Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

U mnie też kolejny upalny dzień ,z moim krzesłem szukałam cienia ,a i tak przypiekłam się chodząc między rabatami ,sucho się robi
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ja dziś podlałem trochę konewką. Ale jutro już rozkładam węża i jazda :) Jutro już chłodniej ale dalej dużo słoneczka.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

U Ciebie ciepło a ja chodzę w polarze bo tak wieje, że mimo teoretycznie wysokiej temperatury jest chłodno. Masz już wielkie piwonie :wink: a krzak jagody kamczackiej jest imponujący.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie Aniu wiaterek jak lekko zawiał to było zbawienie :) A co do piwonii to przeżyłem szok. Bo nie spodziewałem się aż takich dużych. Do tego z pąkami. Jagodzie służy mój klimat ;:306 Mało wymagający krzak. Tylko trawa skoszona, kompost i obornik granulowany. No i dużo wody :) I rośnie.
Jutro sobota i znowu jadę na działkę :) I będzie chłodniej o 6-7st. Ale słonecznie. Więc idealna pogoda do pracy :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I sobota zleciała....
8h na działce nie wiem kiedy......
Ale dzień zaliczam do udanych :) Trochę prac porządkowych, trochę podlewania, opryski drzew.
Choć dzień na działce zaczął się dziwnie. Najpierw dowiedziałem się, że moja prezesowa (była) zmarła w listopadzie na raka :( Bardzo ją lubiłem :( Wiedziałem,że chorowała na raka ale jak rozmawiałem z nią po raz ostatni mówiła , że jest lepiej i cieszyła się.....
Miała działkę w mojej alejce. Teraz jej bliscy opiekują się nią.
Po dotarciu na działkę dowiedziałem się, że wczoraj dziadek powiesił się na działce nie daleko nas. A u mnie muza, dzieci się bawiły a nie daleko nas dramat się rozgrywał. Policja, prokurator....szok.

Dobra zmiana tematu.
Kolejne godziny moje oczy cieszyły się dziś widokiem mojej działki. Zieleni której jest już mega dużo w około :D
Pięknie kwitnące drzewa, kwiaty. Aż się chce żyć !!!
Posiedziałem do wieczorka, aż ciemno się zaczęło robić więc pojechałem do domu. Mimo , że dość chłodno zaczęło się robić ale zero wiatru i ta piękna cisza.... coś wspaniałego. Był ból by wracać ;:306
W głowie sporo planów do realizacji się rodzi :D Oby tylko zdrówko było i czas :D
Kilka fotek dziś strzeliłem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko ;:185 Nieprzyjemne wieści. A myślałam,że takie rzeczy tylko u mnie - w tamtym roku na działce koło mnie znaleźli ciało dziadka co miał tam składowisko. Siedział tak jak figura woskowa,bawiące się obok dzieciaki zorientowały się że coś jest nie tak i zadzwonili po policję...
Niby się nie zna i nie widzi, ale sam fakt,że coś takiego się stało napełnia jakimś takim smutkiem, refleksją....

Dobrze, że pomimo wydarzeń wróciliście do normy. Ja to jestem taka, że przeżywam potem długo i chodzę taka skwaszona bez radości.

Masz piękny zielony trawnik.Jestem w szoku jak to dobrze wygląda. Wszystko już buchnęło zielenią i kwiatami, aż miło patrzeć.
A Twój domek z tej perspektywy nie wygląda jak zwykła działkowa altanka. Kojarzy mi się z naszymi krakowskimi małymi knajpkami ,zacisznymi i rodzinnymi,gdzie się zawsze najlepiej spędzało czas. Goście muszą być zadowoleni :)
Sam to robiłeś?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek widzę, że działasz ostro :) pięknie wszystko kwitnie. Fakt kilka dni przerwy od działki i można jej nie poznać :) tak szybko roślinki odżywają.
Widzisz czasem takie nieszczęścia się zdarzają, no ale niestety nie mamy na to wpływu :)
Widzę, że spędzasz czas do samego wieczora :) aczkolwiek nocki chłodnawe :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Maju trawnik o dziwo nawet w fajnej kondycji.... ;:138 Poszedł ostro do góry. I ładnie się trawka zagęściła. Ale walka o nią była ciężka. Trawa miejscami jest jeszcze wyliniała gdzie wypaliło ją wapno ale powoli zarasta.
Altanka Maju stała jak kupiłem. Ja postawiłem taras i zagospodarowałem teren. Bo wcześniej przy altance był kurnik i rosły warzywa :) Ale powoli krok po kroku klimat zmieniłem na bardziej przyjemny :) Tak jest plan by klimacik był :)
Powiem Ci szczerze jestem z siebie zadowolony. Dumny nie ale może za jakiś czas ;:224 Jak zrealizuje kolejne pomysły :D

maniolek
Oj działam. Staram się iść do przodu. Realizować nowe plany i dbać o to co mam :D Radość przy tym duża. A to najważniejsze !!!
Wieczorem na działce jest piękniej niż w dzień. Zapali się światełka i jest klimacik. Mam oświetlenie dookoła altanki. Planuje jeszcze oświetlenie dalszej części działki. Dwie kule wystarczą by oświetlić pozostały teren. Tak by nawet w nocy można było pochodzić po działce a nie z latarką w ręku. Trzeba będzie tylko lub aż kabelek poprowadzić pod ziemią. Damy radę ;:333

Dziś znowu byłem na giełdzie a potem na działce.
Zakupiliśmy bratki które posadziłem :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz pytanie do Was :)
Jak dbać o bratki by rosły ??? Lubią dużo wody czy mało ???
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piotrze ja miałam bratki w zeszłym roku, aż do przymrozków podlewałam tylko wtedy jak wszystkie kwiaty to znaczy jak miały sucho tak samo z nawożeniem jak nawoziłam wszystkie kwiaty to przy okazji bratki też. To bardzo wdzięczne kwiaty w piątek jadę na targi i na pewno je kupię i aksamitki też. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit w końcu dopisuję się do kolejnej części ;:108
Pytasz o bratki - rok temu podlewałam je tylko w największe upały, jak było naprawdę sucho, na ogół one dają sobie radę same. Nawożę tak jak inne kwiaty, mają przeciętne wymagania.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Piotrek, śliczne bratki. Z dbaniem to tak jak napisano powyżej, podlewaj i regularnie nawoź i będą przez całe lato pięknie wyglądały ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Bratki świetnie wyglądają, co tam ciekawego jeszcze na tej giełdzie z kwiatów masz dostępne?
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
To super Alicja , że to wdzięczne kwiatki :D Lubie takie ;:306 Aksamitki mam swoje. Tzn wysiałem i rosną. Mam nadzieje, że coś będzie z tego :D Później wrzucę fotki bo zapominam :D

Blueberry
Witaj Natalia :wit
Dzięki za odpowiedź na moje pytanko :) Bo z 8 lat temu kupiłem na działkę i jakoś nie poszło mi. Szybko poszły na kompost :D Ale to moje początki były z działką więc na pewno gdzieś coś źle zrobiłem :D

wagabunga123
Dzięki Marlenko :) Na pewno zastosuje się do Waszych rad :) I mam nadzieje, że będą długo cieszyć mnie swoimi wyglądem.

TROJA
Aniu kwiatków i innych roślin było sporo. Ale same bratki zajęły mi jedną rękę. A w drugiej ciuchy były. Planuje w niedziele pojechać znowu :) Ale tym razem po róże. Bo chciałbym pienną. Zobaczymy.
Zresztą z wysianych nasion mam trochę kwiatków :D Tzn jak dożyją dnia kiedy trafią na działkę :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Czekam na fotki :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek co rusz widzę, coś nowego u Ciebie :) bratki pięknie się prezentują ;:333 czekamy na fotorelację jak tam roślinki, bo po tych deszczach i słońcu pewnie wszystko podrosło :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”