie daleko nas. A u mnie muza, dzieci się bawiły a nie daleko nas dramat się rozgrywał. Policja, prokurator....szok.
Dobra zmiana tematu.
Kolejne godziny moje oczy cieszyły się dziś widokiem mojej działki. Zieleni której jest już mega dużo w około

Pięknie kwitnące drzewa, kwiaty. Aż się chce żyć !!!
Posiedziałem do wieczorka, aż ciemno się zaczęło robić więc pojechałem do domu. Mimo , że dość chłodno zaczęło się robić ale zero wiatru i ta piękna cisza.... coś wspaniałego. Był ból by wracać

W głowie sporo planów do realizacji się rodzi

Kilka fotek dziś strzeliłem.

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko
Nieprzyjemne wieści. A myślałam,że takie rzeczy tylko u mnie - w tamtym roku na działce koło mnie znaleźli ciało dziadka co miał tam składowisko. Siedział tak jak figura woskowa,bawiące się obok dzieciaki zorientowały się że coś jest nie tak i zadzwonili po policję...
Niby się nie zna i nie widzi, ale sam fakt,że coś takiego się stało napełnia jakimś takim smutkiem, refleksją....
Dobrze, że pomimo wydarzeń wróciliście do normy. Ja to jestem taka, że przeżywam potem długo i chodzę taka skwaszona bez radości.
Masz piękny zielony trawnik.Jestem w szoku jak to dobrze wygląda. Wszystko już buchnęło zielenią i kwiatami, aż miło patrzeć.
A Twój domek z tej perspektywy nie wygląda jak zwykła działkowa altanka. Kojarzy mi się z naszymi krakowskimi małymi knajpkami ,zacisznymi i rodzinnymi,gdzie się zawsze najlepiej spędzało czas. Goście muszą być zadowoleni
Sam to robiłeś?

Niby się nie zna i nie widzi, ale sam fakt,że coś takiego się stało napełnia jakimś takim smutkiem, refleksją....
Dobrze, że pomimo wydarzeń wróciliście do normy. Ja to jestem taka, że przeżywam potem długo i chodzę taka skwaszona bez radości.
Masz piękny zielony trawnik.Jestem w szoku jak to dobrze wygląda. Wszystko już buchnęło zielenią i kwiatami, aż miło patrzeć.
A Twój domek z tej perspektywy nie wygląda jak zwykła działkowa altanka. Kojarzy mi się z naszymi krakowskimi małymi knajpkami ,zacisznymi i rodzinnymi,gdzie się zawsze najlepiej spędzało czas. Goście muszą być zadowoleni

Sam to robiłeś?
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek widzę, że działasz ostro
pięknie wszystko kwitnie. Fakt kilka dni przerwy od działki i można jej nie poznać
tak szybko roślinki odżywają.
Widzisz czasem takie nieszczęścia się zdarzają, no ale niestety nie mamy na to wpływu
Widzę, że spędzasz czas do samego wieczora
aczkolwiek nocki chłodnawe 

Widzisz czasem takie nieszczęścia się zdarzają, no ale niestety nie mamy na to wpływu

Widzę, że spędzasz czas do samego wieczora

- buum
- Kontakt:
Foxowa
Maju trawnik o dziwo nawet w fajnej kondycji....
Poszedł ostro do góry. I ładnie się trawka zagęściła. Ale walka o nią była ciężka. Trawa miejscami jest jeszcze wyliniała gdzie wypaliło ją wapno ale powoli zarasta.
Altanka Maju stała jak kupiłem. Ja postawiłem taras i zagospodarowałem teren. Bo wcześniej przy altance był kurnik i rosły warzywa
Ale powoli krok po kroku klimat zmieniłem na bardziej przyjemny
Tak jest plan by klimacik był
Powiem Ci szczerze jestem z siebie zadowolony. Dumny nie ale może za jakiś czas
Jak zrealizuje kolejne pomysły
maniolek
Oj działam. Staram się iść do przodu. Realizować nowe plany i dbać o to co mam
Radość przy tym duża. A to najważniejsze !!!
Wieczorem na działce jest piękniej niż w dzień. Zapali się światełka i jest klimacik. Mam oświetlenie dookoła altanki. Planuje jeszcze oświetlenie dalszej części działki. Dwie kule wystarczą by oświetlić pozostały teren. Tak by nawet w nocy można było pochodzić po działce a nie z latarką w ręku. Trzeba będzie tylko lub aż kabelek poprowadzić pod ziemią. Damy radę
Dziś znowu byłem na giełdzie a potem na działce.
Zakupiliśmy bratki które posadziłem :

Teraz pytanie do Was
Jak dbać o bratki by rosły ??? Lubią dużo wody czy mało ???
Maju trawnik o dziwo nawet w fajnej kondycji....

Altanka Maju stała jak kupiłem. Ja postawiłem taras i zagospodarowałem teren. Bo wcześniej przy altance był kurnik i rosły warzywa

Powiem Ci szczerze jestem z siebie zadowolony. Dumny nie ale może za jakiś czas

maniolek
Oj działam. Staram się iść do przodu. Realizować nowe plany i dbać o to co mam

Wieczorem na działce jest piękniej niż w dzień. Zapali się światełka i jest klimacik. Mam oświetlenie dookoła altanki. Planuje jeszcze oświetlenie dalszej części działki. Dwie kule wystarczą by oświetlić pozostały teren. Tak by nawet w nocy można było pochodzić po działce a nie z latarką w ręku. Trzeba będzie tylko lub aż kabelek poprowadzić pod ziemią. Damy radę

Dziś znowu byłem na giełdzie a potem na działce.
Zakupiliśmy bratki które posadziłem :

Teraz pytanie do Was

Jak dbać o bratki by rosły ??? Lubią dużo wody czy mało ???
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Piotrze ja miałam bratki w zeszłym roku, aż do przymrozków podlewałam tylko wtedy jak wszystkie kwiaty to znaczy jak miały sucho tak samo z nawożeniem jak nawoziłam wszystkie kwiaty to przy okazji bratki też. To bardzo wdzięczne kwiaty w piątek jadę na targi i na pewno je kupię i aksamitki też. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam
w końcu dopisuję się do kolejnej części
Pytasz o bratki - rok temu podlewałam je tylko w największe upały, jak było naprawdę sucho, na ogół one dają sobie radę same. Nawożę tak jak inne kwiaty, mają przeciętne wymagania.

Pytasz o bratki - rok temu podlewałam je tylko w największe upały, jak było naprawdę sucho, na ogół one dają sobie radę same. Nawożę tak jak inne kwiaty, mają przeciętne wymagania.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Piotrek, śliczne bratki. Z dbaniem to tak jak napisano powyżej, podlewaj i regularnie nawoź i będą przez całe lato pięknie wyglądały 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Bratki świetnie wyglądają, co tam ciekawego jeszcze na tej giełdzie z kwiatów masz dostępne?
Pozdrawiam Ania
- buum
- Kontakt:
Alicja125
To super Alicja , że to wdzięczne kwiatki
Lubie takie
Aksamitki mam swoje. Tzn wysiałem i rosną. Mam nadzieje, że coś będzie z tego
Później wrzucę fotki bo zapominam
Blueberry
Witaj Natalia
Dzięki za odpowiedź na moje pytanko
Bo z 8 lat temu kupiłem na działkę i jakoś nie poszło mi. Szybko poszły na kompost
Ale to moje początki były z działką więc na pewno gdzieś coś źle zrobiłem
wagabunga123
Dzięki Marlenko
Na pewno zastosuje się do Waszych rad
I mam nadzieje, że będą długo cieszyć mnie swoimi wyglądem.
TROJA
Aniu kwiatków i innych roślin było sporo. Ale same bratki zajęły mi jedną rękę. A w drugiej ciuchy były. Planuje w niedziele pojechać znowu
Ale tym razem po róże. Bo chciałbym pienną. Zobaczymy.
Zresztą z wysianych nasion mam trochę kwiatków
Tzn jak dożyją dnia kiedy trafią na działkę 
To super Alicja , że to wdzięczne kwiatki

Blueberry
Witaj Natalia

Dzięki za odpowiedź na moje pytanko

wagabunga123
Dzięki Marlenko

TROJA
Aniu kwiatków i innych roślin było sporo. Ale same bratki zajęły mi jedną rękę. A w drugiej ciuchy były. Planuje w niedziele pojechać znowu

Zresztą z wysianych nasion mam trochę kwiatków

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Czekam na fotki
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek co rusz widzę, coś nowego u Ciebie
bratki pięknie się prezentują
czekamy na fotorelację jak tam roślinki, bo po tych deszczach i słońcu pewnie wszystko podrosło